Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klippt var det här för... Hällbackens förskola

Äntligen! Idag var det dags att klippa det blå-gula bandet och officiellt inviga den nya förskolan på Hällbacken, kommunens nyaste bostadsområde. Drygt 100 barn flyttade för ett par månader sedan in och fler står i kö för en plats på förskolan.

Förskolans barn och pedagoger tillsammans med föräldrar och syskon deltog i den officiella invigningen. Moa, Albin, Eddi och Cornelia hjälpte ordförande Carina Sammeli, barn- och utbildningsnämnden och Peder Lundkvist, vice ordförande i Stadsbyggnadsnämnden med bandklippningen.

Förskolegården upplyst av ljuslyktor, en spännande ljusshow och som avslutning en mumsig varmkorv - en invigning kan väl knappast bli bättre än så.

- Det här är den första helt "nya" förskolan jag inviger, sa Carina Sammeli i sitt invigningstal. Hällbacken är kommunens nybyggarland, ett helt nytt bostadsområde med många småbarnsfamiljer. Jättekul!

Barn- och utbildningsnämndens och stadsbyggnadsnämndens gåva passar bra i nybyggarland; odlingslådor med komplett utrustning inför vårsådd på Hällbackens förskola

Den färgsprakande ljusshowen  framfördes av Phire från Luleå tekniska universitet.

Som avslutning smakade det gott med kaffe, saft och förstås - varmkorv med bröd.