• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Medel att söka för sociala investeringar

Det finns skillnader i hälsa bland befolkningen i Luleå. Därför avsätter kommunen fyra miljoner kronor per år för att ge förutsättningar för en hälsa på lika villkor. Pengarna kan sökas till sociala investeringar och folkhälsoinsatser för främst barn och unga.
  • Gamification, kvalitet, välfärdsutredning

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 15 ärenden, bland annat hur kommunen satsar på gamification och hur kommunens service värderas.

• Luleå – alla hjärtans stad

Tisdag den 14 februari är det alla hjärtans dag och Luleå förvandlas återigen till ”Alla hjärtans stad”.

• Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 14 ärenden, bland annat en fortsatt satsning på gamification och kommunens remissvar till välfärdsutredningen. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.
    Tid: Måndag 13 februari, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
  • Sverigepremiär för City of Songs, avsnitt Luleå

Idag onsdag 8 februari är det Sverigepremiär för dokumentären om samarbetet mellan City of Songs och Ice Music. Filmen visas på Royal Folkets Bio kl.19.15 och ingår i NMW (Norrbotten Media Week). Ron Lynch som producerat dokumentären finns på plats.
    Publicerat 2017-02-08
  • E-learn - Introduktionsutbildning för vikarier i förskolan

Nu startar E-learn, ett av delprojekten inom ramen för skolpaketet, kommunens satsning på 10,5 miljoner. E-learn har till syfte att ta fram en webbaserad introduktionsutbildning för korttidsvikarier i förskolan och senare för vikarier i grundskolan, gymnasiet och andra verksamheter i barn- och utbildningsförvaltningen.
    Publicerat 2017-02-07
  • Avtal Hemsö, Musikens makt, nöjda medborgare

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade 17 ärenden, bland annat avtalen med Hemsö och festivalen Musikens makt samt nya lägenheter på Porsön och SCB:s medborgarundersökning.

Publicerat 2017-01-30
  • Avtal klart om delade turer-tjänster i hemtjänsten

Luleå kommun tecknar avtal med Kommunal om delade turer-tjänster i hemtjänsten.
  • Presskonferens kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar 17 ärenden, bland annat avtalen med Hemsö och fortsättnigen av festivalen Musikens makt. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.
    Tid: Måndag 30 januari, kl. 11.30Plats: Stadshuset, sammanträdesrum vån 9Se föredragningslista
  • Pressinbjudan: Prisutdelning för Årets trygghets- och folkhälsoinsats

På dagens kommunfullmäktigesammanträde delar Luleå kommun ut pris till stipendiaterna i Årets trygghets- och folkhälsoinsats.
  • Minnesstund i Stadsparken

Luleå kommun och ABF uppmärksammar Förintelsens minnesdag med ett arrangemang i Stadsparken. Den internationella kören sjunger, Moa Autio dansar och Maritha Meethz, kommunfullmäktiges ordförande och Eugenia Segerstedt från internationella kören, håller tal.
    Publicerat 2017-01-26

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden