Gymnasiebiblioteket

Gymnasiebibliotek och IT-centrum

I Luleå Gymnasieskolas bibliotek och IT-centrum kan du som är elev låna böcker och få hjälp med IT-frågor.

Luleå gymnasiebibliotek och IT-centrum är en kreativ mötesplats för information, lärande, samarbete och utveckling. På biblioteket kan du få hjälp med att söka efter information och hitta böcker, både facklitteratur och skönlitteratur.

Öppettider

Måndag 9.00­-15.00
Tisdag ­­- Torsdag 8.15­­-15.00
Fredag 8.15­-13.00

Om öppettiderna ändras meddelar vi det på Teams och i biblioteket.

Lånekort

Du kan använda ditt lånekort både på folkbiblioteken i Norrbotten och gymnasiebiblioteket. För att få ett lånekort måste du du ha ett lånekonto. Om du är under 18 år ska vårdnadshavare skriva på en låneförbindelse.

Ditt lånekort är personligt och ska inte användas av någon annan. Du ansvarar för de böcker som lånas med ditt lånekort.

Om du tappar ditt lånekort, meddela biblioteket så att vi kan spärra det.

Lånetid

Lånetiden är normalt 4 veckor, om det är kö på boken kan lånetiden vara kortare.

Omlån

Det går bra att förlänga lånetiden om det inte är någon som står i kö, du kan ringa eller komma in på biblioteket och begära omlån.

Om du har en pinkod kan du göra dina omlån själv via din användare på nätet eller Bibblo.se Länk till annan webbplats.. Pinkod får du av personalen.

Reservation

Du kan ställa dig i kö till böcker som är utlånade. Du får ett meddelande, via SMS eller på mejl, när boken du reserverat finns att hämta.

Om du har en pinkod kan du göra reservationer själv via gymnasiebibliotekets bokkatalog Länk till annan webbplats.. Pinkod får du av personalen.

Återlämning

Du kan lämna böcker i bibliotekets bokinkast eller till personalen vid utlåningsdiskarna.
Tänk på att återlämna böckerna där du lånat dem. Om böckerna lånats på Kulturens hus, ska de också återlämnas där. Gymnasiebibliotekets böcker återlämnas på gymnasiebiblioteket.

Försenade böcker

Vi skickar påminnelse om boken inte lämnas tillbaka i tid. Om boken trots detta inte återlämnas skickar vi en räkning på 300 kr per bok. Om böckerna återlämnas stryks räkningen.

Om böckerna inte lämnas tillbaka och räkningen inte heller betalas inom föreskriven tid skickas räkningen vidare till inkasso.

Hitta till oss

Luleå gymnasiebibliotek
Storgatan 4
972 38 Luleå

Visa på karta Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Ring Luleå kommuns kundcenter på 0920-45 30 00 och fråga efter gymnasiebiblioteket eller gymnasiets IT-centrum.

E-post till biblioteket: gymnasiebiblioteket@skol.lulea.se
E-post till IT-centrum: gyitteam@skol.lulea.se

Sidan uppdaterades den 22 februari 2024