Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Residensskolan till final igen!

Fjärde året i rad har elever från Residensskolan kvalificerat sig till riksfinalen i mattetävlingen Pythagoras Quest, som arrangeras i Malmö längre fram i början av juni.

Jakob Fredby, Dagmara Pietrzak och Robin Malmström åker till riksfinalen i Malmö

Distriktsfinalen för Norrbotten i mattetävlingen för högstadieelever, Pythagoras Quest, avgjordes på torsdagen på Luleå tekniska universitet. Tävlingen är en lagtävling med tre deltagare i varje lag. Residensskolans lag bestod av Jakob Fredby, Dagmara Pietrzak och Robin Malmström. 

Åtta skolor från olika delar av länet fanns på plats för att tävla, Christinaskolan, Hortlaxskolan, Älvåkraskolan, Residensskolan, Hertsöskolan, Örnässkolan Hedskolan och Strandskolan.

Alla lag kämpade väl och när resultatet sammanställts kunde vinnaren utses - Residensskolan igen! För fjärde gången kommer Residensskolan att delta i riksfinalen i Pythagoras Quest. Två av lagets deltagare, Dagmara och Jakob, var även med förra året.

Axel, Nova och Lovisa trivs som elever vid spetsutbildningen i matematik

Elever från spetsutbildningen i matematik har under dagen hjälpt till med arrangemanget på LTU. Bland annat fick de tävlande eleverna lyssna till tre elever, Axel, Nova och Lovisa, som berättade om varför de valde spetsutbildningen och vad de tycker om den.

Nu går vi för vinst! Det lovar eleverna från Residensskolan när de nöjda och glada efter tävlingen samlas med läraren Fredrik Elemalm. Vi håller tummarna!