• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Hertsö badhus, bostäder och Klubbviken

Kommunstyrelsen behandlade idag 20 ärenden, bland annat flera ansökningar till projektfinansiering, markanvisningar och planuppdrag för att skapa bostäder i kommunen.
    Publicerat 2017-09-25
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 20 ärenden, bland annat markanvisningar, projektansökningar och det nya badhuset på Hertsön. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.Tid: Måndag 25 september, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragingslista
    Publicerat 2017-09-25
  • Pressinbjudan: 77 000-kalas i Stadsparken

Luleå växer och nu är vi 77 000 Luleåbor. För att fira arrangerar Luleå kommun ett kalas i Stadsparken för hela familjen lördag den 23 september klockan 13–14.30.
    Publicerat 2017-09-22
  • Luleå nominerad till Sveriges främsta idrottskommun

För elfte året i rad utser tidningen Sport & Affärer årets främsta idrottskommuner i Sverige. Luleå kommun är återigen nominerad och har chans att vinna i flera kategorier.
    Publicerat 2017-09-21
  • Socialnämndens sammanträde

Publicerat 2017-09-21
  • Invigning av ny spontanyta i Antnäs

Den 20 september inviger fritidsnämndens ordförande
    Inger B Larsson den nya spontanytan på Antnäs IP.

Publicerat 2017-09-19
  • Snömannens förskolebarn producerar egna filmer med stöd från Svenska Filminstitutet

Barnen på Snömannens förskola har, tillsammans med engagerade pedagoger, stöd från Svenska Filminstitutet och Filmpool Nord, gått från att konsumera film till att producera egna filmer.
    Publicerat 2017-09-18
  • Välkomstmiddag för Luleås nya studenter

Idag bjuder Luleå kommun nya studenter vid Luleå tekniska universitet och läkarstudenter från Region Norrbotten på en välkomstmiddag på Kulturens hus.

Publicerat 2017-09-18
  • Invigning etapp 4A och 4B projekt Östra Länken

12.00 Officiell avslutning på första etappen av Östra Länken.
    Tal av Kommunalråd Yvonne Stålnacke och Vice VD NCC Infraservice, Maria Zimdahl .
    Notera: Yvonne Stålnacke har vid detta tillfälle lovat att avslöja vad hennes
    ”monument” till Luleåborna blir då hon avgår som kommunalråd vid årsskiftet.
    Sista Spadtaget tas tillsammans med regionchef på NCC Civil North, Mats Eklund
    och tf. Stadsbyggnadschef Jesper Klefsjö , Luleå kommun.
    Själva ceremonin består förutom tal i att samtliga namngivna gäster planterar
    tre aplar som symboliskt blir områdets vårdträd.

Publicerat 2017-09-15
  • Åsa Regnér inviger Mjölkuddens trygghetsboende

Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, inviger Mjölkuddens trygghetsboende fredag den 15 september och besöker Bergvikens vård- och omsorgsboende för en presentation om de satsningar som kommunen gör inom äldreomsorgen.

Publicerat 2017-09-14
  • Luleå kommun bjuder nya studenter på välkomstmiddag

Måndagen den 18 september bjuder Luleå kommun åter in nya LTU-studenter och läkarstudenter från Region Norrbotten till en välkomstmiddag på Kulturens hus.

Publicerat 2017-09-14

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden