Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fullt hus när Storsands förskola invigdes

Närmare trehundra barn, föräldrar, mor-, och farföräldrar tillsammans med övriga inbjudna har i dag firat att Storsands förskola officiellt är invigd. Nu har det blå-gula bandet klippts!

Det gjorde inget alls att solen uteblev från den festliga invigningen av förskolan Storsand i Gammelstad. Värmen och glädjen bland alla barn, pedagoger och inbjudna föräldrar gjorde att stämningen ändå var på topp. Populära aktiviteter, bland annat ansiktsmålning och en knixig hinderbana engagerade både vuxna och barn. Dessutom bjöds på härlig varm kycklingwok, kaffe, bullar och festis.

Förskolan öppnade vid årsskiftet och har sex avdelningar med plats för cirka 105 barn i åldern 1 – 5 år.

Katten Maj-Lis går tillsammans med sina kompisar på avdelningen Vinden

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Carina Sammeli fick hjälp av barnen att se till att det blågula bandet klipptes av.

Carina Sammeli, barn- och utbildningsnämndens ordförande klippte bandet

- Det här är bland de roligaste uppdragen man kan få, sa en glad ordförande när hon invigde Storsands förskola. Det föds många barn just nu i Luleå och vi behöver därför bygga både nya förskolor och skolor. Storsand är den senaste i raden, men det blir fler.

Förskolan öppnade redan vid årsskiftet och förskolechef Maria Hedlund, som tillsammans med sin personal, hunnit med att iordningsställa lokalerna ser nu med spänning fram emot att börja sätta prägel på utomhusmiljön.

Trekantiga hattar och andra roliga huvudbonader fanns det gott om

- Vi har en stor och fin gård, som erbjuder lite av all sorts natur, det gör att vi kan skapa bra utomhusmiljö för förskolans barn, tycker Maria Hedlund. Vi kommer att kunna göra både spännande och kreativa lärmiljöer som passar för olika åldrar.

Knixig hinderbana utmanade både stora och små