Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Examenslunch för nya lärare

I onsdags anordnade barn- och utbildningsförvaltningen en lunch för grundskollärare som tar examen nu i vår. Tillsammans med bland annat skolchef Maarit Enbuske och läraren Sara Almqvist fick de snart färdiga grundskolelärarna äta en god lunch och samtidigt utbyta tankar om det nya yrkeslivet som de snart kliver in i, kanske som lärare i Luleå kommun.

Av de snart färdigutbildade lärarna som besökte lunchen var alla positiva till att jobba som lärare i Luleå kommun. På plats för att berätta om Luleå kommun som arbetsgivare och höra de snart nyutexaminerades tankar var bland annat skolchef Maarit Enbuske och läraren Sara Almqvist.

- Den här lunchen är en jättebra tillfälle för mig som skolchef att lyssna in vilka förväntningar de nyexaminerade lärarna har på oss som arbetsgivare, menar Maarit Enbuske, skolchef. De nyutexmainerade lärarnas åsikter är väldigt viktiga för oss för att veta hur vi kan vara en så bra arbetsgivare som möjligt.

- Jag tror att examenslunchen är viktig just för att snart färdiga lärare fick känna sig sedda och uppskattade av Luleå kommun. För mig som lärare är det kul att höra deras förväntningar på att få ta sig ut i arbetslivet som lärare, säger Sara Almqvist, lärare i textilslöjd på Kråkbergsskolan. Jag tror att de insåg att det finns många olika karriärvägar även i läraryrket när de utbytte tankar med mig, Marit, Linnea (HR-konsult, reds. anm.) och varandra.