Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Residensskolan vann regionfinalen i Pythagoras Quest

För andra året i rad vinner Residensskolan distriktsfinalen i Pythagoras Quest, Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. 

Residensskolans lag vann igår distriktsfinalen på Luleå tekniska universitet och kvalificerade sig därmed till riksfinalen i Malmö den 29 maj. I år deltog 18 lag i tävlingen. Residensskolan har deltagit fyra gånger i distriktsfinalen av Pythagoras Quest och vunnit tre av dem. Det fjärde året kom de på andra plats.

Årets vinnande lag består av Dagmara Pietrzak, Isabella Chee-awai, Lamija Coric. Dagmara går i årskurs 7 och Isabella och Lamija går i årskurs 9.

Tävlingen består av tre delar, alla uppgifter ska lösas av gruppen tillsammans, utan miniräknare. Sista delen är en uppgift som ska lösas på tid och används som utslagsfråga om två lag hamnar på samma slutpoäng.

- Man måste räkna mycket, även hemma och inte bara i skolan, svarade Isabella på frågan om hur man blir bäst i matte.

Isabella var även med förra året när Residensskolan kom på en mycket hedersam andraplats i riksfinalen. Lamija är även en mycket duktig basketelev som ska börja på riksbasket programmet nästa läsår.

Det var tre oerhört glada tjejer som tog sig från Teknikens hus igår eftermiddag, tillsammans med en mycket stolt mattelärare, Elisabeth Mayer.  Tjejerna vann inte bara äran utan även lite pengar, 5000:- var första priset. 

Nu håller vi tummarna att det går lika bra för laget i riksfinalen i Malmö den 29 maj!