SFF- Svenska för företagare

SFF (Svenska för företagare) är en SFI-utbildning med inriktning mot företagande. Målet med kursen är att du blir klar med SFI:s C- och D-kurs samtidigt som du får grunderna hur man startar och driver ett företag i Sverige.

Vem kan söka till utbildningen?

Svenska för företagare (SFF) passar till dig som tidigare har haft ett företag i ditt land eller har tankar om att starta ett företag i Sverige.

Vad läser jag på SFF?

Det är en SFI-utbildning och målet är att du är klar med SFI-utbildingen senast i slutet av juni 2017. Under utbildningen läser du C- och D-kursen.

Kursen är uppdelad i olika moment:

  • Sverigekunskap
  • Företag och arbete
  • Marknadsföring och kunder
  • Ekonomi
  • Företagande

Under hösten 2017 har vi föreläsningar och fördjupning inom företagsekonomi och marknadsföring. Du skriver också en affärsplan som samtidigt är din examinationsuppgift.

Hur mycket studerar jag?

Du studerar 24 timmar i veckan i skolan från klockan 8:15 till 14:00. Tisdagarna är självstudier utanför skolan. Du studerar en del på distans så du behöver ha en dator hemma. Du kommer också ha en del uppgifter utanför skolan, till exempel studiebesök.

Hur ska jag examineras?

I slutet av C- och D-kurs har du ett nationellt prov. Du har också examinationer i slutet av varje kursmoment. Examinationerna kan vara muntliga presentationer eller/och skriftliga tester och inlämningsuppgifter. Slutexaminationen är att presentera en färdig affärsplan.

INTRESSERAD? Vid frågor kontakta:

Studievägledare Erik Sundström telefon 0920-45 30 40
Sfi-lärare Arja Skogqvist telefon 070-547 67 62
Sfi-lärare Sirpa Kosak telefon 070-209 65 38