Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Glädje och fest när Tallkronanskolan invigdes

I dag var det dags att klippa det blå-gula bandet och i och med det är Tallkronanskolan också officiellt invigd. 

Vid höstterminsstarten hälsades de första förväntansfulla eleverna och föräldrarna välkomna till den nya skolan på Kronanområdet. Tallkronanskolan är byggd för 500 elever, från förskoleklass till och med klass 6. Från och med i höst är cirka 120 elever inskrivna, från förskoleklass till och med årskurs fyra, men om två år är Tallkronanskolan en F-6 skola fullt ut.

- Tänk att ni är de allra första eleverna på den här skolan, det måste väl kännas speciellt, ni kan känna er stolta, sa barn- och utbildningsnämndens ordförande Carina Sammeli till de glada eleverna.

Skolan ligger i direkt anlutning till förskolan Spira.  Tallkronans kök lagar förutom maten till skolans elever också maten till förskolan Spiran. Fram till dess att Kronanområdet är fullt utbyggt är det möjligt att vid behov använda skolans lokaler även för förskoleverksamhet.

Öppet Hus mellan klockan 17 - 19

På eftermiddagen den 5 september, mellan klockan 17 – 19 är närboende i området inbjudna till ”Öppet Hus” för att titta på den nya skolans fina lokaler, den moderna arkitekturen och de öppna och ljusa klassrummen.

På plats finns personal från Tallkronanskolan, tjänstepersoner och politiker från Luleå kommun, som berättar om skolan och guidar besökarna runt i lokalerna.