Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gymnasiets teaterelever kvalificerade till riksfinal

Eleverna på teaterinriktningen i årskurs 3 ska representera Norra regionen på Riksteaterns festival i Hallunda den 9-11 maj i Stockholm. Riksteaterns satsning syftar till att författare ska skriva dramatik som riktar sig till och som ska framföras av unga människor.  

Sannas sanna jag, foto: Stella Fredriksson

Eleverna på teaterinriktningen årskurs 3 vann regionfinalen i Umeå helgen före påsk. Nu deltar de i mitten av maj i riksfinalen i Stockholm. Tävlingen ingår i Riksteaterns satsning som syftar till att författare ska skriva dramatik som riktar sig till och som ska framföras av unga människor.  

"Sannas sanna jag" heter pjäsen som gymnasieelever från hela Sverige framfört. Den är skriven av Rasmus Lindberg som kommer från Luleå, före detta elev på Estetiska programmet i Luleå och nu verksam på Norrbottensteatern.

- Eleverna fick mycket beröm av Edvard Bromberg från Riksteatern, vid förra helgens framträdande i Umeå, berättar en stolt och glad rektor, Ewa Lundström.  Han tyckte eleverna var mycket duktiga och sa att "ni måste ha en mycket bra utbildning". Det upplevde förstås våra elever som mycket positivt och höll gärna med honom om det. Det här betyder mycket för vår teaterutbildning. Det känns jättekul!

Efter vinsten i regionfinalen kommer eleverna att representera Norra regionen på Riksteaterns festival i Hallunda den 9-11 maj i Stockholm. Kulturministern inviger festivalen som äger rum i Riksteaterns lokaler. Alla dramatiker från Riksteatern och flera professionella regissörer medverkar. 

Kontaktperson för teaterinriktningen
Annika Sannerström, 0920-45 55 51, mobil 070-607 66 69