• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Luleå Gymnasieby

Luleå Gymnasieskola finns centralt i campusområdet Luleå Gymnasieby, där det finns ca 2300 elever och 280 personal, samlat i en kreativ och inspirerande utbildningsmiljö.

Som elev i Luleå Gymnasieskola kan du välja bland ett stort utbud av program och inriktningar i en kreativ miljö. Gymnasieskolan finns i nya moderna lokaler som är anpassade till en modern gymnasieutbildning. 

Mer om vår skola

Minimera
Senaste nytt
 • Luleå gymnasieskola i topp för Ung Företagsamhet

  Fler gymnasieungdomar än någonsin driver UF-företag. Luleå gymnasieskola är med 263 UF-elever och 85 företag näst störst i Sverige. – Vi ska ge våra elever bästa möjliga framtidsutsikter och därför är det självklart att satsa på UF-företagande. Forskning visar att elever som provat UF-företagande både startar företag i större utsträckning och klarar sig bättre på arbetsmarknaden, säger gymnasiechef Eva Lindbäck.
  Publicerat 2016-12-16
 • UF-företaget Charge Easy UF i Luleå fick ta emot pris för Årets logotyp

  De vann efter att en jury från mediebyrån Helikopter valt mellan totalt 80 bidrag. Charge Easy har tagit fram en laddsladd som går att använda mellan USB-portar och både Iphone och Androidtelefoner.
  Publicerat 2016-12-02
 • Studiero på Kungsfågeln

  I gårdagens NSD berättade både elever och lärare om vilken stor betydelse studion har för elever som behöver hjälp eller bara vill plugga i lugn och ro.
  Publicerat 2016-10-25
 • Luleå Gymnasieby satsar på hotell och turism

  Höstterminen 2017 startar ett nytt yrkesprogram, Hotell- och turismprogrammet. Syftet är att möta upp branschens behov av kompetens inom hotell, konferens och besöksnäring.
  Publicerat 2016-10-03
 • Gymnasiebyn fyller 10 år ...eller kanske 20?

  - Idag skänker jag en extra tanke till de kloka politiker i Luleå som för tjugo år sedan fattade beslutet att bygga en samlad gymnasieby, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke, i sitt jubileumstal.
  Publicerat 2016-09-16
 • Gymnasieingenjör

  Nu är den igång, utbildningen TE4 som är ett valbart fjärde år på Teknikprogrammet och som leder fram till gymnasieingenjörsexamen. Eleverna som valt TE4  kan se fram emot en spännande utbildning som ger eleverna en helhetsbild av byggbranschen och byggprocessens alla beståndsdelar.
  Publicerat 2016-09-05