Nyheter

På denna sida visas aktuell månads nyheter.

 • Nu är det dags att söka till förskolan inför hösten 2018!

  Vi vill ha din ansökan senast 31 mars om ni behöver plats i förskolan från hösten 2018.
  Publicerat 2018-03-19
 • Startskottet för pilotprojekt riktat till fritids- och elevassistenter

  Den 28 februari startade projektet. Vid fem tillfällen, under fyra timmar träffas 20 – 25 deltagare för att bland annat arbeta med läroplanens innehåll, verksamhetens styrdokument, ledarskap, förhållningssätt och kollegialt lärande.
  Publicerat 2018-03-06
 • 7 av 10 projekt som får ekonomiskt stöd av Facebook är förskolor och skolor i Luleå

  Facebook Luleå datacenter delar för femte året i rad ut pengar till specifika projekt. Av de tio projekt som valts ut kommer sju från förskolor och skolor i Luleå.
  Publicerat 2018-02-28
 • Unik satsning på förskolans personal

  Förskolan i Luleå och Kommunhälsan har idag presenterat ett unikt projekt, inte bara för Norrbotten utan för hela landet. Projektet syftar till att säkerställa hälsofrämjande arbetsmiljöer, kompetensförsörjning, kontinuitet och kvalitet i verksamheterna.
  Publicerat 2018-02-27
 • Så här river man loss på ett dragspel

  Är det svårt att lära sig spela dragspel? Nej, inte om du frågar Görel Särs, musiklärare i Luleå kommun.
  – Jag lärde mig spela när jag var väldigt liten eftersom mina föräldrar älskade dragspel, säger hon.

  Publicerat 2018-02-27
 • Kärlek på gott och ont och allas lika värde när Råneåskolan firade Alla hjärtans dag

  Råneåskolan firade Alla hjärtans dag med att lyssna på en föreläsning av RFSL och presentera en utställning av elever i årskurs 7 – 9. Teman för dagen var bland annat utanförskap, vardagshjältar, kärlek och allas lika värde.
  Publicerat 2018-02-16
 • "Semlerian", på Öhemsskolan bjöd på fyra olika slags semlor

  Traditionsenligt har eleverna på Öhemsskolans fritidshem, avdelningen Logen, även i år arrangerat "Semleria", ett café där gästerna bjuds på fyra olika sorters semlor.
  Publicerat 2018-02-15
 • Jämförelsetjänst för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola

  Lansering av jämförelsetjänst för kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

  Nu lanserar Luleå kommun en digital jämförelsetjänst som ger vårdnadshavare, barn, elever, lärare och vikarier möjlighet att jämföra kommunala och fristående förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Tjänsten ska uppdateras årligen med den senaste
  statistiken och resultaten.

  Publicerat 2018-02-14
 • Jätteglada för satsningen på oss fritidspedagoger

  Två spännande projekt, som riktar sig till fritidshemspersonal, har dragit igång. Den 7-8 februari anordnades den första av två workshops. Lena Johansson och Inga-Lill Elenius, två av de fritidspedagoger som deltog är mycket nöjda och ser fram emot fortsättningen.
  Publicerat 2018-02-14
 • Vintercykling för att eleverna ska må och prestera bättre

  Årskurs 6 på Ormbergsskolan deltar i ett unikt forskningsprojekt i samarbete med Luleå tekniska universitet. Detta är det första vintercyklingsprojektet inom skolan kopplat till forskning i Sverige, möjligen i världen.
  Publicerat 2018-02-09
 • Wilma Westman, Ida Hedkvist och Niki Biliou (från vänster) går i årskurs 2 på Samhällsprogrammet med internationell inriktning. På schemat står källkritik.

  Källkritik: Hur vet vi att det stämmer?

  Idag är informationsflödet enormt och kanalerna där man ta del av information är många. Men hur vet man vilken information man kan lita på?
  Publicerat 2018-02-08
 • IKT-pedagog förstärker digitala satsningen i kommunens förskolor

  Ylva Hedkvist Hansen har anställts som IKT-pedagog tillika projektledare för att stödja och genomföra kompetensutvecklingsinsatser inom området digitalisering till personalen i Luleås förskolor. Projektet pågår till och med 2019.
  Publicerat 2018-02-06
 • Programmera mera - utbildning för mattelärare

  Varannan vecka träffas Luleå kommuns förstelärare i matematik för att lära sig programmering. Från och med hösten 2018 ingår programmering, i bland annat matematik, som ett medel för att utveckla elevernas matematikkunskaper.
  Publicerat 2018-02-06
 • Förskolan får ”grönt ljus” inom samtliga granskade områden

  Skolinspektionens rapport från granskningen som gjorts i förskolan under hösten 2017 visar att förskolan, inom samtliga granskade områden, uppfyller författningarnas krav.
  Publicerat 2018-02-01
 • Den tryggaste skolklassen 2017 är korad!

  Luleå kommun delar varje år ut stipendier till personer som bidrar till social gemenskap och känslan av trygghet mellan människor. I år fick klass 9C från Björkskataskolan ta emot utmärkelsen som Årets tryggaste skolklass och prissumman på 5 000 kronor.
  Publicerat 2018-01-30
 • 9:or med sikte på kök,servering och bageri

  Restaurang- och livsmedelsprogrammet bjöd förra veckan in elever från årskurs 9 till en prova-på-dag. Niondeklassarna träffade lärare och elever för att få veta mer om programmets innehåll och själva delta i tillagning och servering.
  Publicerat 2018-01-30
 • Två spännande projekt riktade till fritidshemspersonalen

  Sju engagerade fritidshemsutvecklare, med uppgift att utveckla fritidshemsverksamheten i Luleå, inleder arbetet med att erbjuda fritidshemspersonal fem workshops och starta upp en pilotutbildning.
  Publicerat 2018-01-25
 • Bra tilldelning från Kulturrådet till Luleås förskolor

  Luleå kommun har beviljats 460 000 kronor för olika kulturinsatser till förskolan. Totalt i riket har Kulturrådet delat ut tio miljoner kronor för Skapade förskola-insatser till förskolans barn.
  Publicerat 2018-01-24
 • Rekryteringsmässan har resulterat i att fler vill vikariera i skolan och förskolan

  Den 21 december arrangerade barn- och utbildningsförvaltningen en välbesökt rekryteringsmässa i Kulturens hus. Redan innan mässan öppnade köade intresserade för att anmäla sig som vikarier i skolans och förskolans verksamheter.
  Publicerat 2018-01-23
 • Förskolan förbereder inför tvåspråkiga enheter i samiska och meänkieli

  Den första februari blir Luleå kommun förvaltningsområde för alla tre förvaltningsspråk; finska, samiska och meänkieli. I anslutning till det arbetar förskolan i Luleå med att utvärdera och utveckla den befintliga tvåspråkiga förskoleverksamheten.
  Publicerat 2018-01-15
 • Fartfylld invigning av Sunderbyskolan!

  Sunderbyskolan, tidigare Hemängsskolan, har under hösten renoverats för att rymma elever och personal från Kläppenskolan. Idag blev skolan officiellt invigd med ny fasadskylt, renoverade, ljudabsorberande golv, arbetsrum för personal och en ombyggd matsal.
  Publicerat 2018-01-10
 • Elever och pedagoger i fackeltåg till ny gemensam skola i Sunderbyn

  Det var en stämningsfull morgon, sista fredagen innan jul, när elever och personal från Kläppenskolan gick i fackeltåg till Sunderbyskolan (tidigare Hemängsskolan).  Från och med årsskiftet är Sunderbyskolan den nya gemensamma skolan för eleverna i Sunderbyn. 
  Publicerat 2018-01-08
 • Många intresserade av skolans rekryteringsmässa

  Det var många som kom förbi rekryteringsmässan på Kulturens hus. Under dagen fanns det bland annat möjlighet att spontant ansöka till lediga jobb och i en monter kunde besökare lämna sitt intresse till att bli vikarie.
  Publicerat 2017-12-22
 • Nu planeras det för nya skolor i Gammelstad och Bergnäset

  Elever, skolpersonal samt tjänstepersoner från barn och utbildningsförvaltningen samt miljö- och byggnadsförvaltningen i Luleå kommun har deltagit i en workshop, som en del i planeringsarbetet för byggandet av grundskolor i Luleå.
  Publicerat 2017-12-14
 • Rekryteringsmässa 21 december - ett spännande tillfälle du inte får missa!

  Är du utbildad pedagog, student, intresserad av att bli yrkeslärare eller bara nyfiken på skolan i Luleå? Träffa oss på Kulturens hus 21 december klockan 10-16.
  Publicerat 2017-12-12
 • Resultaten för elever i årskurs nio i kommunala skolor i Luleå har förbättrats sedan 2016

  I dag har rapporten Öppna jämförelser - Grundskola 2017 publicerats. Luleås kommunala grundskolor stiger i rankingen igen och rankas nu 94 av 290 kommuner (rank 149 år 2016). En högre andel klarar kunskapskraven i alla ämnen, en högre andel blir behöriga till gymnasieskolan och meritvärdena går uppåt igen.
  Publicerat 2017-12-12
 • Utvecklingsarbete inför två-språkig förskola

  Förskolan har påbörjat förberedelser inför att Luleå kommun från 1 februari 2018 även får status som förvaltningsområde för samiska och meänkieli. En idéträff har genomförts för att tillsammans ”tänka” kring organisation och utveckling av två-språkig förskola, forskningsbaserad och långsiktigt hållbar.
  Publicerat 2017-12-11
 • Rutviksskolans elever och pedagoger vill, kan och vågar

  Eleverna och Fritidspedagogerna på Rutviksskolan har fått bekanta sig med spännande digitala verktyg och lära sig mer om hur de kan användas i undervisningen. Mie Menmark, arbetar som pedagog mot yngre barn på skolan och fritidshemmet i Antnäs. Hon har vid tre tillfällen besökt Rutviksskolan och träffat pedagoger och elever.
  Publicerat 2017-12-11
 • Maria-Sofia Wikström uppfyller sin dröm att bli billackerare genom lärlingsutbildning. Foto: Magnus Stenberg

  Lärling - ett steg närmare drömmen

  ”Det bästa är när det kommer in en riktigt trasig stötfångare. Ju jävligare desto roligare!” säger Maria-Sofia Wikström som just nu går lärlingsutbildningen på Vuxenutbildningen i Luleå.
  Publicerat 2017-12-06
 • Stödmaterial för samtal med nyanlända barn, elever och föräldrar kring ämnet idrott och hälsa

  Flerspråkcentrum har tagit fram ett översatt och inläst stödmaterial på svenska, arabiska, persiska/dari och somaliska, om bad och simning i skolämnet idrott och hälsa.
  Materialet handlar även om demokratisk värdegrund och jämställdhet. Personal i förskola och skola kan använda materialet i samtal med föräldrar och elever. Det kan med fördel användas vid behov av Socialförvaltningen och Arbetsmarknadsförvaltningen.

  Publicerat 2017-12-06
 • Alviksskolan klass 5

  Svenska elever har blivit bättre på att läsa

  Idag presenterade Skolverket resultatet från den senaste PIRLS-studien 2016, en internationell studie som visar läsförmågan hos elever i årskurs 4. Sverige placerar sig på åttonde plats, samma höga poäng som 2001, då Sverige låg i topp. Jämfört med de nordiska länderna som deltog så presterade Sverige bättre än Danmark, sämre än Finland och lika bra som Norge. Sverige deltar för fjärde gången i PIRLS-studien.
  Publicerat 2017-12-05
 • Alviksskolan klass 5

  Alviksskolan vinnare i tävlingen Gilla naturen

  Filmen ”Skogen i Alvik” har utsetts till vinnare i den nationella naturtävlingen Gilla naturen. Grattis säger vi till klass 5 på Alviksskolan i Luleå!
  Publicerat 2017-11-30
 • Känsliga träd - utställning med ståltrådsträd

  Utställning av elever vid Individuella val, bild och form, årskurs 2
  Dag och tid: 28 november kl 14.00
  Plats:              Gymnasiebiblioteket
  Utställningen pågår till den 22 december. Välkomna!
  Publicerat 2017-11-28
 • Digitala verktyg till all ordinarie personal i förskolan

  All ordinarie personal i förskolan ska få en egen Ipad. Bakgrunden är bland annat de mål som finns i skolans i IT-strategi och i regeringens digitala strategi för skolan.
  Publicerat 2017-11-28
 • Samrådsmöte om strategi och handlingsplaner för nationella minoriteter i förskola och skola

  I onsdag hölls det första av tre samrådsmöten för framtagandet av strategi och handlingsplan för nationella minoriteter i förskola och skola.
  Publicerat 2017-11-24
 • Med anledning av väderläget i Luleå

  Gymnasieskolans rektorer har gett lov till de elever som har lång skolväg att ta sig hem tidigare idag torsdag. I grundskolan tar varje rektor beslut utifrån skolans situation och om skolskjutsarna påverkas för att säkerställa att alla elever kan ta sig hem oavsett när skolan slutar.
  Publicerat 2017-11-23
 • Klippt var det här för... Hällbackens förskola

  Äntligen! Idag var det dags att klippa det blå-gula bandet och officiellt inviga den nya förskolan på Hällbacken, kommunens nyaste bostadsområde. Drygt 100 barn flyttade för ett par månader sedan in och fler står i kö för en plats på förskolan.
  Publicerat 2017-11-22
 • Vital 20-åring - nyfikenheten är kraften

  I december 1997 startade trettio pedagoger i Luleå det Pedagogiska Nätverket, för att tänka och samtala tillsammans kring barns och elevers framtid. I går firade nätverket, under festliga former, 20-års jubileum på Kulturens Hus.
  Publicerat 2017-11-21
 • Skolan i Luleå tar fram strategi och handlingsplaner gällande nationella minoriteter i förskola och skola

  Barn- och utbildningsnämndens ordförande har gett barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att ta fram strategi och handlingsplaner, som ska ange riktningen för arbetet med nationella minoriteter. Strategin ska fastställas i början av 2018 och omfatta samtliga skolformer.
  Publicerat 2017-11-17
 • Luleå kommun utvecklar fritidshemsverksamheten

  Luleå kommun har fått 3,8 miljoner kronor av Skolverket för att utveckla fritidshemsverksamheten. Det handlar om en personalförstärkning med ytterligare sju fritidspedagoger. Utvecklingsuppdraget har sin utgångspunkt i de olika utvecklingsbehov som har identifierats runt om i kommunens fritidshem.
  Publicerat 2017-11-16
 • Kul(-tur)helg för ungdomar på Vallens miljöskola

  Kulturskolan i Luleå arrangerade 10 – 12 november ett kulturläger. Projektet ”the hundreds” arrangerade lägret, som erbjöd workshops i teater, dans, foto samt tillfälle att spela gitarr och sjunga. Målgruppen för lägret var ungdomar i årskurs 9 och gymnasiet, dels de ensamkommande, men även andra ungdomar.
  Publicerat 2017-11-13
 • Helena Turovaara och Maud Carlstén Sundkvist föreläste om folkhälsoprojektet "Mening, hälsa och sammanhang" i gymnasieskolan

  Inspirerande integrationsarbete och karriärmöjligheter för lärare i fokus

  Idag anordnade skolan i Luleå föreläsningar på kulturens hus om  karriärmöjligheter för lärare i Luleå kommun och det viktiga integrationsarbetet som pågår i gymnasieskolan.
  Publicerat 2017-11-10
 • Man måste träna om man vill bli bra - gäller både i skolan och idrottens värld

  Igår var det fullsatt i Sundis, Sporthallen i Sunderbyn. 460 elever fick lyssna på kloka ord om respekt, trygghet, samarbete och allas lika värde. Föreläste gjorde spelare och tränare från stadens elitlag i basket och ishockey och förstås den "egna idolen Amanda".
  Publicerat 2017-11-09
 • Lena tror på läraryrket som ett framtidsyrke

  Skolan i Luleå står inför stora utmaningar de kommande åren, bristen på behöriga lärare ökar samtidigt som befolkningen växer. Som en del i att möta lärarbristen satsar Luleå kommun 31,5 miljoner kronor extra på skolan under perioden 2017-2019, i det så kallade Skolpaketet.
  Publicerat 2017-11-08
 • Skolchef Maarit Enbuske var en av dom som inledde dagen.

  2017 års upplaga av LETT – av lärare, för lärare

  Under tisdagen hölls LETT – av lärare och för lärare. Denna gång arrangerades mässan på Stadsöskolan för Luleå kommuns lärare i årskurs 7-9.
  Publicerat 2017-10-31
 • Gymnasiala handelsutbildningen i Luleå först i landet att recertifieras

  Utbildningen vid Luleå gymnasieby uppnår samtliga kriterier för en certifiering. Syftet med certifieringen är att skapa en attraktiv och kvalitetssäkrad studieväg som ger studerande de kompetenser branschen efterfrågar.

  Publicerat 2017-10-30
 • Gymnasie-och kunskapslyftministern Anna Ekström på Riksbasketgymnasiets träning

  Luleå gymnasieskola inspirerar

  Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte under fredagsförmiddagen Luleå gymnasieby. Under besöket fick hon tillfälle se Hälsans hus och träffa elever och personal från flera av gymnasieskolans program.
  Publicerat 2017-10-27
 • Gymnasieskolans modell för att trygga lärarförsörjningen

  Bristen på behöriga och legitimerade lärare är ett problem i hela landet. För att säkra behovet av behöriga lärare på lång sikt arbetar gymnasieskolan i Luleå med att ta fram en modell för att rekrytera och överanställa svårrekryterade lärarkompetenser. Den första läraren finns nu på plats och en till är på gång att anställas.
  Publicerat 2017-10-20
 • Raketen Bianca nådde hela 71 meter

  Eleverna på Teknikcollege i Luleå har byggt egna raketer. I dag har tävlingen avgjorts, vilken raket kommer längst och vilken är snyggast? Bianca, som byggts av Magnus, Isak och Viktor nådde längst, hela 71 meter.
  Publicerat 2017-10-18
 • Professor Yngve Gustafson föreläste under VO Collegeveckan

  VO-College i Luleå arrangerar en kostnadsfri föreläsningsserie 16 – 20 oktober. Idag föreläste Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, som bland annat medverkat i TV-programmet ”Sveriges bästa äldreboende”.
  Publicerat 2017-10-18
 • Fabian Norberg och Ester Garberg, årskurs 3, tar gärna cykeln till skolan i Antnäs. Foto: Simon Eliasson

  Att röra på sig ger resultat

  I fem skolor i Luleå gör barn som förr: de går eller cyklar till skolan. Det är en del av projektet Aktiva skoltransporter där skolorna i Antnäs, Porsön, Sunderbyn, Måttsund samt Ormbergsskolan medverkar.
  Publicerat 2017-10-17
 • Barnkonventionen, inget skitsnack!

  Luleå kommun vill öka barns medvetenhet och kunskap om sina rättigheter. För att nå barnen har vi tagit fram en affisch som bland annat kommer att placeras på toaletter - i blickfång när man sitter på toa.
  Publicerat 2017-10-16
 • Öppet hus på Vuxenutbildningen under vecka 42

  Under vuxenutbildningsveckan, vecka 42, den 16-20 oktober visar vi vuxenutbildningens utbud genom öppet hus i våra lokaler. Kom och besök oss och se vad vi erbjuder!
  Publicerat 2017-10-11
 • Maarit Enbuske

  Maarit Enbuske ny skolchef i Luleå kommun

  Maarit Enbuske har utsetts till ny skolchef i Luleå kommun. Eftersom hon redan arbetar som tillförordnad skolchef, innebär det att hon tillträder tjänsten omedelbart.
  Publicerat 2017-10-09
 • VO-Collegeveckan erbjuder kompetensutveckling för personal i brukar- och patientnära yrken

  Välkommen till kostnadsfri föreläsningsserie 16 – 20 oktober.
  Plats: Stadshusets Sessionssal, Rådstugatan 11 i Luleå. Föreläsningsserien är öppen även för andra intresserade. 

  Publicerat 2017-10-09
 • Många ville fira Mötesplatsen när den fyllde ett år i nya lokaler!

  Det var många som ville fira att Mötesplatsen för barn och föräldrar funnits i ett år i gemensamma lokaler i centrum. Det bjöds på tårta, en extra speciell sångstund och ansiktsmålning för barnen.
  Publicerat 2017-10-05
 • Luleå 37:e bästa skolkommun av landets 290

  I Lärarförbundets skolranking "Bästa skolkommun" placerar sig Luleå på 37:e plats, bland Sveriges 290 skolkommuner.
  Publicerat 2017-10-05
 • Mötesplatsen för barn och föräldrar firar ett år!

  Tisdagen den 3 oktober firar vi att det är ett år sen mötesplatsen för barn och föräldrar öppnade i nya lokaler i centrum.
  Publicerat 2017-09-29
 • Snömannens förskolebarn producerar egna filmer med stöd från Svenska Filminstitutet

  Barnen på Snömannens förskola har, tillsammans med engagerade pedagoger, stöd från Svenska Filminstitutet och Filmpool Nord, gått från att konsumera film till att producera egna filmer.
  Publicerat 2017-09-18
 • EduGaming – spännande samverkan mellan Tunaskolan och skolor i Italien och Portugal

  Tunaskolan deltar tillsammans med två andra skolor, en i Italien och en i Portugal, i ett projekt som finansieras av Erasmus+, ett EU-program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott.
  Publicerat 2017-09-14
 • Goda studieresultat i gymnasieskolan

  I SKL:s rapport Öppna jämförelser 2017 framgår att eleverna vid Luleå gymnasieskola uppvisar goda studieresultat.
  Publicerat 2017-09-14
 • Sammanhållen gymnasieby imponerade

  Lena Hallengren, ordförande i riksdagens utbildningsutskott (tidigare biträdande utbildningsminister) har under eftermiddagen besökt Luleå gymnasieby. Programmet innehöll besök i gymnasiebyns olika kvarter där hon fick tillfälle att möta både elever och personal.
  Publicerat 2017-09-06
 • Många ville ta sig en titt på den nya skolan

  Många nyfikna på Tallkronanskolan

  Det var många som var nyfikna på den nya skolan på Kronan när det under tisdagen bjudits in till öppet hus.
  Publicerat 2017-09-06
 • Glädje och fest när Tallkronanskolan invigdes

  I dag var det dags att klippa det blå-gula bandet och i och med det är Tallkronanskolan också officiellt invigd. 
  Publicerat 2017-09-05
 • Duktiga lärare nominerade till Guldäpplet

  Tre lärare från Luleå är nominerade till det årliga lärarpriset Guldäpplet. Stipendiet delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT.
  Publicerat 2017-09-04
 • Är du intresserad av att lära dig kinesiska?

  Luleå gymnasieskola erbjuder i samarbete med Luleå Konfuciusinstitut en kurs i kinesiska för vuxna.
  Publicerat 2017-09-04
 • Uppdatering; Branden på Porsöskolan

  Merparten av klassrummen på Porsöskolan är intakta och undervisningen bedrivs enligt plan med ordinarie elevgrupper i respektive hemklassrum.
  Publicerat 2017-08-29
 • Brand på Porsöskolan i natt

  Det har brunnit på Porsöskolan. Branden är släckt och brandtekniker är på väg. Elever och personal, som nu på morgonen kommer till skolan, ska samlas vid Vintergatans Fritidshem, vid en av Porsöskolans flyglar.
  Publicerat 2017-08-29
 • Skolpaketet – kommunen kraftsamlar för att möta framtidens behov av lärare

  Skolpaketet är ett utvecklingsprojekt som ska pågå till och med 2018. Kommunledningen beslutade 2017 att satsa totalt 31,5 miljoner kronor främst för att trygga kompetensförsörjningen i skolan på kort och lång sikt. Projektet består av sju delprojekt, med utsedda delprojektledare från förskolan, grundskolan, grundsärskolan, gymnasiet, gymnasiesärskolan och personalenheten. Den slutliga organisationen för Skolpaketet har fastställts i maj 2017, projektägare är skolchefen.
  Publicerat 2017-08-21
 • Glada barn

  Dags för skolstart onsdag 23 augusti

  Se information om skolstarten läsåret 2017-2018 för elever i grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan.
  Publicerat 2017-08-16
 • Engagerade lärare och studiehandledare som finns på sommarskolan i år

  Engagerade elever och lärare på Sommarskolan för nyanlända

  Närmare 100 elever deltar i gymnasiets sommarskola för nyanlända, som i år arrangeras av Flerspråkscentrum.
  Publicerat 2017-07-05
 • Kulturskolan på stan

  Kulturskolan är som vanligt ute på stan med elever från kommunens skolor!

  Publicerat 2017-06-07
 • Sunderbyskolan – när två skolor blir en

  Kläppenskolan och Hemängsskolan i Sunderbyn blir från och med årsskiftet en gemensam f-6 skola då alla pedagoger och elever samlas under samma tak – i ”nya” Sunderbyskolan. Barn- och utbildningsnämnden fastställde vid sitt sammanträde idag det nya namnet - Sunderbyskolan.
  Publicerat 2017-05-24
 • Examensstudenter träffade barn- och utbildningsförvaltningen

  I Luleå kommun finns jobb för nyutexaminerade lärare

  Barn- och utbildningsförvaltningen har träffat lärarstudenter från LTU som i vår tar sin examen, för att prata om Luleå kommun som arbetsgivare.
  Publicerat 2017-05-23
 • Alviksskolans årskurs 5 och 6 prisade i Webbstjärnan

  Webbstjärnan är en av Sveriges största skoltävlingar där elever och lärare lär sig mer om internet genom att skapa webbplatser av valfritt skolarbete​. Alviksskolans bidrag, bloggen Matteunited, kom på delad andra plats i kategorin mellanstadieblogg.
  Publicerat 2017-05-22
 • Fullt hus när Storsands förskola invigdes

  Närmare trehundra barn, föräldrar, mor-, och farföräldrar tillsammans med övriga inbjudna har i dag firat att Storsands förskola officiellt är invigd. Nu har det blå-gula bandet klippts!
  Publicerat 2017-05-18
 • Programmering i skolan lockade många nyfikna

  Evenemanget programmering i skolan var en tillställning som lockade många besökare. På plats på Vetenskapens hus fanns duktiga pedagoger och elever från förskolor och skolor i Luleå kommun som berättade om hur de arbetar med programmering i skolan.
  Publicerat 2017-05-16
 • Fr v Charina Sjöbom och Jenny Lindahl, pedagoger Persöskolan

  Persöskolan får 10 000 kronor av Teknikspanarna

  Elever och pedagoger vid Persöskolan gläds åt stipendiet på 10 000 kronor, ett välkommet tillskott i arbetet med att utveckla skolans teknikundervisning. Teknikspanarna är projekt som finansieras av Teknikföretagen, som har 3 700 medlemsföretag.
  Publicerat 2017-05-16
 • ”Kunskap i programmering en viktig del i att vara en digital samhällsmedborgare...”

  Agneta Hedenström rektor för skolorna i Antnäs och Måttsund, tillika eldsjäl som brinner för IT i skolan, lyfter fram programmering som viktigt pedagogiskt verktyg i skolans alla ämnen.
  Publicerat 2017-05-12
 • Konst på Storgatan

  för barn och unga 0 - 18 år, Lördag den 10 juni 11.00-15.00. Varje utställare får 1,5 meter skärm att hänga bilder på. Vill du visa skulpturer får du ta med ett eget bord. Anmäl dig senast den 29/5 till: lena.norman@skol.lulea.se /Kulturskolan och Luleå Konstförening
  Publicerat 2017-05-10
 • Kulturskolan i Luleå får 1,4 miljoner från Kulturrådet

  Pengarna från Kulturrådet innebär att det blir mer kultur för Luleås barn och unga. 6 300 elever från förskoleklass upp till årskurs 9 kommer att få medverka i projekt inom Skapande skola, som tar upp ämnen som vänskap, solidaritet, normer och likabehandling. Målet med detta är en trygg identitet och förståelse för andra kulturer.
  Publicerat 2017-05-03
 • Alviksskolan deltar i Lärlabbets tema "Digital undervisning"

  När temat är Digital undervisning är det Alviksskolans tur att
  lyftas fram i UR:s program Lärlabbet. Bland annat handlar det om att visa hur inlärningen ökar genom att läraren använder digitala verktyg.

  Publicerat 2017-04-28
 • Charlottendals Öppet Hus lockade många

  Det är en årlig tradition på Charlottendals förskola att bjuda in till öppet hus med workshop. På eftermiddagen var aktiviteterna i full gång på alla tre avdelningarna.
  Publicerat 2017-04-28
 • Örnässkolans lärare medverkar i SVT:s
  Lärlabbet den 26 april

  Anna Sandstén, Maria Törnkvist och Hans Nygård, lärare vid Örnässkolans högstadium medverkar i SVT:s Lärlabbet, som är en programserie från från UR, för och med lärare, ett kollegialt lärande i tv-format. Där berättar de om hur de arbetar med den så kallade Test-effekten i undervisningen.
  Publicerat 2017-04-25
 • Luleå gymnasieskola håller öppet i vanlig ordning imorgon, tisdag 25 april.

  På förekommen anledning kan vi meddela att Luleå gymnasieskola håller öppet i vanlig ordning imorgon, tisdag 25 april.
  Publicerat 2017-04-24
 • Hot mot gymnasiebyn, Kvarteret Kungsfågeln

  Polisen har meddelat att det finns ett hot mot gymnasiebyn, kvarteret Kungsfågeln. Lokalerna är utrymda, inga elever eller personal finns kvar i lokalerna.
  Publicerat 2017-04-24
 • Ansökan öppen till Hertsöskolans mattespetsutbildning

  Hertsöskolan erbjuder elever som går i åk 6 och gillar matematik att läsa grundskolans matematik under åk 7 och åk 8. Under åk 9 läser eleverna fördjupning i matematik med material från gymnasiekurser.

  Publicerat 2017-04-24
 • Norrskenets friskola öppnar i nya lokaler efter brand

  Natten till tisdagen den 18 april brann det i Norrskenets friskolas lokaler på Höstvägen. Skadorna efter branden är omfattande, ett våningsplan är helt förstört och övriga har kraftiga rök- och sotskador.
  Publicerat 2017-04-19
 • Luleå gymnasieskola dominerar SM-lag i Ung Företagsamhet

  Hälften av Norrbottens lag under SM i Ung Företagsamhet kommer från Luleå. Det står klart efter Entreprenörskap på riktigt, där länets UF-företag mötte kunder och tävlade i företagande. Nordic Life UF vann kategorin Produktutveckling, där det handlar om att presentera en helt ny produkt för marknaden.
  Publicerat 2017-03-31
 • Victoria Lindbäck är Årets säljare med sitt företag Stadsglas UF. Foto: Helene Markström

  Luleås unga företagare vann

  Gymnasieelever från Luleå vann i fem kategorier i årets mässa Ung Företagsamhet i Piteå. Priserna för Årets säljare, mästare, hantverk, produktutveckling och hållbarhet gick till unga företagare från Luleå gymnasieskola.
  Publicerat 2017-03-31
 • En fjärdeplats för mästerbagarna Evelina och Niklas!

  Evelina och Niklas har idag tävlat i Skolmästerskapen i Bageri och Konditori i Göteborg. De hade på sig fyra timmar för att baka en vetedeg, en wienerdeg, matbröd, men också baka och dekorera en tårta. Och visst gick det bra – lag Evelina och Niklas tog hem en fjärdeplats!
  Publicerat 2017-03-28
 • Överenskommelse mellan Luleå och Bodens kommun

  En överenskommelse mellan kommunerna gör att asylsökande unga själva kan välja i vilken kommun de vill gå gymnasiet efter 18 årsdagen.
  Publicerat 2017-03-24
 • Residensskolan till final igen!

  Fjärde året i rad har elever från Residensskolan kvalificerat sig till riksfinalen i mattetävlingen Pythagoras Quest, som arrangeras i Malmö längre fram i början av juni.
  Publicerat 2017-03-23
 • Åh vilket ös, elden är lös!

  Åh vilket ös elden är lös!

  Under vecka 14 den 4/4 – 7/4 ordnar Räddningstjänsten i samarbete med Luleå Kulturskola en brand- och olycksfallsutbildning för barn i årskurs 2. Utbildningen ges i form av en teaterföreställning på brandstationen.
  Publicerat 2017-03-23
 • Elias och Anton

  På Hemängsskolan är det kängurudagen i matematik som gäller!

  Torsdag den 16 mars deltog elever från förskoleklass till årskurs 6 på Hemängskolan i Kängurudagen i matematik. Det är en dag då elever i förskoleklass upp till årskurs 9 i många länder runt om i världen arbetar med och tävlar i matematik och problemlösning.
  Publicerat 2017-03-22
 • 525.000 kronor från Facebook till skolor i Luleå

  Även i år delar Facebook ut pengar till Luleå kommuns grundskolor. Syftet är att uppmuntra och stödja barn och ungdomar som är intresserade av teknik, kultur, miljö och natur. Sex skolor, som lämnat in en ansökan, får tillsammans drygt en halv miljon.
  Publicerat 2017-03-21
 • Barn som arbetskraft vanligt på tobaksplantager

  A Non Smoking Generation besökte i torsdags Luleå och träffade ungdomar från Luleå gymnasieby. Målet med föreläsningen Tobaksbarn var att väcka ungdomarnas kunskap om och engagemang för tobaksodlarna och deras barn.
  Publicerat 2017-03-20
 • Spetsutbildningen i matematik firade internationella Pi-dagen

  Den 14 mars infaller π-dagen, även känd som Matematikens dag. Den firades av lärare och elever på spetsutbildningen i matematik med föreläsningar på Vetenskapens Hus. Pi-dagen grundades 1988 på museet Exploratorium i San Francisco.
  Publicerat 2017-03-16
 • Skolvägsvandring i Sunderbyn

  Den 28 februari gjordes en ”skolvägsvandring” i Sunderbyn. Syftet var, att inför flytten av skolverksamheten från Kläppenskolan till Hemängsskolan, se över en av de skolvägar som eleverna kan tänkas välja på sin väg till Hemängsskolan.
  Publicerat 2017-03-08
 • Evelina och Niklas finalister i svenska skolmästerskapen i bageri och konditori

  Hårdträning gäller för bagerieleverna Evelina och Niklas, som tränar inför Skolmästerskapen i Bageri och Konditori. Finalen går av stapeln den 28 mars i Göteborg. På fyra timmar ska de hinna med att baka en vetedeg, en wienerdeg, matbröd, men också baka och dekorera en tårta.
  Publicerat 2017-02-28
 • Gymnasieelever arbetar mot nätmobbing tillsammans med europeiska ungdomar

  Ett tvåårigt projekt mellan tre skolor i Europa fokuserar på hur ungdomar använder teknologi. Samverkan sker via ett ERASMUS-projekt. Nu träffas deltagarna i Luleå och årets tema är nätmobbing.
  Publicerat 2017-02-27
 • Modersmålet en stor del av identiteten

  Örnässkolan har historiskt sett en rik mångfald av elever från olika kulturer och med olika språk. Internationella modersmålsdagen gav en möjlighet att lyfta fram denna rikedom. Idag talas ett trettiotal olika språk på Örnässkolan, varav 25 finns representerade i förskoleklass upp till år 5.
  Publicerat 2017-02-22
 • Dags för förskolans föräldraenkät 2017

  Nu är det dags för förskolans årliga enkät till alla vårdnadshavare. Länken till enkäten får du av din förskolas personal. Enkäten går att besvara fram till den 19 mars.
  Publicerat 2017-02-22
 • Breakdance

  Dansa breaking med Kulturskolan

  Nybörjarkurs
  för gymnasieelever
  Plats: Motionshallen, Hälsans hus.
  Tid: Tisdagar kl: 18.00-19.00
  Kursstart 14 mars (Kursen är 8 veckor )

  Publicerat 2017-02-20
 • Klass 5C på Furuparksskolan tävlar om finalplatser i Vi i femman!

  Klass 5C från Furuparkskolan, Norrbottens vinnare, ska i eftermiddag, torsdag 9 februari, tävla mot 24 andra lokala vinnare om fyra platser i den stora Tv-sända finalen av Vi i Femman.
  Publicerat 2017-02-09
 • Kinesiskt nyårsfirande med elever och studenter

  Studenter och elever i Luleå, som läser kinesiska, firade tillsammans med Luleå Konfuciusinstitut den 25 januari det kinesiska nyåret
  (春节, chūnjié) 2017.

  Publicerat 2017-02-08
 • Klass 3 på Örnässkolan Årets tryggaste skolklass

  Luleå kommun delar varje år ut stipendier till personer som bidrar till social gemenskap och känslan av trygghet mellan människor.
  I år får Örnässkolan klass 3 ta emot utmärkelsen som Årets tryggaste skolklass och prissumman på 5 000 kronor.

  Publicerat 2017-01-30
 • Drygt fyrahundratusen kronor till Hälsofrämjande skolutveckling

  Skolverket har beviljat Luleå gymnasieby 431 000 kronor till projektet Hälsofrämjande skolutveckling. Syftet med projektet är att minska skolfrånvaron och avhoppen samt öka elevernas måluppfyllelse.
  Publicerat 2017-01-19
 • Nu finns IT-strategi för skolan i Luleå för skolutveckling och lärande!

  Under 2016 har ett omfattande arbete pågått med att ta fram en IT-strategi för skolan i Luleå som pekar ut Luleå kommuns riktning och vision vad gäller skolans digitalisering.
  Publicerat 2017-01-19
 • dans

  Dans på Luleå Kulturskola

  Vill du dansa? Vill du använda din fantasi och skapa själv och tillsammans med andra i dans? Nu startar vi nya dansgrupper på Kulturskolan för årskurs 2-3 (8-9-åringar)
  Publicerat 2017-01-12
 • Folkhälsomedel till samverkansprojekt som främjar skolnärvaro och goda resultat för alla barn

  Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå kommun har, tillsammans med socialförvaltningen, av kommunstyrelsen beviljats 2 806 000 kronor för ett treårigt projekt, som handlar om samverkan kring barn och unga. Syftet med projektet, Samverkan i praktiken , är att tidigt fånga upp signaler från barn och unga som riskerar framtida skolproblem. Målgruppen är elever från förskoleklass till årskurs 7.
  Publicerat 2017-01-03
 • Sifo ger tydligt besked:
  Skolans utveckling är viktig för ett attraktivt Luleå

  Nu har Luleåborna fått säga sitt om arbetet med framtidens skola via en Sifo-undersökning.Karina Pettersson-Hedman, skolchef, Luleå kommun: – Det är tydligt att syftet inte nått ut, vi gör inte detta för att spara pengar, vi gör det för att säkerställa att vi kan ge alla barn en bra utbildning.
  Publicerat 2016-12-15
 • Julblåss

  Julblåss!

  Kulturskolans blåsorkestrar har julkonsert med en massa fin musik och kanske ett litet drama också, torsdag den 15 december 19.00 för allmänheten. Det blir även skolkonserter under dagen!

  Publicerat 2016-12-13
 • Avans förskola: Karin, Maria, Kerstin, Boel

  Stipendie till Avans förskola och Hedskolan för deras skogsengagemang  

  I torsdags, 1 december, delade Baltiska fonden ut skogsstipendier  till pedagoger som har engagemang för skogen och vill förmedla intresset och kunskapen till barn och elever.
  Publicerat 2016-12-05
 • Regeringen har fattat viktiga beslut kring reglerna för slutbetyg inom Vuxenutbildningen

  Regeringen beslutade i förra veckan att förlänga tidsfristen för slutbetyg till 1 juli 2020 .
  Publicerat 2016-11-29
 • Storsand heter den nya förskolan i Gammelstad

  Vinnaren i namntävlingen är utsedd och barn-och utbildningsnämnden har idag den 18 november fastställt namnet på den nya förskolan, Storsands förskola.
  Publicerat 2016-11-18
 • Invigning av Specialpedagogiskt Lärcenter

  Idag öppnade Specialpedagogiskt Lärcenter på Kronanområdet, som är en del i den stora språksatsning som genomförs inom grundskolan i Luleå, men som även förskolan kan ta del av. Verksamheten riktar sig till pedagoger inom förskola, grundskola och grundsärskola.
  Publicerat 2016-11-17
 • Elever avfyrade raketer mot mars

  I onsdags var elever i årskurs 7 från Hertsöskolan, Stadsöskolan och Nya läroverket på Teknikens hus för att träffa rymdforskarna Javier Martin-Torres och Johanna Bergström-Roos.
  Publicerat 2016-11-16
 • Sveriges förste astronaut möter elever vid Residensskolan

  Idag besöker Christer Fuglesang, den förste svensken i rymden, Norrbotten. Han är på en föreläsningsturné i länet och rektor vid Residensskolan i Luleå passade på att bjuda in honom.
  Publicerat 2016-11-14
 • Antero Ala-Kojola, lärare på VVS-och fastighetsprogrammet

  VVS-och fastighetsprogrammet är försklassigt igen!

  För tredje året i rad är VVS-och fastighetsprogrammet på Luleå gymnasieskola vald till förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd. -Det är kul att få bekräftelse på att vi gör rätt saker, säger Antero Ala-Kojola, lärare.
  Publicerat 2016-11-10
 • breakdance

  Breaking på Kulturskolan, nu i Råneå också!

  Utmana dig själv och lär dig Breaking (breakdance), en fartfylld, akrobatisk och fysik
  dansstil med mycket attityd.

  Publicerat 2016-11-07
 • Årets lärresurs finns på Alviksskolan

  Katarina Eriksson och Linda Starenhed vann utmärkelsen Årets lärresurs 2016, som utdelades av Digitala Akademin på Skolforum i Stockholm i måndags.
  Publicerat 2016-11-02
 • Petra Renman i mitten hjälper Suphansa Forsberg och Atousa Masoumifar. Foto: Susanne Lindholm

  Volontärer hjälper elever med matte

  Varje vecka ordnas räknestugor på några av Luleås skolor. Hit är alla välkomna, oavsett ålder och skolform, för att få hjälp med matematik. Volontärer ställer upp gratis.
  Publicerat 2016-10-31
 • Luleå klättrar från 9:e till 7:e plats i "Bästa skolkommun"

  Resultatet av årets skolranking, "Bästa skolkommun" som gjordes av Lärarförbundet har korrigerats. Nu återfinns Luleå på sjunde plats av 290 kommuner.
  Publicerat 2016-10-28
 • LETT – för lärare av lärare

  LETT (Luleå educational technology transformation) som går av stapeln 2 november är en dag då det kollegiala lärandet om digitala verktyg står i fokus. Konferensen riktar sig till lärare i Luleå kommuns förskola, grundskola och grundsärskola.
  Publicerat 2016-10-26
 • Även förskolan behöver nya lärare i framtiden. Just nu är behovet av korttidsvikarier störst. Foto: Luleå kommun

  Förskolan behöver fler vikarier

  I en framtidsverkstad har personalen på förskolan tagit fram idéer om hur arbetet med att rekrytera nya vikarier ska lyckas bättre. Men också vad som krävs för att vikarier som redan finns i förskolan ska trivas och stanna kvar.
  Publicerat 2016-10-25
 • Lärarbristen riskerar att slå hårt mot elevernas utbildning. En av utmaningarna för framtidens skola är att förse skolan med behöriga och duktiga lärare. Foto: Luleåfotograferna

  Högre lön och bättre arbetsmiljö för lärare

  Det är brist på lärare och det kommer att bli värre. Enligt beräkningar från regeringen väntas skolan i Sverige sakna 60 000 lärare redan 2019. Och Luleå är inget undantag.
  Publicerat 2016-10-25
 • breakdance

  Dansa Breaking med Kulturskolan!

  Utmana dig själv och lär dig Breaking (breakdance), en fartfylld, akrobatisk och fysik dansstil med mycket attityd. Här utvecklar du dina breakdance kunskaper, skapar dina egna rörelsemönster och utvecklar din personliga stil.
  Publicerat 2016-10-25
 • Vuxenutbildningsveckan v42

  Under vuxenutbildningsveckan v42 gör vi oss extra tillgänglig för dig!
  Publicerat 2016-10-19
 • Förvaltningsrätten avslår överklagandet av kommunfullmäktiges beslut

  Kommunfullmäktige fattade i april 2016 beslut om Framtidens skola. Beslutet överklagdes och Förvaltningsrätten har gjort en laglighetsprövning.
  Publicerat 2016-10-14
 • Eleverna har tyckt till om sammanslagningen av skolorna i Sunderbyn

  Elevråden bidrar med synpunkter om fördelar respektive nackdelar med att Kläppenskolan och Hemängsskolan blir EN skola.
  Publicerat 2016-10-13
 • dans på Kulturskolan

  Dans på Luleå Kulturskola


  Vill du dansa? Vill du använda din fantasi och skapa själv och tillsammans med andra i dans? Nu startar vi nya dansgrupper på Kulturskolan för åk. 2-3 (8-9-åringar)

  Publicerat 2016-10-12
 • Föreställningen Freja och Goliat

  Kulturskolan 40 år och Miljöskolan 20 år!

  Fira med oss på Kulturens hus söndag den 9 oktober från 13.00. Vi har Öppet Hus med sagodans, allsång, uppträdanden, en föreställning m.m.
  Publicerat 2016-10-07
 • Luleå är nionde bästa skolkommunen!

  I Lärarförbundets skolranking "Bästa skolkommun" placerar sig Luleå på nionde plats, och finns bland de tio bästa skolkommunerna i Sverige.
  Publicerat 2016-10-03
 • Efterlängtad mötesplats invigd

  –Barn- och unga i centrum, precis som det ska vara, konstaterade kommunalrådet Yvonne Stålnacke vid invigningen av Mötesplatsen, en öppen verksamhet dit föräldrar och barn är välkomna att vistas i en miljö som uppmuntrar till lek och lärande.
  Publicerat 2016-09-28
 • Branschrådet: fr vänster Helen Sundqvist, Hotell Savoy, Kristina Eklund, rektor, Niclas Jonsson, Scandic Hotell, Eive Stenvall, Quality Hotel, Therese Pella, lärare, utvecklare HT, Marie Wallsten, Kulturens hus och sittande Lena Berg, studie- och yrkesvägledare

  Luleå Gymnasieby satsar på hotell och turism

  Höstterminen 2017 startar ett nytt yrkesprogram, Hotell- och turismprogrammet. Syftet är att möta upp branschens behov av kompetens inom hotell, konferens och besöksnäring.
  Publicerat 2016-09-28
 • Ny resurs för att höja IT-kompetensen hos pedagogerna!

  De första datorerna i projektet Digitalisering för årkurs 4 – 6 har vid terminsstart delats ut till skolorna och det är dags för pedagogerna att börja använda de digitala verktygen i undervisningen.
  Publicerat 2016-09-27
 • Kulturskolan siktar mot framtiden

  Inget är så bra att det inte kan bli bättre! Luleå Kulturskola har fått flera priser och framhålls ofta som ett nationellt föredöme. Kulturskolan är sedan länge avgiftsfri och det har haft stor betydelse för möjligheten att kunna erbjuda en verksamhet präglad av hög tillgänglighet, närhet, flexibilitet och lyhördhet.
  Publicerat 2016-09-27
 • Dans på Kulturskolan

  Dans på Luleå Kulturskola- Vi skapar Rum för Skaparkraft

  Vill du dansa? Vill du använda din fantasi och skapa själv och tillsammans med andra i dans? Nu startar vi nya dansgrupper på Kulturskolan för årskurs 2,3,4 & 6 och prova-på-dans för årskurs 7,8 9!
  Publicerat 2016-09-26
 • Gymnasiebyn fyller 10 år ...eller kanske 20?

   - Idag skänker jag en extra tanke till de kloka politiker i Luleå som för tjugo år sedan fattade beslutet att bygga en samlad gymnasieby, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke, i sitt jubileumstal.
  Publicerat 2016-09-15
 • Nöjda elever fortsätter cykla eller gå till skolan

  - Att cykla eller gå till skolan är bra för miljön, det blir mindre avgaser från bilarna och vi blir friskare och starkare, tycker eleverna från Ombergsskolan, som under våren deltagit i ett projekt som syftar till mer fysisk aktivitet, genom att cykla eller gå till skolan.
  Publicerat 2016-09-14
 • Räknestuga

  Här får du hjälp med matten

  Den här veckan startar flera räknestugor i Luleå. Hit är alla välkomna, oavsett ålder och skolform, för att få hjälp med matematik. Volontärer ställer upp gratis.
  Publicerat 2016-09-13
 • Vill du bli El- och automationsingenjör?

  Vi har förlängt ansökningstiden till El- och automationsingenjör till den 19 september!En Yh-utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden, svarar mot ett behov och drivs i ett nära samarbete med arbetslivet.
  Publicerat 2016-09-08
 • Bra betygsresultat i Luleå gymnasieskola

  I ”Öppna jämförelser - Gymnasieskola 2016" - jämför Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) resultat och resurser mellan kommuner för att stimulera till lokala analyser och skolutveckling. I rapporten som publiceras idag, ligger gymnasieelevernas resultat över riksgenomsnittet.
  Publicerat 2016-09-08
 • Bälinge förskola firar 10 år med öppet hus

  Torsdag 8 september mellan kl 14.30-18.00 öppnar Bälinge förskola sina dörrar för tidigare medarbetare, barn och Bälingebor.
  Publicerat 2016-09-07
 • Elever från årskurs 3 fixar en crunchy dessert. Därtill färsk plockade blåbär. Foto: Frank Rizo

  Skördefest i skolan

  Från sådd till skörd – eleverna vid Ängsskolan på Hertsön lagar nu sina egenodlade grönsaker. Skördefesten firades vid Miljöskolan i Vallen.
  Publicerat 2016-09-07
 • Gymnasiechefen Eva Lindbäck tycker att gymnasiebyn har en väl intrimmad organisation, Foto: Susanne Lindholm

  Luleå gymnasieby firar tio år

  Luleå gymnasieby fyller tio år i höst. En högtidlig ceremoni den 15 september ska uppmärksamma alla inblandade som hjälpte till på den långa vägen till en samlad gymnasieskola. 
  Publicerat 2016-09-05
 • Tre Luleå-lärare nominerade till Guldäpplet!

  För tredje året i rad är lärare från Luleå kommun nominerade till lärarstipendiumet Guldäpplet. Årets nominerade är Katarina Eriksson, Alviksskolan, Eva Rännar, Alviksskolan och Agneta Hedenström, rektor på Antnäs- och Måttsundsskolan.
  Publicerat 2016-08-29
 • Invigningsfest för multiarena på Örnässkolan!

  Nu är den nya multiarenan på Örnässkolans skolgård invigd och vilken lyckad fest det blev.
  Publicerat 2016-08-24
 • Nu krävs e-legitimation för edWise vårdnadshavare.

  Från och med den 15 augusti 2016 krävs e-legitimation för att kunna logga in på edWise. Det gäller både dig som redan har ett konto i edWise och för "nya" vårdnadshavare som ska ha ett konto i edWise. 
  Publicerat 2016-08-22
 • Glada barn

  Dags för skolstart onsdag 24 augusti

  Se information om skolstarten läsåret 2016-2017 för elever i grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan.
  Publicerat 2016-08-22
 • Skolan i Luleå ska bli bättre på att möta elever med språksvårigheter

  Under två dagar utbildas åtta hundra anställda inom grundskolan i syfte att höja kompetensen och öka förståelsen för elever med språksvårigheter. Det är ett steg i en omfattande satsning på kompetenshöjning inom området.
  Publicerat 2016-08-17
 • Nytt yrke? Nu kan du söka till VVS- och energiingenjör!

  En Yh-utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden, svarar mot ett behov och drivs i ett nära samarbete med arbetslivet.
  Publicerat 2016-08-10
 • Kulturskolan har överlämnat gitarrer till nyanlända ungdomar

  Idag lämnade Kulturskolan i Luleå över gitarrer till nyanlända ungdomar på boenden i Luleå kommun. Kulturskolan har ansökt om och fått 37 700 kronor från Norrbottens läns landsting, från projektet ”Kulturinsatser för mångfald och integration”. För pengarna har de köpt in gitarrer.
  Publicerat 2016-06-23
 • Ungdomarna som är med i projektet

  Ungdomar från Sverige, Tyskland och Spanien möts

  Idag har elever och lärare från Tyskland och Spanien anlänt till Luleå för att träffa elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet.
  Publicerat 2016-06-10
 • Tio vikarier i förskolan har vunnit arbetskläder!

  I samband med förskolans workshop framtidsverkstaden svarade vikarier som arbetar i förskolan i Luleå kommun på en enkät om vikariers arbetsmöjligheter. Då lottades ytterkläder ut.
  Publicerat 2016-06-03
 • Johan Rex har redan jobb på F7

  Flygteknikutbildning leder till jobb

  Just i dagarna avslutar de blivande flygteknikerna sin utbildning vid Nordiskt Flygteknikcentrum i Luleå. De flesta börjar jobba direkt efter skolan.
  Publicerat 2016-06-02
 • Solkatten invigd - Luleås första förskola i två plan

  Solen lyste över glada barn och vuxna när förskolan Solkatten idag invigdes med musik och sång, varmkorv och saft.
  Publicerat 2016-05-31
 • Odlarglädjen finns på Ängskolan

  I fredags såddes första fröet av årskurs 2 i Ängskolans nya skolträdgård.
  Publicerat 2016-05-30
 • Digital tisdag

  Vuxenutbildningen medverkar på Digital tisdag på Stadsbiblioteket, Kulturens hus, tisdag 31 maj klockan 13:30-14:30.
  Publicerat 2016-05-30
 • Förskolan i Luleå får inte bidrag för att minska barngruppernas storlek

  Inför läsåret 2016-2017 har Luleå och många andra kommuner ansökt om statsbidrag för minskade barngrupper i förskolan, men det har kommit in fler ansökningar än vad det finns medel för.
  Publicerat 2016-05-27
 • Förvaltningsrättens beslut om Framtidens skola

  Förvaltningsrätten har den 24 maj meddelat att den beslutar att inte inhibera beslutet om Framtidens skola, vilket innebär att kommunfullmäktiges beslut kan verkställas.
  Publicerat 2016-05-26
 • Arbetet med framtidens skola fortsätter

  Följ arbetet med att genomföra kommunfullmäktiges beslut på Framtidens skolas sida.
  Publicerat 2016-05-18
 • Örnässkolan förberedd att ta emot eleverna från Svartöstadsskolan

  Arbetet med att planera för överflyttningen av elever från Svartöstadskolan pågår för fullt på Örnässkolan. När höstterminen startar kommer verksamheten att fungera enligt plan.
  Publicerat 2016-05-17
 • Giftfritt i Luleås förskolor

  Barn är mer känsliga för kemikalier och miljögifter än vuxna. Luleås förskolor har tagit fram en modell för att minska kemikalier och miljögifter i förskolan.
  Publicerat 2016-05-13
 • Funderar du på en ny karriär eller vidareutbilda dig?

  Idag den 20 april kl 15-19 har vi öppet hus på Laboratoriegränd 11 där du hittar våra Yh-utbildningar.
  Publicerat 2016-04-20
 • Barn spelar Fia med knuff. Foto: Luleå kommun

  Infosatsning ska motverka könsbundna yrkesval

  Gå din egen väg. Så kallas en informationssatsning som nu görs för att få tjejer och killar i länet att bli mindre könsbundna när de väljer studier och yrken.  
  Publicerat 2016-04-19
 • Kommunfullmäktige sa ja till Framtidens skola

  Efter en lång och intensiv debatt fattade kommunfullmäktige den 4 april beslut om Framtidens skola, i enlighet med kommunstyrelsens förslag.
  Publicerat 2016-04-04
 • Barn spelar Fia med knuff. Foto: Luleå kommun

  Hitta svar på vanliga frågor om barnomsorg

  Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren som Kundtjänst Barnomsorg.
  Publicerat 2016-03-30
 • Residensskolan i riksfinal för tredje året i rad

  Residensskolan har kvalificerat sig till riksfinalen i mattetävlingen Pythagoras Quest, som arrangeras i Malmö längre fram i vår. Tredje gången gillt på lika många år.
  Publicerat 2016-03-22
 • Kommunstyrelsen beslutade om Framtidens skola

  Efter en två timmars lång debatt beslutade kommunstyrelsen om förslag till Framtidens skola.

  Publicerat 2016-03-14
 • Meningsfull och aktiv fritid för nyanlända ungdomar

  Igår har nyanlända ungdomar bekantat sig med olika idrotts- och kulturella aktiviteter i Hälsans hus, bland annat basket, innebandy, sång, bild och dans. Det är starten på ett treårigt projekt som syftar till att ge nyanlända ungdomar i gymnasieskolan en meningsfull och aktiv fritid.
  Publicerat 2016-03-10
 • Barn- och utbildningsnämnden har fattat beslut om Framtidens skola

  Barn- och utbildningsnämnden fattade igår beslut om en förändrad skolstruktur, som på sikt påverkar sju av kommunens skolor. Den 4 april ska ärendet behandlas i Kommunfullmäktige.
  Publicerat 2016-02-23
 • Barn- och utbildningsnämnden beslutade enligt AU:s förslag

  Idag har barn- och utbildningsnämnden tagit ställning till förslaget Framtidens skola. Nämnden beslutade bifalla arbetsutskottets tidigare förslag till beslut.
  Publicerat 2016-02-22
 • Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har idag behandlat Framtidens skola

  Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har enats om att lyfta ut skolorna i Vitå och Klöverträsk från förslag till beslut om förändrad skolstruktur.

  Publicerat 2016-02-12
 • I gymnasiebyn lär sig eleverna svenska med hjälp av litteraturen.

  Med litteraturen som hjälp

  Språket är nyckeln till en lyckad integration. I Luleå gymnasieby rustas flyktingungdomar för fortsatt skolgång eller jobb. Samtidigt måste skolan rustas för att klara fler elever från krigshärjade områden.
  Publicerat 2016-02-11
 • Förslag till Framtidens skola överlämnad till politiken

  Den 21 januari lämnades tjänstemannaförslaget till Framtidens skola, tillsammans med inkomna remissvar, över till barn- och utbildningsnämnden för politisk beredning.
  Publicerat 2016-01-22
 • Luleå får fler yrkeshögskoleutbildningar

  Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken för start av sammanlagt sex olika yrkeshögskoleutbildningar i Luleå. Den kommunala vuxenutbildningen anordnar två ingenjörsutbildningar. Övriga utbildningar har andra anordnare.
  Publicerat 2016-01-21
 • Stefan Wikén och Eva Lindbäck inledde ceremonin.

  Gymnasiebyns nya bibliotek och It-centrum är invigt.

  Det var många på plats igår när Luleå Gymnasieby invigde sitt nya Bibliotek och It-centrum. Gymnasiechef Eva Lindbäck och Stefan Wikén, chef för Bibliotek och It-centrum inledde ceremonin. Barn- och utbildningsnämndens ordförande fick den ärofyllda uppgiften att klippa bandet.
  Publicerat 2016-01-12
 • Presskonferens

  Förslag till ny skolstruktur

  I dag presenterades utredningen om Framtidens skola och ett förslag till förändrad skolstruktur skickas ut på remiss.
  Publicerat 2016-01-07
 • Ändrade avgifter för förskola och fritidshem

  Den 1 jan 2016 höjs avgiften för förskola och fritidshem. Den höjda avgiften beror på att inkomsttaket för maxtaxa höjs från 42 890 kr till 43 760 kr.
  Publicerat 2015-12-23
 • Skolans julhälsning till Luleå

  Publicerat 2015-12-22
 • Rekordmånga Luleåelever driver UF-företag

  Luleå gymnasieskola är med 201 elever den fjärde största UF-skolan i Sverige. Detta sett till antalet elever som startar, driver och avvecklar UF-företag under ett läsår.
  Publicerat 2015-12-21
 • Ideella språkstödjare på gymnasiet

  Fanny, Emma och Mirjam, elever i årskurs 1, Samhällsprogrammet, Luleå gymnasieby, är ideella språkstödjare för nyanlända och ensamkommande barn och ungdomar.
  Publicerat 2015-12-10
 • Från vänster,högst upp: Eva-Marie Evy Åström, Anki Carlsson, Susanne Lindbom, Ersnäs förskola. Jenny Nyman, Ann-Helen Johansson, Karin Gradin, Agneta Castell, Tunaskolan. Sittandes: Eva Enoksson, Svedjeskolan, Akrem Nanas, Marja Kallio, Ulrika Allegren, Margie Söderqvist, Uddens förskola

  Skogstipendier till skolor och förskolor i Luleå

  Pedagoger från Tunaskolan, Svedjeskolan, Uddens förskola och Ersnäs förskola har tagit emot stipendium på 15 000 kronor vardera för deras arbete med att inkludera skogen och naturen i undervisningen.

  Publicerat 2015-12-04
 • Susanne Jangdal blir ny biträdande skolchef tillika kanslichef

  Från och med den 1 januari kommer hon att tillträda tjänsten som ny biträdande skolchef tillika kanslichef. Susanne Jangdal är idag chef för Flerspråkscenter.
  Publicerat 2015-11-23
 • Förstklassiga igen!

  VVS- och fastighetsprogrammet har ännu en gång utnämnts till Förstklassig skola. Idag har branschrådet träffat lärare och elever för att  dela ut diplomet.
  Publicerat 2015-11-19
 • Förslag om framtidens skola i januari

  Under oktober och november har drygt 1000 personer deltagit på de nio områdesmöten som har hållits runt om i kommunen. Nu pågår arbetet med att ta fram ett förslag till förändrad skolstruktur.  Förslaget kommer att gå ut på remiss 7-20 januari.
  Publicerat 2015-11-18
 • Håller inte längre - ny skolstruktur ett måste

  Per Lindberg, rektor på Stadsöskolan i Gammelstad, har funderat mycket på hur han ska forma sin skola för att möta de förändrade kraven. Han är övertygad om att det måste till en strukturell förändring.
  Publicerat 2015-11-17
 • Skylt

  Luleå finns nu i Etiopien

  I byn Axum i norra Etiopien byggdes en skola med bland annat pengar från Luleå. Det är Luleåbon Lars-Ove Nilsson och kompisen Urban Lars Ingers som har samlat in pengar bland annat genom sommarens tävling Tuffa timmen på Klubbviken.
  Publicerat 2015-11-17
 • Områdesmöten om Framtidens skola

  Nu har sex av nio områdesmöten om Framtidens skola hållits. I kväll är det det dags för Bergnäset och sörbyarna.
  Publicerat 2015-11-03
 • Rektorerna Seija Alamäki och Carola Tornberg

  Det är redan lärarbrist

  Utredningsunderlaget till Framtidens skola vållar debatt inte bara bland föräldrar. Även bland skolpersonalen diskuteras frågan. Hur ska skolan klara av den långsiktiga utmaningen med mer elever i en växande stad och brist på behöriga lärare på grund av höga pensionsavgångar? De som stångas med realiteten är rektorerna som dagligen ska fixa bemanningen i skolan och samtidigt garantera hög kvalitet på undervisningen.
  Publicerat 2015-10-29
 • Ulanderska fonden

  Du som har studerat i gymnasieskolan i Luleå och bedriver högskolestudier med avsikt att bli lärare, kan söka stipendium ur den Ulanderska fonden.
  Publicerat 2015-10-26
 • Ingrid Backfjärd och Kristina Eklund var med och formade Luleå gymnasieby.

  En attraktiv gymnasieskola

  Nästa år är det tio år sedan Luleå gymnasieby invigdes. Med facit i hand tycker rektorerna Kristina Eklund och Ingrid Backfjärd att gymnasiebyn var ett mycket klokt beslut.
  Publicerat 2015-10-19
 • Luleå är tredje bästa skolkommunen

  I Lärarförbundets skolranking "Bästa skolkommun" placerar sig Luleå på tredjeplats, ett stort kliv från plats 20 föregående år.
  Publicerat 2015-10-13
 • Diplom till HBTQ-certifierade gymnasieverksamheter

  Vid en ceremoni idag i Gula Paviljongen delade RFSL ut diplom till de verksamheter i Luleå gymnasieby som nu är HBTQ-certifierade.

  Publicerat 2015-09-25
 • Projektledare Carina Lundström och skolchef Karina Pettersson-Hedman.

  Översyn av Luleås skolstruktur

  Luleå kommun behöver samla verksamheten i större skolor för att klara fortsatt hög kvalitet och för att kunna rekrytera behöriga lärare. Det är huvudanledningen till översynen som nu pågår. Utredningsarbetet ska fokusera på såväl skolans innehåll som struktur. Det kan innebära nybyggnationer, sammanslagningar och nedläggningar av skolor under en tioårsperiod. Kommunen bjuder under hösten in till möten för att diskutera framtidens skola.
  Publicerat 2015-09-24
 • Tillfälliga färdbevis för elever som åker med Länstrafikens bussar

  I väntan på det ordinarie busskortet åker eleverna på tillfälliga färdbevis, som gäller tills det ordinarie busskortet skickas hem.
  Publicerat 2015-09-18
 • En skola för framtiden

  Svensk skola står inför stora utmaningar. De påverkar också Luleå i hög grad. Lärarbristen i Sverige tillsammans med att Luleå växer ställer nya krav på skolan. Under hösten pågår därför ett arbete med att se över grundskolans struktur och innehåll.
  Publicerat 2015-09-11
 • Bra elevresultat och hög behörighet bland lärarna

  Lärarnas riksförbund har sammanställt och analyserat den offentliga statistiken som finns tillgänglig inom fem områden för att jämföra hur bra skolan är i olika kommuner. Skolan i Luleå placerar sig på sjunde plats bland landets kommuner.
  Publicerat 2015-09-10
 • Råneskolan HBTQ-certifierad

  Idag har Råneskolan F-9 fått sitt diplom av RFSL som bevisar att skolan är HBTQ-certifierad. Därmed är Råneskolans högstadium det första i Norrbotten som blivit certifierat.
  Publicerat 2015-09-10
 • Temanummer om Framtidens skolan

  I senaste numret av Vårt Luleå kan du läsa om de utmaningar skolan står inför och om arbetet med Framtidens skola.
  Publicerat 2015-09-10
 • Nu jobbas det för fullt med Solkatten

  Byggandet är i full gång och vårterminen 2016 kommer Solkatten, den nya förskolan i centrumområdet att hälsa barnen välkomna.
  Publicerat 2015-09-09
 • Sjunde bästa skolkommunen

  Skolan i Luleå är den sjunde bästa i Sverige enligt Lärarnas Riksförbunds rankning.
  Publicerat 2015-09-08
 • Två lärare från Alviksskolan nominerade till Guldäpplet 2015

  Katarina Eriksson och Eva Rännar, lärare vid Alviksskolan i Luleå, är nominerade till Guldäpplet 2015. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.

  Publicerat 2015-08-25
 • Glada barn

  Dags för skolstart måndag 24 augusti

  Se information om skolstarten läsåret 2015-2016 för elever i grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan.
  Publicerat 2015-08-08
 • Svenskläraren Agneta Nyström prisas av Svenska Akademien

  Agneta Nyström, lärare på Hemängsskolan i Sunderbyn, har tilldelats Svenska Akademiens Svensklärarpris 2015. - Jag är omtumlad, glad och väldigt stolt över detta, säger hon.

  Publicerat 2015-05-27
 • Kulturskolans Karneval

  Kulturskolan på stan!

  På tisdag 26 maj inleds Kulturskolans populära arrangemang Kulturskolan på stan. Elever i alla åldrar kommer att sjunga, dansa, måla och spela på stan 11.00-13.00 och på fredag avslutar vi med Karneval!
  Publicerat 2015-05-25
 • Solkatten ska den nya förskolan i Centrum heta 

  I dag har den nya förskolan som ska byggas i centrum fått sitt namn. Det vinnande förslaget är inlämnat av Lars-Göran Sjögren, som fick motta presentkort och blommor av barn- och utbildningsnämndens ordförande Carina Sammeli.

  Publicerat 2015-05-21
 • Framtidsavtal mellan elever och barn- och utbildningsnämndens politiker

  Skolprojektet Futurize handlar om att ge dagens unga norrbottningar makt och medel att forma sin egen framtid, i just Norrbotten. En viktig del i projektet utgörs av de framtidsavtal som tecknas mellan ungdomar och beslutsfattare på lokal nivå.

  Publicerat 2015-05-21
 • TukTuk presenteras på Vattenfalls huvudkontor i Stockholm

  Hertsöskolan klass 8 B och 8 D har deltagit i Gnistanprojektet 2015, ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Förbundet Unga Forskare och Vattenfall. Syftet är att väcka intresset för naturvetenskap och teknik och att ge möjlighet för ungdomar att engagera sig i samhällsutvecklingen. 
  Publicerat 2015-05-04
 • Det fortsätter att gå bra för eleverna i Luleå kommun

  Luleå kommun har klättrat från plats 72 förra året till plats 30 av de 290 kommuner som ingår i rapporten Öppna jämförelser Grundskola 2015.

  Publicerat 2015-04-27
 • 1,4 miljoner från Kulturrådet till eleverna i Luleås skolor

  Luleå kommun får en välkommen resursförstärkning när Kulturrådet inom ramen för statsbidrag till kulturell verksamhet fördelat sammanlagt 4 844 000 kronor till Norrbotten.
  Publicerat 2015-04-16
 • Två lärare vid Alviksskolan belönas med stipendium på 25 000 kronor

  Gudrun Malmers stiftelse har tilldelat förstelärarna Katarina Eriksson och Eva Rännar vid Alviksskolan 25 000 kronor för projektet Omdefinierat lärande inom matematik.
  Publicerat 2015-04-15
 • Vitåskolan blir kvar ett år till

  Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fattade idag inget beslut om Vitåskolans verksamhet. Ärendet kommer att behandlas i den totala översyn som ska göras av Luleå kommuns skolstruktur och Vitåskolan får därmed fortsätta sin verksamhet läsåret 2015/2016.
  Publicerat 2015-04-09
 • Luleå Konfuciusinstitut och gymnasieelever i Luleå vann kinesisk språktävling

  Vid Chinese Bridge Competition 2015 i Stockholm, en språktävling i kinesiska för grund- och gymnasieskolor, gick det bra för Luleå Konfuciusinstitut och gymnasieeleverna Frida Grahn och Johanna Simu.  
  Publicerat 2015-04-07
 • Därför utreds en nedläggning av Vitåskolan

  Skolchef Karina Petterson-Hedman kommenterar de artiklar som varit i tidningen gällande kommande lärarbrist samt utredningen av Vitåskolan med följande svar.
  Publicerat 2015-03-31
 • Behöriga lärare en utmaning

  Luleå har en bra skola som i många mätningar får ett högt betyg. Fler elever klarar av behörighet till gymnasiet i Luleå än snittet i riket. Här finns också en av landets bästa kulturskolor som dessutom är kostnadsfri. Men skolan står inför stora utmaningar, inte minst när var tredje lärare går i pension de närmaste åren.
  Publicerat 2015-03-30
 • Fyra skolor får projektbidrag från Facebook

  Skolorna i Antnäs, Alvik, Måttsund och Bergskolan får i år projektbidrag från Facebooks program för lokalt samhällsengagemang.

  Publicerat 2015-03-26
 • Residensskolan vann regionfinalen i Pythagoras Quest

  För andra året i rad vinner Residensskolan distriktsfinalen i Pythagoras Quest, Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. 
  Publicerat 2015-03-17
 • Skolan i Luleå imponerar på mässa i Austin

  För att hämta inspiration, nätverka och knyta kontakter med amerikanska skolor har fem rektorer från Luleå deltagit på den stora konferensen och mässan SXSW Education i Austin.
  Publicerat 2015-03-16
 • Förskolebarn med iPad

  Vad ska den nya förskolan i centrum heta?

  En ny förskola ska byggas i centrumområdet. Hjälp till att hitta ett bra och passande namn.
  Publicerat 2015-03-13
 • Årets tryggaste skolklass är klass 6 A på Porsöskolan

  När kommunfullmäktige belönade årets stipendiater för Årets trygghets- och folkhälsoinsats fick klass 6 A Porsöskolan, mycket välförtjänt, ta emot stipendiet till Årets tryggaste skolklass.
  Publicerat 2015-02-24
 • Tandsköterska - ett framtidsyrke

  I september 2015 startar Yrkeshögskoleutbildning till Tandsköterska i Luleå.
  Publicerat 2015-02-03
 • Vuxenutbildningen flyttar från seminariet under vecka 6

  Vi håller stängt från den 29 januari till den 6 februari.Vi öppnar igen den 9 februari i de nya lokalerna i Aurorum 7 på Porsön.
  Publicerat 2015-02-02
 • Vård- och omsorgscollege Luleå certifierades idag

  Vid en högtidlig ceremoni överlämnades certifikatet som ett bevis på att Vård- och omsorgscollege i Luleå lever upp till gällande kriterier.
  Publicerat 2015-01-26
 • Nu är alla västar på plats

  Alla 3 500 barn på Luleå kommuns förskolor har fått nya reflexvästar av Luleå Hamn AB. Bolagets styrelse lämnade över de sista reflexvästarna till barnen på Svartöstans förskola på torsdagsmorgonen. 
  Publicerat 2015-01-22
 • Nu "syns" kommunens förskolebarn ännu bättre

  Snart kommer en massa barn i gula reflexvästar att lysa upp de vintervita omgivningarna. Luleå Hamn har delat ut reflexvästar till alla barn i den kommunala barnomsorgen.
  Publicerat 2015-01-16
 • Försenad skolstart på Tunaskolan - skolan startar den 12 januari

  Tunaskolans lokaler har drabbats av vattenskada, bland annat påverkas ett antal klassrum. Arbete pågår för att åtgärda problemen. Undervisningen ställs in den 8 – 9 januari och skolstart blir den 12 januari 2015.
  Publicerat 2015-01-05
 • Tallkronanskolan ska nya skolan på Kronan heta 

  Tallkronanskolan blir namnet på den nya skolan som ska byggas på Kronan-området. Skolan som ska stå klar 2017 kommer att ta emot närmare 500 elever, från förskoleklass till årskurs 6.  
  Publicerat 2014-12-18
 • Luleås Skolhjältar 2014 utsedda

  Vid en festlig ceremoni idag fick fem pristagare ta emot utmärkelsen Årets skolhjältar 2014. 

  Publicerat 2014-12-10
 • VVS- och fastighetsprogrammet har utsetts till förstklassig skola 

  För andra året i rad har VVS-branschens yrkesnämnd utsett VVS- och fastighetsprogrammet vid Luleå gymnasieskola till förstklassig skola.
  Publicerat 2014-12-04
 • Halka gör att skolskjuts med Länstrafiken linje 29 ställs in

  Skolor som berörs är skolorna på Bergnäset och Avanskolan.
  Publicerat 2014-11-25
 • Andrejs Dunkels stipendium i Matematik 2014 har tilldelats läraren Anna Bryggman

  Stipendiet på 10 000 kronor överlämnades vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde idag. Stipendiet delas ut i samverkan mellan Barn- och utbildningsförvaltningen och Institutionen för matematik vid Luleå tekniska universitet.
  Publicerat 2014-11-20
 • Dags att rösta fram Årets Skolhjältar 2014

  Vi har fått in alla nomineringar. Bland dem har vi utsett fem kandidater i varje kategori. Nu är det dags för dig att rösta fram Luleås skolhjältar 2014.Rösta fram Årets Skolhjälte på www.skolhjaltar.se

  Publicerat 2014-11-14
 • Praxis varierar när det gäller att bevilja elever ledighet

  Dags att förtydliga och strama upp skollagens skrivningar om ledighet, så att den svenska skolan får möjlighet att fullgöra sitt uppdrag, skrev rektor Viktoria Björklund i DN.Debatt
  Publicerat 2014-11-14
 • Pigg 50-åring firade dubbelt upp

  I fredags firade Furuparksskolan dubbelt upp, 50 år som skola och att den nya matsalen nu står klar.
  Publicerat 2014-11-10
 • Mångfaldsvecka med festligt avslut

  Kråkbergsskolans temavecka avslutades på torsdagskvällen med musik, teater, och dans. Allt med utgångspunkt i att mångfald berikar.
  Publicerat 2014-11-07
 • Mångfald när Kråkbergsskolan har Kulturvecka

  Mångfald är temat för den årliga kulturveckan 3 - 6 november, som avslutas på torsdagkväll med uppträdanden av Kunda Family och Nadia Salin. Skolans elever äntrar då också scenen och en mängd olika alster från kulturveckans verkstadsarbete finns att beskåda.
  Publicerat 2014-11-04
 • Välbesökt och stämningsfullt i Råneå och Jämtön

  Drygt 200 personer, barn, föräldrar och andra samlades på torsdagskvällen på torget i Råneå för att tända ljus och lysa upp mörkret. Också i Jämtön tände barnen ljus, där hade ett femtiotal personer samlats.
  Publicerat 2014-10-31
 • Förskolebarnen i Råneå sprider ljus i höstmörkret

  Förskolorna i Råneå, Renfanan, Älven, familjedaghemmet och förskolan i Vitå anordnar torsdag 30 oktober gemensam ljuständning i parken i Råneå kl 18.00.
  Publicerat 2014-10-30
 • Luleå gymnasieby informerar grundskoleelever

  Valet är kvalet - det är snart dags för grundskoleelever att söka till gymnasieskolan. I veckan har Luleå gymnasieby haft ett flertal informationsmöten för att underlätta för grundskoleeleverna att välja rätt utbildning. 

  Publicerat 2014-10-09
 • Skyltsöndagskonsert

  Skyltsöndagskonsert 30 november

  Söndagen den 30 november 16.00 görs vår årliga Skyltsöndagskonsert i Kulturens Hus. I år samarbetar Luleå Symfoniorkester, Kulturskolans Kammarorkester och en barnkör från Furuparkskolan.
  Publicerat 2014-10-09
 • Dags att utse Årets Skolhjältar 2014

  Har du en lärare som är en superpedagog, alltid tar sig tid att lyssna och som får även den mest utmanande lektionen att kännas inspirerande och lärorik. Då ska du nominera hen till Årets Skolhjälte på www.skolhjaltar.selänk till annan webbplats
  Publicerat 2014-10-06
 • Niorna fick bra betyg i våras.

  Nio av tio elever nådde målen i alla ämnen

  Nio av tio Luleåelever som lämnade årskurs 9 i våras nådde målen i alla ämnen. - Det känns väldigt bra att alla våra grundskolor ligger över rikssnittet, säger Ingrid Norberg, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
  Publicerat 2014-10-01
 • Seminariet stängs för fortsatt miljöutredning och renovering.
  Verksamheten flyttas.

  Jag känner en stor besvikelse över att vi måste stänga Seminariet och flytta all verksamhet därifrån säger Mikael Wänstedt, chef för fastighetsavdelningen på Luleå Kommun
  Publicerat 2014-09-19
 • Tre lärare från Luleå är nominerade till Guldäpplet 2014

  Karin Hallberg, Bergskolan, Katarina van Deventer, Residensskolan och Katarina Eriksson, Alviksskolan är nominerade till Guldäpplet 2014. Prisutdelningen sker vid Skolforum i Stockholm den 27 oktober.
  Publicerat 2014-09-19
 • Nu startar nya grupper på Kulturskolan

  Barnkör, Tangentensemble, Prova på teater, Trumma på djembe, Gör smycken i glas och Västafrikansk trumstuga
  Publicerat 2014-09-15
 • Alla elever i Luleå får egen dator

  Nu har de första eleverna kvitterat ut sina skoldatorer. De närmaste veckorna levereras drygt fyra tusen skoldatorer ut till Luleå kommuns elever och lärare i grundskolans årskurs 7 - 9 och gymnasiet.
  Publicerat 2014-09-01
 • Dags för skolstart torsdag 21 augusti

  Se information om skolstarten läsåret 2014/2015 för elever i grundskolan, gymnasieskolan och särskolan.
  Publicerat 2014-08-08
 • Julia är sommarlovsentreprenör

  Julia Randeblad har istället för ett vanligt sommarjobb startat eget. Hon säljer hembakad klådda nu på Luleå hamnfestivalen, hon var i Pajala på sommarmarknaden och hon har såld klåddan utanför butiker i Luleå.

  Publicerat 2014-07-10
 • Petter och Simon första Bygmastipendiaterna

  Två av studenterna på Bygg- och anläggningsprogrammet vid Luleå gymnasieskola fick idag ta emot det nyinstiftade Bygmastipendiet.
  Publicerat 2014-06-11
 • Vi tacklar framtiden - skola, förenings- och näringsliv samverkar för nytt hockeygymnasium

  Hösten 2015 startar det nya hockeygymnasiet, som ska ta emot både tjejer och killar. Satsningen är ett unikt samarbete mellan skola, förenings- och näringsliv.
  Publicerat 2014-06-04
 • Unga mattesnillen tog hem silvret

  Joakim, Isabella och Marta från Residensskolan i Luleå gjorde det! Det fixade andraplatsen i riksfinalen i matematiktävlingen Pythagoras Quest.
  Publicerat 2014-06-02
 • Seminariet stängs för akut renovering

  Vid en grundlig miljöutredning av Vuxenutbildningens lokaler i Seminariet på Östermalm har det visat sig att byggnaden är i behov av vissa akuta renoveringar.
  Publicerat 2014-05-26
 • Skönsång, vacker dans och spännande kampsport i klassisk kinesisk föreställning

  Lördag 31 maj, kl 16 - 18 i Kulturens hus bjuder kinesiska studenter, Chinese University Student Art Group, på en spännande föreställning. Arrangör är Luleå Konfuciusinstitut.
  Publicerat 2014-05-22
 • Fullsatt när Stefan Löfvén besökte gymnasiebyn i Luleå 

  Vid sitt besök i Norrbotten i går passade socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfvén på att träffa gymnasieungdomar i Luleå.
  Publicerat 2014-05-16
 • Eleven Axel Isaksson utvald till ambassadör för projektet Come Together

  Vi säger grattis till gymnasiesärskolans Axel Isaksson som blivit utvald till ambassadör för Come Together - ett samarbete mellan Sverige, Rwanda och Tanzania för alla barns rätt att gå i skolan.

  Publicerat 2014-05-14
 • Barns röster är viktiga i samhällsbyggandet

  Barns tankar och idéer om "nya" Köpmantorget överlämnas till Tekniska kontoret den 15 maj. Fem förskolor i centrala stan har under våren arbetat i ett projekt, som resulterat i en utställning. Den visas på Köpmantorget, torsdag 15 maj, kl 16 - 18.
  Publicerat 2014-05-13
 • Spännande utställning av unga konstnärer 

  Många lulebor, barn och föräldrar fick i lördags njuta av en spännande utställning då barn från Luleås förskolor ställde ut på Storgatan. Temat för utställningen var "Barns relationer och dialog med en plats". 
  Publicerat 2014-05-12
 • Alviksskolan knep bronset när vinnarna i Webbstjärnans nationella tävling korades 

  I dag utsågs vinnarna i Webbstjärnans tävling. Alviksskolan som varit nominerad med bloggen House of Alviklänk till annan webbplats knep bronsplatsen. Grattis!
  Publicerat 2014-05-09
 • Skolelever från fem länder i musikvideo

  Bergskolans elever dansar nu på Youtube. Ungdomar från USA, Ungern, Turkiet och Australien medverkar också i musikvideon.

  Publicerat 2014-05-05
 • Olivia försvarade sitt guld i skol-SM för frisörelever

  Olivia Jonsson från Luleå blev Sveriges bästa frisörstudent också i år. Olivia, som studerar på frisörprogrammet vid Luleå gymnasieskola, deltog i skol-SM för frisörer för tredje året i rad. Alla tre gånger har hon placerat sig topp-tre, med en tredjeplats och två segrar - minst sagt en imponerande meritlista.
  Publicerat 2014-04-30
 • Gymnasiets teaterelever kvalificerade till riksfinal

  Eleverna på teaterinriktningen i årskurs 3 ska representera Norra regionen på Riksteaterns festival i Hallunda den 9-11 maj i Stockholm. Riksteaterns satsning syftar till att författare ska skriva dramatik som riktar sig till och som ska framföras av unga människor.  
  Publicerat 2014-04-23
 • The Evolution

  Luleå Kulturskola ger en dansföreställning om jordens evolution och människans påverkan. Vi skickar iväg en magisk gnista med en fredsönskan som ska sprida sig över jordklotet.

  Publicerat 2014-04-22
 • Högtidlig ceremoni när Vård- och omsorgscollege i Norrbotten certifierades

  Sex av länets kommuner har tillsammans med Norrbottens läns landsting och Luleå tekniska universitet kvalificerat sig som Vård- och omsorgscollege-region. Idag delade den Nationella Föreningen Vård- och omsorgscollege ut certifikatet vid en ceremoni där representanter från de deltagande kommunerna, Norrbottens läns landsting och Luleå tekniska universitet närvarade.
  Publicerat 2014-04-11
 • Teknikens hus - bäst i Sverige

  Bästa science center i Skolverkets årliga kvalitetsmätning.
  Publicerat 2014-04-10
 • Handlingsplan för Särbegåvade elever- ett initiativ av Luleå kommun

  Handlingsplan för Särbegåvade elever resultatet av ett unikt samarbete initierat av Luleå kommun.
  Publicerat 2014-04-10
 • Trefjärdedelar av regeringens vårbudget går till skolsatsningar

  Utbildningsminister Jan Björklund besökte Alviksskolan idag. Bakgrunden till besöket är att utbildningsministern reser runt i landet för att diskutera barns läsutveckling tillsammans med skolpersonal. I anslutning till besöket offentliggjorde han också regeringens vårproposition.  
  Publicerat 2014-04-09
 • Luleå Gymnasieskola först i Sverige att certifiera sin handelsutbildning

  I fredags fanns rektor Kristina Eklund och läraren Thererse Pella på plats på Handelshögskolan i Stockholm för att ta emot certifikatet.
  Publicerat 2014-04-08
 • Det går bra för Luleå kommuns elever i matematik

  Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) redovisar i rapporten Öppna jämförelser för grundskolan att eleverna i Luleå klarar målen i alla ämnen. I stort sett är resultatet oförändrat från föregående års Öppna jämförelser.
  Publicerat 2014-04-08
 • Handels- och administrationsprogrammet certifieras

  Certifieringen av Handels- och administrationsprogrammet inom Luleå Gymnasieskola uppmärksammas vid en ceremoni på Handelshögskolan i Stockholm nu på fredag.
  Publicerat 2014-04-01
 • Residensskolan till riksfinal i Pythagoras Quest

  Pythagoras Quest är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever. Residensskolan lag 1 vann distriktsfinalen på Luleå tekniska universitet och kvalificerade sig därmed till riksfinalen i Malmö.  
  Publicerat 2014-04-01
 • Inspirerande samtal om entreprenörskap när Prins Daniel besöker gymnasieelever i Luleå​

  Gymnasieelever i Luleå har idag träffat Prins Daniel och en kvartett utvalda experter, alla erfarna entreprenörer, för att diskutera erfarenheter och drömmar om entreprenörskap.
  Publicerat 2014-03-24
 • Bild:Kungliga Ingenjärsvetenskapsakademin, från skolbesök på Dragonskolan i Umeå

  H.K.H. Prins Daniel pratar entreprenörskap med gymnasieelever

  H.K.H. Prins Daniel besöker Luleå gymnasieskola den 24 mars. Besöket är ett led i projektet Prins Daniels Fellowship, som drivs av Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin.
  Publicerat 2014-03-18
 • Åh vilket ös, elden är lös

  Åh vilket ös elden är lös!

  Under vecka 12 den 18/3 – 21/3 ordnar Räddningstjänsten i samarbete med Luleå Kulturskola en brand- och olycksfallsutbildning för barn i årskurs 2. Utbildningen ges i form av en teaterföreställning på brandstationen.
  Publicerat 2014-03-17
 • Medborgardialoger kring skolutveckling i Gammelstad/Rutvik och Sunderbyn

  Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med Barn- och utbildningsnämnden bjuder in till samtal om skolutveckling i områdena Gammelstad/Rutvik och Sunderbyn.19 mars 2014 kl 18.30 – 20.30, Stadsöskolans aula25 mars 2014 kl 18.30 – 20.30, Kråkbergsskolan
  Publicerat 2014-03-13
 • Kommunchefen och skolchefen nominerade till Välfärdens viktigaste 100 kvinnor  

  Skolchef Karina Pettersson-Hedman och kommunchef Anne Karlenius har nominerats till Välfärdens viktigaste 100 kvinnor.
  Publicerat 2014-03-03
 • Justitieminister Beatrice Ask besökte gymnasieelever i Luleå idag

  Justitieministern har idag träffat eleverna i årskurs tre på ekonomiprogrammet, som läser juridisk inriktning. Den första kullen som tar studenten nu i vår.
  Publicerat 2014-02-26
 • Birgitta Tornberg finalist till Innovativa skolledarpriset 2014

  När Lärarförbundet och Microsoft delar ut Innovativa skolledarpriset är Birgitta Tornberg, rektor vid Ormbergsskolan, en av tre finalister.
  Publicerat 2014-02-20
 • Likvärdig och tillgänglig teknik för alla elever

  Frågan om det framtida teknikvalet för förskola och skola är en viktig strategisk fråga såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt.
  Publicerat 2014-02-07
 • Konfuciusinstutet i Luleå firade Hästens år

  Konfuciusinstitutet i Luleå och Luleå kinesiska studentförening har firat in det kinesiska nyåret. Kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström deltog tillsammans med skolchef Karina Petterson-Hedman.
  Publicerat 2014-02-07
 • Sannamari Patjas besökte Hammarens förskola.

  Teatteria suomeksi ja ruotsiksi esikouluissa

  Kaksikielinen teatteriesitys on vieraillut Luulajan esikouluissa. 300 lasta on nähnyt esityksen Sagoväskan ja saanut olla mukana oppimassa suomalaisia sanoja. Lapset saivat myös auttaa suomenkielisiä satuhahmoja, jotka eivät osanneet ruotsin kieltä. 

  Publicerat 2014-01-29
 • Skolverkets redovisning visar att skolan i Luleå har hög kvalitet inom matematikområdet

  Matematikutvecklare Lena Heikka har sammanställt Skolverkets redovisning av statistik för betyg och nationella prov för läsåret 12/13.
  Publicerat 2014-01-03
 • Matsedel vårterminen 2014

  Nu finns förskolan och skolans matsedel för vårterminen 2014 på Måltidsservice hemsida - skollunch, skolmatsedelöppnas i nytt fönster
  Publicerat 2013-12-20
 • Lärplattformen edWise är tillgänglig för elever och vårdnadshavare fr o m 20 december kl 10.00

  Efter gårdagens avstämningsmöte med leverantören, Tieto så är parterna överens om att Tieto nu är klara med överenskomna säkerhetsåtgärder i systemet.
  Publicerat 2013-12-20
 • Invigning av UTAN GRÄNSER - en konstnärlig utsmyckning på förskolan Spiran

  Fredag den 20 december, kl 10.00 inviger kommunalrådet Karl Petersen konstverket UTAN GRÄNSER - på den nya förskolan Spiran ute på Kronan
  Publicerat 2013-12-19
 • Lärplattformen edWise är fortsatt stängd för elever och vårdnadshavare

  Lärplattformen edWise är fortsatt stängd för elever och vårdnadshavare på grund av säkerhetsskäl
  Publicerat 2013-12-18
 • Statusrapport edWise angående tillgänglighet för elever och vårdnadshavare

  Onsdag 18 december sker nästa dialog med leverantören. Om säkerheten bedöms tillfredsställande blir lärplattformen tillgänglig för elever och vårdnadshavare senare under dagen.
  Publicerat 2013-12-16
 • Lärplattformen edWise tillgänglig för pedagoger

  En avstämning med Tieto har genomförts på förmiddagen, om vidtagna säkerhetsåtgärder i lärplattformen. 

  Publicerat 2013-12-12
 • Åtgärder pågår för att omhänderta säkerhetsproblemen i lärplattformen edWise

  Åtgärder för att omhänderta de identifierade säkerhetsproblemen av behörighetskontroller, i lärplattformen edWise pågår hos leverantören.
  Publicerat 2013-12-09
 • Säkerhetsåtgärder genomförs för den webbaserade lärplattformen EdWise

  På grund av ett säkerhetsproblem i den webbaserade lärplattformen, EdWise kommer systemet vara stängt för vårdnadshavare och elever tillsvidare. Leverantören arbetar med säkerhetsproblemet, redan under dagen kommer åtgärder att vidtas.
  Publicerat 2013-12-06
 • Skyltsöndagskonsert med barn från Furuparkskolan och Luleå Symfoniorkester

  På söndag kl 16.00 sjunger Furuparkskolans barnkör, årskurs 3, tillsammans med Luleå Symfoniorkester, i Stora salen på Kulturens Hus.
  Publicerat 2013-11-29
 • Norrlands Entreprenörsgymnasium övergår till Luleå kommun

  Barn- och utbildningsnämnden har idag träffat en överenskommelse med styrelsen för Norrlands Entreprenörsgymnasium. Den 1 juli 2014 sker en verksamhetsövergång, som innebär att Norrlands Entreprenörsgymnasium övergår till Luleå kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen.
  Publicerat 2013-11-21
 • Föräldrainformation ikväll kl 19.00 med anledning av branden på Boskataskolan

  Idag på förmiddagen utbröt en brand på Boskataskolan. Skolan var utrymd när räddningstjänsten kom dit och inga personer har skadats i branden.
  Publicerat 2013-11-20
 • Luleå Gymnasieby har ny webbsida

  Lagom inför Öppet hus i gymnasiebyn har vi lanserat ny webb som är anpassad för mobila enheter.
  Publicerat 2013-11-11
 • Barnens gåva till Luleås Ljusfestival

  Redan tidig förmiddag fanns många förskolebarn på plats i Stadsparken för att lämna sina bidrag till Ljusfestivalen som startar idag.
  Publicerat 2013-10-31
 • Luleå Gymnasium utsedd till Årets skola

  VVS Företagen har utsett Luleå Gymnasium till Årets skola. Vinnaren korades vid Kompetensgalan i Stockholm i går kväll.
  Publicerat 2013-10-29
 • Öppet hus i Luleå Gymnasieby

  Du som ska välja till gymnasiet 2014 är välkommen till öppet hus i Luleå Gymnasieby.
  Publicerat 2013-10-15
 • Luleå topp-tre som Bästa Skolkommun i Sverige

  Idag får skolchef Karina Pettersson-Hedman tillsammans med kommunalrådet Yvonne Stålnacke ta mot utmärkelsen vid en ceremoni på Kulturhuset i Stockholm. 2012 placerade sig Luleå kommun på femte plats.
  Publicerat 2013-10-09
 • Munkebergs förskola öppen igen

  Barn- och utbildningsförvaltningen meddelar att förskolan är öppen igen från och med torsdag 3 oktober - med polisbevakning. Förskolan utrymdes under onsdagen efter att polisen konstaterat att det fanns en hotbild.
  Publicerat 2013-10-02
 • Karin Heikkilä nominerad till lärarstipendiet Guldäpplet

  Guldäpplet är ett prestigefyllt lärarstipendium som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT. Dels genom att i den egna undervisningen stimulerat eleverna, dels bidragit till kollegornas kompetensutveckling inom området IT och medier. Priset har delats ut sedan 2002.
  Publicerat 2013-09-02
 • Uddens förskola blir första HBT-certifierade förskolan norr om Stockholm

  På lördag den 15 juni HBT-certifieras Uddens förskola. Detta sker i Stadsparken klockan 12.00. Certifieringen har föregåtts av ett års utbildning av all personal. Uddens förskolan blir den första certifierade förskolan norr om Stockholm. Välkomna att delta vid högtiden.
  Publicerat 2013-06-13
 • Barn i Luleås förskolor ställer ut i Hermelinsparken lördag den 15 juni

  Förskolor har under året arbetat med projektet ”Barns relationer till en plats”. Kom och upplev barnens utställningar mellan kl. 10.00-13.00. Dessutom storsjung och invigningstal kl. 11.00 samt "Gör ditt eget urdjur" med Kulturskolan. Fika- och korvförsäljning för den hungrige.
  Publicerat 2013-05-30
 • En stor andel av Luleåborna har högre utbildning.  Foto: Per Pettersson

  Goda skolresultat i Luleå

  Kommunens skolor presterar bra. Luleå hamnar på elfte plats i Sverige i en ny skolrankning.

  Publicerat 2013-05-21
 • Svedjeskolan firar 40 år med Öppet hus 17 maj

  40 år som skola och tre år som Luleås enda Kulturgrundskola. Det ska firas. Fredag 17 maj mellan kl. 09.00 och 13.15 är du välkommen att besöka Svedjeskolan på Hertsön. Se aktiviteter för dagen.
  Publicerat 2013-05-15
 • Från vänster rektor Seija Alamäki, pristagaren Karin Heikkilä, generaldirektör Ulf Melin och BUN-ordförande Ingrid Norberg.

  Pris delades ut på Rutviksskolan

  I veckan har det varit prisutdelning på Rutviksskolan. Karin Heikkilä tog emot eTwinning-priset.
  Publicerat 2013-04-19
 • Föräldrar har bedömt sina barns förskolor

  Luleå Kommun gör årligen en enkät till föräldrar för att få information om vad de tycker om sina barns förskolor. Årets enkät är nu klar.
  Publicerat 2013-03-26
 • Rutviksskolans Karin Heikkilä är en av vinnarna av svenska eTwinningpriset 2013

  Juryn, som består av medlemmar från Skolverket, Datorn i Utbildningen, Specialskolemyndigheten samt Universitets- och Högskolerådet tyckte så här:
  Publicerat 2013-03-14
 • Joonas Vihko, Sami Sandell, Toni Koivisto, Niklas Fogström och Mika Pyörälä berättade och svarade på frågor.

  Hockeyspelare pratade hälsa med skolelever

  Finsktalande elever på Hertsöskolan deltog på fredagen i en videokonferens med Luleå Hockeys finska spelare. Temat var livsstil och hälsa.
  Publicerat 2013-03-08
 • Webbutvecklare något för dig?

  Vuxenutbildningen har beviljats start för en ny Yrkeshögskoleutbildning.
  Publicerat 2013-01-31