Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Luleås Skolhjältar 2014 utsedda

Vid en festlig ceremoni idag fick fem pristagare ta emot utmärkelsen Årets skolhjältar 2014. 

I år har över 8000 personer deltagit i framröstningen av Årets skolhjältar 2014.
De fem vinnarna är:

Förskolan

Peter Rensfeldt

Vaktmästaren Peter Rensfeldt har alltid ställt upp för mig och mina klasskompisar när problem varit framme. Skåp har inte gått upp, dörrar har varit sönder och allt det här har gjorts med ett leende på läpparna. Jag och mina klasskompisar samt andra skolbarn har alltid fått ett hej av honom. En Hjälte i mina ögon.

Grundskolan F-6

Maria Nilsson

En otroligt varm och hjälpsam medmänniska. Fixar allt, finns alltid där för eleverna och oss personal. Om någon saknar något så har Maria det i sin städskrubb. Som pojken med guldbyxorna, alltifrån lucialinnen till säkerhetsnålar. Maria är oersättlig ingen arbetsbeskrivning skulle kunna visa Marias arbete. Vår "städ Maria" är vår skolhjälte!

Grundskolan 7-9

Thomas Livbom

Detta är en lärare med entasuatm för sitt arbete. Sin kärlek och passion för människans bästa i detta fall lärande.  Har har stor förståelse för att lärande till olika individer ibland behöver anpassas så att alla ska ha en möjlighet att förstå.  Han behandlar på detta sätt alla lika fast på ett olika sätt. Som lärare har han kunskap att ge eleven självförtroende självkänsla och ett brinnande intresse för skola som jag själv aldrig haft innan jag fick äran att byta lärare. All lycka till väldens bästa skolhjälte!

Gymnasiet

Stefan Hägglund

Vad man än ber om så gör han det utan problem och alltid med ett leende på läpparna, när man pratar i grupp om vad som behövs till t ex en föreställning så springer han iväg och fixar det innan mötet ens är slut. Utan honom hade ingen föreställning på lärkan blivit så bra som dom är, han hjälper i alla lägen med allt, även det som tros vara omöjligt. Han är solskenet på lärkan!

Särskolan

Nils-Gustav Bergström

Med sitt otroliga engagemang och med musiken till hjälp har han öppnat vägar för inlärning för barn med speciella behov. Kungligt har de mottagits i den underbara musikaliska miljön på Östra skolan av Nils Gustav!

– Vi har utsett årets skolhjältar sedan år 2010 och det har varit en succé från start. För oss handlar det främst om att lyfta vår kompetenta personal inom skolan, men givetvis också att locka fler att vilja jobba inom skolan, säger David Visscher, utvecklare kommunikation & marknadsföring vid Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun. 

Under hösten har Luleåborna nominerat sina favoritkandidater bland lärare och annan skolpersonal till Luleås skolhjältar 2014. Juryn, som bestått av ledande personer inom den kommunala skolan i Luleå, har sedan utsett fem finalister som tävlat i kategori; förskola, grundskola F-6, grundskola 7-9, särskola och gymnasium. 

Kontaktperson:
David Visscher, utvecklare kommunikation & marknadsföring
Barn- och utbildningsförvaltningen
072 - 730 84 10