Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu är alla västar på plats

Nu syns barnen ännu bättre.

Alla 3 500 barn på Luleå kommuns förskolor har fått nya reflexvästar av Luleå Hamn AB. Bolagets styrelse lämnade över de sista reflexvästarna till barnen på Svartöstans förskola på torsdagsmorgonen. 

Eje Eriksson, Birgitta Ahlqvist och Leif Lindmark (fr v) från hamnstyrelsen lämnade över de sista västarna till Svartöstans förskola. Lärare Gith Hagrydh är lika glad som barnen.

-Vi hade hört att de gamla västarna var lite uppnötta, så vi bestämde oss att sponsra nya. Luleå kommun ska stötta och backa upp unga enligt Vision 2050, så vårt bidrag till det blir nya reflexvästar till alla barn i förskolan, berättar Birgitta Ahlqvist, styrelseordförande i Luleå Hamn.

Initiativet uppskattas mycket av personal och föräldrar.

-Det är ett välkommet bidrag till en trygg och säker miljö till våra barn. De syns mycket bättre nu, säger Annica Backman, verksamhetschef för förskolan i Luleå.

Förskolläraren Gith Hagenryd hade själv börjat ringa efter en sponsor för nya västar eftersom de behöver bytas efter ett tag då reflexerna bleknar. Då kom västarna från Luleå Hamn väl till pass. Det var egentligen bara en liten störande detalj som Gith informerade hamnstyrelsen om: öppningen i västen är lite för liten. Men det har styrelsen lovat att se om man kan åtgärda det.