Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vi tacklar framtiden - skola, förenings- och näringsliv samverkar för nytt hockeygymnasium

Hösten 2015 startar det nya hockeygymnasiet, som ska ta emot både tjejer och killar. Satsningen är ett unikt samarbete mellan skola, förenings- och näringsliv.

I dag vid en pressträff, där berörda parter medverkade, presenterades det nya lokala hockeygymnasiet som kommer att starta höstterminen 2015.

Fr vänster tränare Roger Kyrö, Ingrid Norberg, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, Mattias Lundström, kontorschef Swedbank Luleå och rektor Susanne Morin

– Det innebär att vi blir mer jämställda mellan könen. Det är ett vinnande förslag för skola, närings- och föreningsliv, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Ingrid Norberg.

Syftet är att ge fler ungdomar chansen att utvecklas inom sin idrott. En satsning på bredden ökar likvärdigheten i gymnasieskolan, fler får möjlighet att fortsätta att utöva sin idrott. Det ökar chansen att behålla och utveckla talanger och därför är satsningen också bra för ishockeyns framtid i Luleå.

Förutom ett lyft för framtidens ishockey är det lokala hockeygymnasiet även viktigt ur individsynpunkt:

– Vi vet att idrott är en skyddsaspekt. Idrottar elever minskar risken att de börjar använda droger eller hamnar i kriminalitet, dessutom bygger de en god hälsa för framtiden, avslutar ansvarig rektor Susanna Morin.

Pressmeddelande 140604öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner:
Susanna Morin, rektor: 0920-45 34 64, 072-210 39 94
Roger Kyrö, tränare: 070-298 33 41
Andreas Lundqvist, Brooklyn Tigers: 070-222 00 66