Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Många intresserade av skolans rekryteringsmässa

Många visade intresse av att bli vikarie i förskola och skola

Det var många som kom förbi rekryteringsmässan på Kulturens hus. Under dagen fanns det bland annat möjlighet att spontant ansöka till lediga jobb och i en monter kunde besökare lämna sitt intresse till att bli vikarie.

–Det har varit fullt upp hela dagen. Så kul att se så många vill anmäla sig till att jobba som vikarie i skolan i Luleå, säger Veronica Åström, HR-konsult.

Det hölls det även många intressanta föreläsningar. De handlade bland annat om lärarjobbet som ett framtidsjobb, hur det är att vara lärarstudent på LTU, hur gymnasieskolan rekryterar från näringslivet och om kommunikation och ledarskap i klassrummet.

Lena Nyström, universitetsadjunkt vid Luleå tekniska universitet berättade om varför läraryrket är ett framtidsyrke.

Lena Nyström, universitetsadjunkt vid Luleå tekniska universitet berättade om varför läraryrket är ett framtidsyrke.

Mässan bjöd på tillfälle att nätverka med medarbetare från förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och måltidservice samt flera fackförbund som fanns på plats.

Solveig Parviainen, fritidspedagog, Maria Andersson, lärare och Malin Ryytty, lärare var på plats som ambassadörer för grundskolan i Luleå kommun.

Solveig Parviainen, Maria Andersson, Malin Ryytty, grundskolan.

–Det här är ett bra tillfälle att visa på vilken bredd av yrken och kompetens som finns hos oss och en bra möjlighet att rekrytera nya medarbetare, menade alla tre.

Besökare och arrangörer kände sig nöjda med resultatet av arrangemanget.

–Vi har haft mycket besökare under dagen och det är roligt att se att så många som intresserade av Skolan i Luleå och Luleå kommun som arbetsgivare, säger Britt-Inger Jonsson, projektledare.