Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ungdomar från Sverige, Tyskland och Spanien möts

Ungdomarna som är med i projektet

Ungdomarna som är med i projektet.

Idag har elever och lärare från Tyskland och Spanien anlänt till Luleå för att träffa elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammets elever har sedan projektets start hösten 2015 åkt i två omgångar för att besöka skolor i Tyskland och Spanien där de fått möjlighet att bo i spanska och tyska familjer. Nu är det alltså dags för de spanska och tyska eleverna att besöka Luleå och testa på att bo i de svenska elevernas hem. Eleverna kommer vara i Luleå i en vecka och tillsammans göra olika aktiviteter, bland annat besöka gymnasiebyn, åka ut till Klubbviken och även besöka polcirkeln.

Anledningen är ett samverkansprojekt via ERASMUS där 14 ungdomar från Luleå, åtta från Tyskland och sju från Spanien träffas och utbyter tankar och erfarenheter. Temat för projektet är ansvarsfull IT-användning och nätmobbning bland europeiska ungdomar.

- Vi pratar och diskuterar om hur man är ansvarfull på nätet, men även hur man är ansvarfull IT-användare mot natur och miljö. Detta är tredje gången som eleverna träffas så nu känner dom varandra rätt så väl, vilket är kul att se, säger Ann-Sofi Wallerström, lärare i engelska och projektledare.