• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Pressinbjudan:Tillstånd klart till Malmporten vid Luleå Hamn

Mark- och miljödomstolen har idag meddelat dom om tillstånd för projekt Malmporten, det stora hamn och muddringsprojektet för farleden in till Luleå och anläggningen av ny djupkaj på Svartön.
    Publicerat 2017-04-18
  • Luleå nominerad till årets superkommun

Luleå kan återigen utses till årets superkommun av tidningen Dagens Samhälle. Kommunen är en av tre finalister i kategorin täta kommuner. Ifjol placerade sig Luleå på andra plats och 2015 utsågs Luleå till årets superkommun i Norrland.
    Publicerat 2017-04-13
  • Luleå kommuns mål är att ta hem utskrivningsklara personer

Med anledning av att patientsäkerheten anses vara riskerad vid Sunderby sjukhus vill Luleå kommun klargöra att man har lyckats ta hem fler utskrivningsklara patienter än tidigare men tyvärr kan väntetid uppstå.
    – Vi håller på att utveckla vårt arbetssätt så att ingen ska behöva vara kvar på sjukhuset när man är utskrivningsklar, säger Lena Kruse, verksamhetschef för vård och omsorg i Luleå kommun.

Publicerat 2017-04-12
  • Planuppdrag, borgen och medel till projekt

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 17 ärenden, bland annat planuppdrag för ytterligare en serverhall på Porsön, borgen för Luleå Renhållning samt ansökningar om bidrag till konferenser och marknadsföringsaktiviteter i Luleå.

Publicerat 2017-04-10
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 17 ärenden, bland annat planuppdrag för ytterligare en serverhall på Porsön, borgen för Luleå Renhållning samt ansökningar om bidrag till konferenser och marknadsföringsaktiviteter i Luleå. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.
    Tid: Måndag 10 april, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2017-04-10
  • Möjlighet att hyra ny lokal - Mötesplats Porsön

Mötesplats Porsön är ett resultat av önskemål från medborgarna. Lokalen ligger i centrum av Porsön (f.d. fritidsgårdslokalen) och uthyres till föreningar och privatpersoner.
    Publicerat 2017-03-30
  • Förskolan förstahandsvalet, därför avvecklas dagbarnvårdsverksamheten

I Luleå liksom i övriga landet minskar efterfrågan på plats hos dagbarnvårdare med verksamhet i hemmet. Kommunen har i dag sex dagbarnvårdare anställda. Flera av enheterna är inte fyllda och saknar helt eller har endast få barn på kö. Barn- och utbildningsnämnden beställde därför förra året en översyn av verksamheten.
  • Socialnämnden svarar Konkurrensverket

Luleå kommun har köpt platser för behandling av individer i ett missbruk på ett behandlingshem utan ramavtal.
    Publicerat 2017-03-30
  • Nytt avtal om tillfälliga bostäder för nyanlända

Luleå kommun har tecknat ett avtal med Home Support Sweden AB om att hyra rum på Hotell Nordkalotten. Rummen ska fungera som tillfälliga bostäder för nyanlända luleåbor med uppehållstillstånd.
    Publicerat 2017-03-29
  • En fjärdeplats för mästerbagarna Evelina och Niklas

Bagerieleverna Evelina och Niklas har idag tävlat i Skolmästerskapen i Bageri och Konditori i Göteborg. De tävlande hade på sig fyra timmar för att baka en vetedeg, en wienerdeg, matbröd, men också baka och dekorera en tårta. Och visst gick det bra – lag Evelina och Niklas tog hem en fjärdeplats!
    Publicerat 2017-03-28
  • Skolverkspengar ger fler fritidspedagoger till grundskolan

Regeringen har beslutat om riktade medel till personalförstärkning i fritidshem. Luleå kommun har ansökt hos Skolverket om 3,8 miljoner kronor för 2016/2017. Pengarna ska användas till att fortsätta
    utveckla fritidshemsverksamheten genom att anställa fler fritidspedagoger i grundskolan.

Publicerat 2017-03-28

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden