Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pigg 50-åring firade dubbelt upp

I fredags firade Furuparksskolan dubbelt upp, 50 år som skola och att den nya matsalen nu står klar.

Bemärkelsedagen firades med överraskningslunch, tårtkalas och en utställning med bilder och gamla tidningsurklipp från svunna tider. På kvällen anordnades disco av vårdnadshavare i samverkansrådet.

Skolgården var full med förväntansfulla elever, lärare och särskilt inbjudna när det blågula bandet klipptes och den nya matsalen officiellt invigdes.

Furuparksskolan, som de under sina första två år hette Hagaskolan har ständigt utvecklats i takt med tiden.  Furuparksskolan var en av de första skolorna i Sverige som blev miljöcertifierad med Grön flagg.  

- Många av de elever som gått på skolan kommer ihåg äggkläckning, biodling, linodling, plantering av blommor och träd på skolgården, berättar rektor Elisabeth Landström. 

Invigning av den nya matsalen

Lagom till skolans 50-årsfirande fick skolan en ny matsal. Det innebär att alla skolans elever (förutom två förskoleklasser, som går på Furuparksskolan Haga) kan äta tillsammans. Nytt är att alla får ta sin mat själv, vilket uppskattas mycket av eleverna.

På invigningsdagen bjöds eleverna på överraskningslunch i den nya skolrestaurangen på Furuparkskolan. Efter hyllningstal och bandklippning ute på gården bjöds det sedan på tårta, kladdkaka och festis - precis som det anstår ett ett hejdundrande 50-års jubileum.

Och många tårtbitar gick det åt innan alla gäster kände sig mätta och belåtna.

Rektor Elisabeth Landström, som är gläds över den nya matsalen har en önskan för framtiden.

- Idag är utemiljöerna rätt begränsade, vilket många upplever trist och trångt. Vi hoppas att få ett omtag på vår skolgård när ombyggnationen av gamla matsalen står klar. Där ska det inrymmas bild textil/träslöjd och musik. 

Kontaktperson:
Elisabeth Landström
Rektor F-3, Furuparksskolan 
Luleå Kommun
0920-45 34 20, 070-629 34 20