• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Summering av Luleå Hamnfestival 2017

Luleå Hamnfestival 2017 är över för den här gången. Vi ser tillbaka på en vecka som började med regn, stormvindar och stora utmaningar för alla oss som arbetade. Men lagom till torsdagens Rix FM Festival sprack himlen upp och den norrbottniska solen kikade fram. Det ledde till publikrekord vid Norra Hamnscenen som sedan fortsatte med tre dagars folkfest i Luleå centrum.
    Publicerat 2017-07-10
  • Niklas Nordström bryter Stockholmsdominansen

Kommunalråden i Stockholm, Göteborg och Malmö toppar listan för riksmedia, med Luleå och Niklas Nordström på en fjärdeplats. Det konstaterar region Västerbotten som mätt intresset för norra Sverige i media.
    Publicerat 2017-07-06
  • Skridskotävlingen KPN Grand Prix i Luleå även 2018

Den stora skridskotävlingen KPN Grand Prix kommer tillbaka till Luleå nästa vinter. Och den här gången blir arrangemanget större.
    Publicerat 2017-07-05
  • Arbetsmiljön för Bergnäsets hemtjänst ses över

Socialförvaltningen har fått in en begäran om åtgärd enligt 6 kap 6 a § Arbetsmiljölagen gällande Bergnäsets hemtjänst. Förvaltningen kommer att vidta åtgärder med anledning av det som framförts och även föra en dialog med Kommunalarbetareförbundet kring det fortsatta arbetet.
    Publicerat 2017-07-04
  • Pressinbjudan: Sommarmusiken blir scen för våra gatumusikanter

Efter ett medborgarförslag om att ge Luleås gatumusikanter en arena för sin musik kommer nu stans gatumusiker få en professionell scen att framföra folkmusik på.
    Publicerat 2017-06-30
  • Luleå kommun polisanmäler falsk e-post och förfalskad handling

Luleå kommun har lämnat in en polisanmälan som gäller någon som utger sig för att vara kommunalrådet Niklas Nordström. Personen har i det aktuella fallet skickat falsk e-post i hans namn.
    Publicerat 2017-06-30
  • Avtal för elbussar i Luleå klart att skrivas på

På tisdag, den 27 juni kl. 15.00 skrivs avtalen för fem nya elbussar mellan Luleå kommun och det finska företaget Linkker. Bussarna ska från hösten 2018 trafikera linje 6, som går mellan Porsön och Kronan, och blir därmed den första elbusslinjen i Luleå och även den nordligaste elbusslinjen i Europa.
    Publicerat 2017-06-26
  • Pressinbjudan: Se kyrkstugan på Jordbrogränd få nytt liv

De flesta kyrkstugor i vårt världsarv Gammelstads kyrkstad har flera hundra år på nacken och ungefär en tredjedel av stugorna är i behov av renovering. Mellan 26 juni och 21 juli kommer en av dem varsamt återställas av skickliga hantverkare och timmermän.
    Publicerat 2017-06-26
  • Luleå blir värd för Sveriges största jämställdhetskonferens

Luleå kommun har blivit utvald att arrangera Forum Jämställdhet 2019. Konferensen är den största i sitt slag med omkring tusen deltagare och genomförs i februari. Den riktar sig till chefer, förtroendevalda och experter i både offentlig och privat sektor.
    Publicerat 2017-06-22
  • Extremism, förmånscyklar, masterplan

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade nio ärenden på sista sammanträdet före sommaruppehållet. Bland annat en strategi mot våldsbejakande extremism, möjlighet till förmånscyklar och masterplan för Luleå Airport City.
    Publicerat 2017-06-19
  • Idag öppnar Södra strand

För tredje året i rad förvandlas Södra hamnplan i Luleå till populära Södra strand – en mötesplats för liv och rörelse, tillgänglig för alla. Södra strand är öppet veckans alla dagar med bemannat kafé och aktiviteter fram till och med den 20 augusti.
    Publicerat 2017-06-19

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden