Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Rutviksskolans Karin Heikkilä är en av vinnarna av svenska eTwinningpriset 2013

Juryn, som består av medlemmar från Skolverket, Datorn i Utbildningen, Specialskolemyndigheten samt Universitets- och Högskolerådet tyckte så här:

Projektet Wonderful Legends (med Karin Heikkilä, Rutviksskolan, Luleå) har tilldelats ett eTwinningpris 2013.
Lärarna och eleverna har visat prov på ett väl utvecklat samarbete. De har använt olika digitala verktyg på ett kreativt sätt och resultatet har gjorts tillgängligt på webben. Projektet har hållits på en hanterlig nivå samtidigt som det har stor potential att utvecklas och spridas. Den ökade kulturella förståelsen mellan partnerskolorna Rutviksskolan (Sverige), Listowel (Irland) och Eichstätt (Tyskland) är tydlig.

Rutviksskolan vinner 20 000 kronor, att använda för resor till partnerskolan eller teknik för att utveckla projektet. Som ett extra pris täcker Universitets- och Högskolerådet också kostnaden för en lärare och rektor till Framtidens lärande i Stockholm 15-16 maj, där en officiell prisutdelning kommer att ske.

eTwinning är en gemensam samarbetsyta för skolor i Europa .
Den erbjuder en plattform, www.etwinning.net,länk till annan webbplats för skolpersonal i något av Europas länder, där de kan kommunicera, samarbeta, utveckla projekt, dela sin skolvardag; ja, helt enkelt vara en del av den mest spännande skolgemenskapen i Europa.
Källa: www.etwinning.netlänk till annan webbplats