• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Luleå kommun får betala tillbaka bidrag från Skolverket

Staten anslog 2 miljarder kronor till en särskild lågstadiesatsning läsåret 2015/2016 som bland annat skulle gå till nyrekryteringar. Luleå är en av 100 kommuner i landet som nu får betala tillbaka de pengar som inte har använts.
    Publicerat 2017-03-24
  • Socialnämnden sammanträder den 24 mars

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 24 mars klockan 8.30 vid Sunderby folkhögskola, Kråkbergsvägen 7 (Melandersalen, Klostret).
    Publicerat 2017-03-23
  • Stöld från gruppbostad

Pengar har försvunnit från en person som bor i en av kommunens gruppbostäder. Händelsen är polisanmäld.
    Publicerat 2017-03-17
  • Nu har alla elever i Luleå kommuns årskurs 4-6 tillgång till digitala verktyg

Äntligen är digitaliseringssatsningen i årskurs 4-6 i hamn. Det betyder att alla elever i årskurs 4, 5 och 6 nu har tillgång till digitala verktyg. Under det senaste året har cirka 800 surfplattor och lika många datorer delats ut.
    Publicerat 2017-03-16
  • Spetsutbildningen i matematik firade internationella Pi-dagen

Den 14 mars infaller π-dagen, även känd som Matematikens dag. Den firades av lärare och elever på spetsutbildningen i matematik med föreläsningar på Vetenskapens Hus. Pi-dagen grundades 1988 på museet Exploratorium i San Francisco.
    Publicerat 2017-03-16
  • Socialsekreterarnas arbetssituation i Luleå har blivit bättre

KPMG fick av Luleå kommuns revisorer i uppdrag att granska socialsekreterarnas arbetssituation i syfte att bedöma om socialnämnden i Luleå vidtagit tillräckliga åtgärder för att säkerställa att socialsekreterarna som arbetar med myndighetsutövning har en bra arbetssituation.
    Publicerat 2017-03-15
  • Pressinbjudan: Var med när Furuparksskolans elever får sina surfplattor!

Grundskolans digitaliseringssatsning, som har till syfte att öka antalet digitala verktyg för eleverna i årskurs 4-6 runt om i Luleå kommuns grundskolor, är inne i slutskedet.
    Publicerat 2017-03-15
  • Bostäder, trygghetsboende, mikroplaster

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 18 ärenden, bland annat planuppdrag till bostäder och industri.

• Positivt resultat för Luleå kommun

Det gick bra för Luleå 2016. Kommunens resultat visar ett överskott på 143 miljoner kronor. 111 miljoner kronor är reavinster av tomträttsförsäljning. 101 miljoner avsättas till resultatutjämningsreserven.
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 19 ärenden, bland annat flera planuppdrag för bostäder, industri och trygghetsboende samt kommunens årsredovisning för det gångna året. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.Tid: Måndag 13 mars, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
    Publicerat 2017-03-13
  • Kommunen är inte uppdragsgivare till nytt stödboende

Luleå kommun har inte gett något uppdrag till det nya stödboendet Stationsgården (före detta Amber hotell) vad gäller tillfälligt boende för personer med psykiska eller fysiska besvär.
    Publicerat 2017-03-09

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden