Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Läslust i fokus i Tallkronanskolans nya bibliotek

Det nya biblioteket på Tallkronanskolan ska inspirera eleverna till läslust och i fredags var det dags för invigning.

Författarna Therese Henriksson och Michael Wiander hade bjudits in för att prata till elever och pedagoger om läs-/och skrivlust, hur det är att vara författare och om deras senaste böcker.

Författarna Michael Wiander och Therese Henriksson tycker att skolbibliotek är viktiga. -Det kan vara en plats för eleverna att hitta trygghet och inspiration till läsandet och skrivandet, menar de.

Tall som bokhylla.

Tall som bokhylla.

Efter det klippte rektor Patricia Norberg bandet och eleverna fick äntligen ta sig en titt på de cirka 1500 böckerna som finns i hyllorna.

Maria Einarsson har stått för utformning och exponering av det nya skolbibliotektet. Till vardags arbetar Maria som officer på I19 i Boden men utformar även skolbibliotek. Det här är det femte som hon tagit sig an.

 –Fokuset i utformningen och exponering av böcker i hyllorna har varit att inspirera eleverna till läslust och det har funnits med hela tiden i arbetet. Det har också varit viktigt att få in skolans inredning som en röd tråd även i bibliotektet, berättar Maria Einarsson.

Rektor Patricia Norberg (till höger) tar emot en invigningspresent, en berättelsepåse, från Maria Einarsson.

Rektor Patricia Norberg (till höger) tar emot en invigningspresent, en berättelsepåse, från Maria Einarsson.

–Maria har gjort ett jättejobb med vårt nya bibliotek, vi är så glada att ha fått hennes hjälp. Det här är ett fint tillskott till vår skola. Det var så roligt att se elevernas engagemang direkt när de fick tillgång till biblioteket, säger Patricia Norberg, rektor.