Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Alviksskolan knep bronset när vinnarna i Webbstjärnans nationella tävling korades 

I dag utsågs vinnarna i Webbstjärnans tävling. Alviksskolan som varit nominerad med bloggen House of Alviklänk till annan webbplats knep bronsplatsen. Grattis!

Från vänster: Linda Starenhed, Jennifer Grensjö, Katarina Eriksson, Sanna Johansson och Lisa Westerberg

Idag klockan 13.00 direktsändes prisutdelningen på webben, så att alla klasskompisar, föräldrar, kompisar, kunde den spännande upplösningen och prisceremonin i Stockholm.

www.webbstjarnan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Juryns motivering: "En webbplats som bygger på en inspirerande idé, som är lekfullt utförd. Alviksskolans elever bjuder på ett storyline-inspirerat arbete med gamification som drivkraft genom webbplatsen House of Alvik".

Kontaktperson
Peter Nordgren, rektor för Alviks- och Klöverträsks skolor
070-587 37 98
peter.nordgren@skol.lulea.se

Jennifer Grensjö och Sanna Johansson representerade Alviksskolans elever vid prisceremonin. Här visar de upp diplomet, plaketten och prischecken på 5000 kronor.

Fakta om Webbstjärnan

Webbstjärnanlänk till annan webbplats är en del av .SE:s satsningar för att utveckla internet och internetanvändandet. I korthet går det ut på att vi ger lärare och elever som är verksamma i den svenska skolan möjligheten att få lära sig mer om hur Internet fungerar genom att delta i tävlingen Webbstjärnan. Webbstjärnan är en skoltävling om att publicera sitt skolarbete på Internet, och såväl grundskole- som gymnasieelever kan delta.

SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av Internet i Sverige.