Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Karin Heikkilä nominerad till lärarstipendiet Guldäpplet

Guldäpplet är ett prestigefyllt lärarstipendium som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT. Dels genom att i den egna undervisningen stimulerat eleverna, dels bidragit till kollegornas kompetensutveckling inom området IT och medier. Priset har delats ut sedan 2002.

I år är Karin Heikkilä, lärare vid Rutviksskolan i Luleå, nominerad till Guldäpplet 2013.

- Det var en glad överraskning, så kul att bli en av de utvalda. Det är min kollega Maria Kjellgren, som tillsammans med kollegorna Agneta Strand och Annika Wikstrom nominerat mig, berättar Karin.

- Ny teknik har intresserat mig både privat och på jobbet. Jag har arbetat som lärare sedan 1995. När jag började arbeta inom särskolan upptäckte jag hur IT kunde användas som verktyg i min undervisning. Eleverna i särskolan använde olika IT-verktyg beroende på funktionshinder. I grundskolan ser jag också att elevernas intresse för undervisningen ökar när det får använda IT, förklarar Karin.

- IT är en viktig del i undervisningen. Det finns nästan inte ett enda yrke idag där man inte använder datorer. I dag arbetar jag på Rutviksskolan och här har alla vi pedagoger gått PIM-utbildningen. Vi arbetar nästan uteslutande med datorn som informationskanal till oss själva, föräldrar och övriga, bland annat via edWise, vår nya portal som vi tycker fungerar bra, säger Karin. Den nya tekniken gör det också lättare att skapa nationella och internationella kontakter med andra lärare och elever. I vår skola har vi haft projekt med elever och lärare i andra länder.

-  "Jag vill sälla mig till gratulanterna och tacka Karin för ett gott arbete. Fantastiskt roligt att våra duktiga medarbetare uppmärksammas även på nationell nivå. Skolan i Luleå strävar efter att vara en nationell förebild, det här är ett rejält kliv i den riktningen", säger skolchefen Karina Pettersson-Hedman.

Nu håller vi tummarna för Karin att hon kommer med till den stora finalen och att hon förstås också tar hem Guldäpplet!

Om lärarpriset Guldäpplet

Pressmeddelande 20130830öppnas i nytt fönster

www.diu.se/guldapplelänk till annan webbplats