Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

TukTuk presenteras på Vattenfalls huvudkontor i Stockholm

Hertsöskolan klass 8 B och 8 D har deltagit i Gnistanprojektet 2015, ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Förbundet Unga Forskare och Vattenfall. Syftet är att väcka intresset för naturvetenskap och teknik och att ge möjlighet för ungdomar att engagera sig i samhällsutvecklingen. 

Gnistanprojektet 2015: "År 2025 lever vi alla hållbart - hur?" avslutades under ”Visisonsdagen” på Teknikens Hus torsdagen 23 april. Gnistan riktar sig till ungdomar i årskurs 8 på högstadiet. Projektet är en möjlighet för lärare och elever att undersöka framtidens energiutmaningar och bidra med egna framtidstankar.

I projektet får eleverna ta del av verkliga utmaningar och presentera sina framtidsvisioner. Under våren och hösten 2015 utförs projektet tillsammans med högstadieklasser i Trollhättan, Stockholm, Skåne och Norrbotten.

Vinnare av utmaningen blev en grupp elever från klass 8B, Hertsöskolan, med sin vision ”TukTuk”. Stort grattis! Gruppen från klass 8 D på Hertsöskolan tilldelades ett hedersomnämnande för sin vision ”Powerplate”. Grattis också till dem!

- Vi är så stolta och glada, säger Tina Ukonsaari, Ma/No-lärare och förstelärare på Hertsöskolan. Eleverna kommer att få åka till Stockholm och presentera sitt vinnande bidrag TukTuk på Vattenfalls huvudkontor i juni.

Hertsöskolan var en av skolorna i länet som fick möjligheten att vara med i projektet, som avslutades under Visisonsdagen på Teknikens Hus. Eleverna presenterade sina visioner, gruppvis, i mässliknande form för jury och andra intresserade.

Kontaktperson Tina Ukonsaari, Ma/No-lärare, förstelärare Hertsöskolan
0920- 45 42 04, 070 - 592 45 58