Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

"Semlerian", på Öhemsskolan bjöd på fyra olika slags semlor

Traditionsenligt har eleverna på Öhemsskolans fritidshem, avdelningen Logen, även i år arrangerat "Semleria", ett café där gästerna bjuds på fyra olika sorters semlor.

- Så fantastisk att se att de klarade av den stora utmaningen med att få allt att flyta på, tycker fritidshemsutvecklare Åsa Öystilä. Våra fritidselever fixade allt med glans!

Eleverna anordnade ett café med ansvar för att tillverka semlor på beställning samt duka, dekorera och servera semlorna till gästerna på caféet.

De som anställdes som konditorer, servitriser och servitörer fick skriva på ett anställningsbevis. Det föll sig naturligt att de tillsammans diskuterade ansvar och förväntningar. Övriga elever fick vara gäster som bokade bord och tilldelades en plats. Serveringspersonalen tog upp beställningar, som de lämnade vidare till konditorerna som tillredde semlor för glatta livet.

- Man kunde beställa fyra olika slags semlor, att ha koll på vem som beställde vad blev sannerligen en utmaning, säger Åsa.

När ”Semleria Öhem” slog upp sina portar strömmade kunderna dit.

- Gästerna väntade tålmodigt med att få plats på caféet och ägnade sig under tiden att åt skapande aktiviteter, bland annat "alla hjärtans dag-kort", berättar fritidspedagog Stefan Johansson. Trots den stora fritidsgruppen fungerade allt smidigt och alla elever skötte sig exemplariskt.

- Åhhh, så duktiga alla var, allt fungerade exemplariskt och vi såg många nöjda ansikten under eftermiddagen, berömde pedagogen Carina Landström.

- När vi anordnar aktiviteter som "Café Semleria" skapar vi delaktighet och inflytande för eleverna, förklarar Åsa. De utvecklar tilltron till sin egen förmåga och stimuleras i sin utveckling och i sitt lärande. Vi främjar elevernas fantasi, ger dem möjlighet att lära tillsammans med andra och allt det med så mycket glädje.