Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Den tryggaste skolklassen 2017 är korad!

Luleå kommun delar varje år ut stipendier till personer som bidrar till social gemenskap och känslan av trygghet mellan människor. I år fick klass 9C från Björkskataskolan ta emot utmärkelsen som Årets tryggaste skolklass och prissumman på 5 000 kronor.

Det var glada elever och lärare som igår var på plats i stadshuset och sessionssalen för att ta emot den fina utmärkelsen. Efter utdelning av diplom och rosor fick bjöds eleverna och lärarna på fika för att fira.

Juryns motivering till årets tryggaste skolklass:
9C på Björkskataskolan är en lugn klass som behandlar alla med hänsyn och respekt. Det är ett öppet klimat där alla kommer till tals. Klassen skapar trygghet och gemenskap genom att kom­municera och lösa konflikter som uppstår, utgår alltid från att de ska bli kompisar igen. Eleverna arbetar i lag och alla har någon att umgås med på raster och på fritiden. Det gemensamma arbetet i klass 9C på Björkskataskolan är ett gott exempel på trygghetsarbete i en skolklass.

-Jag är glad och stolt att vara rektor på Björkskataskolan. Att klassen får utmärkelsen tror jag framförallt beror på elevernas egen vilja att lyfta varandra i alla lägen, säger Elisabeth Landström, rektor på Björkskataskolan. Det beror även på att eleverna har duktiga lärare som arbetat ihop klassen så att det blivit ett klimat där alla trivs och vågar vara sig själva.