• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Sunderbyskolan – när två skolor blir en

Kläppenskolan och Hemängsskolan i Sunderbyn blir från och med årsskiftet en gemensam f-6 skola då alla pedagoger och elever samlas under samma tak – i ”nya” Sunderbyskolan. Barn- och utbildningsnämnden fastställde vid sitt sammanträde idag det nya namnet - Sunderbyskolan.
    Publicerat 2017-05-24
  • Detaljplan Kronan, samverkan mot våld, aktiviteter på Södra strand

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 25 ärenden, bland annat detaljplan för Kronandalen, en överenskommelse om samverkan med polisen samt bidrag till aktiviteter på Södra strand.

• Alviksskolans årskurs 5 och 6 prisade i Webbstjärnan

Webbstjärnan är en av Sveriges största skoltävlingar där elever och lärare lär sig mer om internet genom att skapa webbplatser av valfritt skolarbete​. Alviksskolans bidrag, bloggen Matteunited, kom på delad andra plats i kategorin mellanstadieblogg.
  • Porsöskolan deltar i gamificationprojektet Pokémon goes to school

Klass 4A och 4B på Porsöskolan kommer under den närmsta veckan (v21) delta i projektet Pokémon goes to school. Det är ett samarbete mellan LTU och barn- och utbildningsförvaltningen, Luleå kommun, som har till syfte att se vad i spelet Pokémon Go som gör att barn och ungdomar kan öka sin fysiska aktivitet.
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 25 ärenden, bland annat detaljplan för Kronandalen, en överenskommelse om samverkan med polisen samt bidrag till aktiviteter på Södra strand.Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.

• Socialnämndens sammanträde

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 19 maj klockan 8.30 vid Jobbcenter södra, Edeforsgatan 63 i Luleå.
  • Så satsar Luleå kommun 2018-2020

Historiskt hög investeringsnivå, satsning på hållbarhet och en budget utan skattehöjningar. Så kan förslaget till strategisk plan och budget 2018-2020 för Luleå kommun sammanfattas.

• Byggnadsvårdsdag på friluftsmuseet Hägnan

Nu på lördag, den 20:de maj, blir det en hel dag i byggnadsvårdens tecken på Hägnan. Besökarna får bland annat lära sig timringens grunder, se hur man kokar egen rödfärg och kan följa med på en byggnadsvårdsvandring i kyrkstaden.
  • Byggnadsvårdsdag på friluftsmuseet Hägnan

• Pressinbjudan budgetförslag 2018 – 2020

Satsning på hållbarhet och en budget utan skattehöjningar. Så kan förslaget till strategisk plan och budget 2018-2020 för Luleå kommun sammanfattas.Välkommen till en presskonferens där vi går igenom förslaget och svarar på frågor.

Publicerat 2017-05-17
  • Hot mot socialförvaltningen

Det har inkommit ett allvarligt hot mot socialförvaltningen i Luleå (Repslagargatan).
    Publicerat 2017-05-17

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden