Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
fr v. Vinnaren Ingela Nevanperä och förskolechef för den nya förskolan, Eva Eriksson.

fr v. Vinnaren Ingela Nevanperä och förskolechef för den nya förskolan, Eva Eriksson.

Kullens förskola heter den nya förskolan på Hertsön

Vinnaren i namntävlingen för den nya förskolan på Hertsön är utsedd. Barn-och utbildningsnämnden har idag den 21 juni fastställt att namnet på den nya förskolan är Kullens förskola.

Det är förskolorna Norrgården och Hertsölund som flyttar ihop i den nya förskolan som byggts på Hertsön där tidigare Hertsölunds förskola låg. Förskolan ska innehålla sex avdelningar och öppning planeras till årsskiftet.

Under våren har allmänheten fått komma med namnförslag för att ge förskolan ett nytt gemensamt namn. Tävlingsjuryn har tagit fram förslaget som nämnden har fastställt. Ingela Nevanperä, är den som har skickat in det vinnande bidraget. Grattis till priset, ett presentkort på 1 000 kronor på Kulturens Hus.

-Jag var ute och promenerade i området runt förskolan och så kom det till mig, förskolan ska heta Kullens förskola eftersom att den finns i det området där Hertsökullar är, säger Ingela Nevanperä om förslaget.

Förslagsställarens motivering:
För att förskolan ligger samma nerfart som Hertsökullar, samt att den nästan ser ut som en kulle då den är byggd som ett tvåvåningshus.

Juryns motivering lyder:
Kullens förskola knyter an till det geografiska läget med närheten till Hertsökullar, som är en välbesökt plats på Hertsön för lek och friluftsliv. Det är ett uppskattat utflyktsmål för Hertsöbor i alla åldrar under alla årstider. Utemiljön och närmiljön med djur och natur utgör en viktig pedagogisk del i barnens lärmiljö för lek och utforskande. Namnet Kullens förskola harmoniserar även med namnen på de närliggande förskolorna Ängen och Dungen.

-Nu har förskolan ett nytt gemensamt namn som blir en nystart, det känns jättekul, säger Eva Eriksson, förskolechef som även varit med i juryn. Nu längtar vi till vi kan flytta in.

Fyra bidrag får hederspris i form av två Skolan i Luleå-mössor var. Grattis även till dem!