• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

FREDA-mottagningen mot våld

FREDA-mottagningen mot våld är till för dig som är eller har varit våldsutsatt i en nära relation. Vi finns också till för barn och ungdomar som upplevt våld mellan närstående vuxna.

Du är välkommen till oss om du är bosatt i Luleå eller Boden. Vi som arbetar på FREDA-mottagningen är socionomer med vidareutbildning i våld i nära relationer.

Det kostar ingenting att få hjälp av oss. När du ringer till oss får du vara anonym. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte får tala om någonting som du säger till oss utan din tillåtelse. Undantaget är om det finns en oro för att barn under 18 år far illa.

Om du har svårt att förstå eller tala svenska erbjuder vi hjälp av telefontolk.

Utbildningar

FREDA-mottagningen erbjuder utbildningar och föreläsningar till yrkesverksamma inom olika verksamheter som vill ha kunskap om våld i nära relation. Vi erbjuder också ett så kallat Öppet hus som en introduktion till FREDA-mottagningens arbete.

Välkommen att kontakta oss för utbildningsinsatser i er verksamhet. I mån av tid, kompetens och resurser genomför vi så många utbildningar och föreläsningar som möjligt. 

FREDA kortfrågor den 17 oktober 2017öppnas i nytt fönster

Föreläsning om våld i nära relation 27 oktober 2017 - med fokus på våldsutövarenöppnas i nytt fönster

Bildspel Våld i nära relation den 15 och 22 september 2017

Bildspel FREDA bedömningsmetod den 26 september 2017

Bildspel Barn och våld den 6 och 13 oktober 2017

Öppettider

Vi har öppet vardagar 8-17. 1 maj-31 augusti har vi öppet 8-16.

Kontakt

Ring oss och boka tid på 020-44 22 44. Samtalet syns inte på din telefonräkning. Du kan även mejla oss på freda@lulea.se