Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

525.000 kronor från Facebook till skolor i Luleå

Även i år delar Facebook ut pengar till Luleå kommuns grundskolor. Syftet är att uppmuntra och stödja barn och ungdomar som är intresserade av teknik, kultur, miljö och natur. Sex skolor, som lämnat in en ansökan, får tillsammans drygt en halv miljon.

Pengarna kommer väl till pass för satsningar inom något av områdena teknik, kultur, miljö eller natur

Så här ser fördelningen ut:

Antnässkolan: 100 000 kronor

  • Hemängsskolan/Kläppenskolan: 100 000 kronor
  • Rutviksskolan: 100 000 kronor
  • Kråkbergsskolan: 100 000 kronor
  • Kyrkbyskolan: 75 000 kronor
  • Svedjeskolan: 50 000 kronor

Programmet Facebooks bidrag till samhällsinitiativ satsar på barn och ungdom i Luleå kommun. Det högsta bidraget per mottagare är 100 000 kronor.

De skolor som fått ta del av Facebook-pengarna har lite olika planer för hur pengarna ska användas. Några exempel är Kråkbergsskolan, som tänker sig att öka elevernas kunskaper genom samarbete mellan musikämnet och teknikämnet för att skapa elektronisk musik. Antnässkolan, som vill ta slöjdämnet till nya nivåer genom att köpa in en CNC-fräsoch brodyrmaskin för att ge eleverna möjlighet att använda modern teknik och programmera även inom slöjdämnet. Kyrkbyskolan, som kommer att köpa in bland annat iPads för arbetet om Gammelstads kyrkstad. Hemängsskolan och Kläppenskolan ska arbeta med att visa på programmeringens möjligheter i elevernas lärande och utveckling av många olika förmågor samt göra pedagogerna förtrogna med att jobba med programmering.

Läs mer om Facebooks utdelninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster