Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

H.K.H. Prins Daniel pratar entreprenörskap med gymnasieelever

H.K.H. Prins Daniel besöker Luleå gymnasieskola den 24 mars. Besöket är ett led i projektet Prins Daniels Fellowship, som drivs av Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin.

Bild:Kungliga Ingenjärsvetenskapsakademin, från skolbesök på Dragonskolan i Umeå

Bild: Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin

Projektet Prins Daniels Fellowship vill inspirera unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ, att alla som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. H.K.H. Prins Daniel har själv en bakgrund som egenföretagare i gymbranschen och brinner starkt för frågorna. Han har bland annat invigt SM i UF-företagande två år i rad.

Skolbesöket inleds med föreläsningar. Fyrahundra gymnasielever från Luleås gymnasieskolor, både den kommunala och de fristående har bjudits in. H.K.H. Prins Daniel och utvalda experter, som själva är entreprenörer, pratar entreprenörskap: vad är det och hur gör man? Förutom H.K.H. Prins Daniel, deltar Karl-Johan Persson, koncernchef för H&M, Johan Skarborg, grundare av och VD för Academic Work, Mai-Li Hammargren, Mutewatch AB och Henrik Blycker, Oxeon AB.

Aulaföreläsningar och samtal med prinsen

Efter aulaföreläsningen inbjuds ett tjugotal elever till runda-bords-samtal i mindre grupper. Eleverna ska diskutera erfarenheter och drömmar kring entreprenörskap. Samtalen leds av särskilda inspiratörer och experterna, H.K.H. Prins Daniel cirkulerar mellan de diskuterande grupperna. Avslutningsvis berättar Ung Företagsamhet Norrbotten om hur elever kan bli entreprenörer redan på skoltid genom att starta och driva UF-företag. Vad är det och vad kan det ge?

För mer information

Kontakta Jessicka Sörmling, projektledare Luleå gymnasieskola, 070-27 23 673

Fakta om projektet Prins Daniel Fellowshiplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster