Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tre Luleå-lärare nominerade till Guldäpplet!

För tredje året i rad är lärare från Luleå kommun nominerade till lärarstipendiumet Guldäpplet. Årets nominerade är Katarina Eriksson, Alviksskolan, Eva Rännar, Alviksskolan och Agneta Hedenström, rektor på Antnäs- och Måttsundsskolan.

Guldäpplet delas varje år ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

‑­Jag är otroligt glad och stolt över den fina nomineringen, säger Katarina Eriksson, en av de nominerade. Genom de digitala verktygen finner vi nya kanaler att hitta kunskap. Appar/program skapar en ny dimension för att utveckla förståelse av begrepp. Jag ser också hur elevernas lust att lära förstärks och att engagemanget för skolarbetet ökar. Att få dela nominering med min kollega Eva Rännar gör det ännu roligare, då vi både utbyter idéer och samarbetar kring pedagogik kopplat till digitalverktyg.

De nominerade från Luleå är:

Katarina Eriksson, förstelärare inom matematik, teknik och IKT på Alviksskolan i Luleå, nominerad bland annat för sitt arbete med Storyfication, ett storylineinspirerat arbetssätt som använder sig av spelmekanismer för att skapa motivation och engagemang.

Eva Rännar, specialpedagog på Alviksskolan, är nominerad bland annat för sitt arbete med att använda digitala verktyg i sin undervisning som kompensatoriska hjälpmedel.

Agneta Hedenström, rektor på Antnäs- och Måttsundsskolan i Luleå, är nominerad bland annat för sitt arbete runt digitalisering i skolan med mål att skapa en bättre lärmiljö kopplad till ett modernt samhälle.

Vinnaren presenteras den 31 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.