Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mångfaldsvecka med festligt avslut

Kråkbergsskolans temavecka avslutades på torsdagskvällen med musik, teater, och dans. Allt med utgångspunkt i att mångfald berikar.

- Årets kulturvecka på Kråkbergsskolan har varit fantastisk på många sätt, som det blir när eleverna under längre sammanhållen tid får jobba kreativt och estetiskt, säger rektor Viktoria Björklund.

Presentationerna, som genomfördes på scenen var väl förberedda och åhörarna visade stort intresse av att se och lyssna till vad övriga grupper arbetat med.

- En stor vinst är det åldersintegrerade och och klassöverskridande arbetet som ger nya sociala grupperingar och relationer, förklarar Viktoria Björklund. Det skapar en större trygghet och gemenskap för alla på skolan.


Inget kalas utan gott fika! Egenproducerade "regnbågsmuffins" och goda kanelbullar dukades fram till alla. Under fikapausen rullade ett bildspel som eleverna själva gjort för att dokumentera hela veckans arbete.

- Mångfald och värdegrund behöver vi jobba med dagligen - inte endast inom ramen för enskilda veckor, betonar Viktora Björklund. Men den här veckan blir en boost för det ständigt fortsatta arbetet. Nästa år blir det ett annat tema!

Kontaktpersoner
Viktoria Björklund, rektor, 070–563 60 92
Mia Sörblom Groth, musiklärare, 070–392 33 73