Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Birgitta Tornberg finalist till Innovativa skolledarpriset 2014

När Lärarförbundet och Microsoft delar ut Innovativa skolledarpriset är Birgitta Tornberg, rektor vid Ormbergsskolan, en av tre finalister.

Lärarförbundet delar tillsammans med Microsoft ut Innovativa skolledarpriset på Skolledarkonventet den 27 februari. Finalisterna heter Birgitta Tornberg, Mikael Parknäs och Gunilla Rasmusson.

Juryn, som består av representanter från Microsoft och Skolledarföreningens styrelse, har efter moget övervägande beslutat utse följande tre finalister.

Så är motiverar juryn nomineringen av Birgitta Tornberg, förskolechef och rektor vid Ormbergsskolan i Luleå:

"På Ormbergsskolan arbetar alla med formativ bedömning och elevresultaten i Birgitta Tornbergs ”framtidsverkstad” är goda. Hon driver skolan framåt, såväl med hjälp av digitala verktyg som stöd för pedagogisk utveckling, som genom sociala medier och blogg. Hon stimulerar lärarnas kollegiala lärande och är själv en del av ett utvidgat skolledarkollegium.

IKT i betydelsen medie- och informationskunnighet samt omvärldsbevakning är viktigt för Birgitta. Via ett brett kontaktnät med politiker och näringsliv ökar hon samverkan mellan skola och samhälle. Med hjälp av studenter från Luleå Tekniska Universitet som stöd till lärarna, inför Birgitta ett nytt, ej talat språk, programmeringskunskap, vilket gör eleverna till producenter istället för konsumenter."

Mer om Innovativa skolledarpriset 2014 finns att läsa på Lärarförbundets hemsida