Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fyra skolor får projektbidrag från Facebook

Skolorna i Antnäs, Alvik, Måttsund och Bergskolan får i år projektbidrag från Facebooks program för lokalt samhällsengagemang.

Ett gäng glada rektorer och lärare som fått ta emot projektbidrag från Facebook, foto: privat

Facebook i Luleå introducerade förra året ett program för lokalt samhällsengagemang. Syftet var att bidra till lokala projekt inom olika områden, bland annat teknik, miljö och kultur. Föreningar, organisationer och skolor uppmanades att ansöka om projektbidrag.

I år fick åtta projekt dela på drygt 700 000 kronor, fyra av dem var skolor, Antnässkolan, Alviksskolan och Måttsundskolan fick vardera ta emot 100 000 kronor och Bergsskolan 60 000 kronor.

Rektorerna Agneta Hedenström och Anna-Karin Mäntylä är glada och stolta över att skolornas projektansökningar belönas med ekonomiskt bidrag.

- Jag är så glad att mina skolor nu kan fortsätta den digitala resa vi startat, säger Agneta Hedenström. Det blir inköp av datorer och material för att kunna arbeta med programmering. Vi vill med det material vi köpt in få våra barn mer intresserade av teknik, och ge de möjlighet att förstå vad som döljer sig bakom det som de ser på skärmen. Vi vill arbeta för att flickorna inte tappar intresset för teknik när de kommer upp i ålder.

- På Bergsskolan ska vi utveckla undervisningen i teknik genom att låta elever arbeta med "little bits" kopplat till programmering, säger Anna-Karin Mäntylä. Vi vill utveckla barn och ungas förmåga att leva i och hantera det digitala samhället, nu och i en framtid.

Kontaktpersoner
Rektor Agneta Hedenström, 0920 - 45 61 97
Rektor Anna-Karin Mäntylä, 0920 - 45 32 22