Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Norrlands Entreprenörsgymnasium övergår till Luleå kommun

Barn- och utbildningsnämnden har idag träffat en överenskommelse med styrelsen för Norrlands Entreprenörsgymnasium. Den 1 juli 2014 sker en verksamhetsövergång, som innebär att Norrlands Entreprenörsgymnasium övergår till Luleå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Ingrid Norberg tillsammans med gymnasiechef Eva Lindbäck och Majvor Müller verkställande direktör vid Norrlands Entreprenörsgymnasium

– Det känns roligt att vi har fått till stånd den här överenskommelsen och vi välkomnar såväl ENP:s elever som anställda, säger Ingrid Norberg, Barn- och utbildningsnämndens ordförande. Vi ska ta tillvara den kompetens och de upparbetade nätverk som finns inom ENP när det gäller entreprenörskap och företagsamhet och införliva dessa i vår kommunala verksamhet. Jag ser det här som ytterligare ett steg mot vår målbild – Skolan i Luleå en nationell förebild.

I och med verksamhetsövergången kommer Barn- och utbildningsförvaltningen, BUF, att överta arbetsgivaransvaret för ENP:s medarbetare. ENP:s anställda som väljer att övergå till BUF behåller anställningsvillkor enligt de anställningsavtal som de har tecknat med ENP.

Pressmeddelandeöppnas i nytt fönster