Nyheter

Här visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • från vänster: Viktor Stubbfält och Wilhelm Nilede

  Spetselever antagna till forskarskolor

  Viktor Stubbfält från Örviken, Skellefteå och Wilhelm Nilede från Boden, båda studerande vid Matematik Spetsutbildningen, Luleå Gymnasieskola har blivit antagna för att delta i forskarskolorna Rays och Rymdforskarskolan den här sommaren.
  Publicerat 2018-06-20
 • Förstaplatsen i SKOL-SM-Hantverksprogrammet Frisör

  Stort grattis till Mathilda Strand från oss på Luleå gymnasieskola, Hantverksprogrammet. Frisör Mathilda från HV2FRI fick kliva högst upp på pallen när poängen i de olika momenten var sammanräknade efter lördagens tävling i Stockholm.
  Publicerat 2018-04-16
 • Årets UF-lärare!

  Med stolthet vill vi framföra gratulationer från Luleå Gymnasieskola till vår Camilla Hansson på Ekonomiprogrammet som igår vann priset som årets UF-lärare!
  Publicerat 2018-02-23
 • Novellpristagare 2017

  Årets novelltävling är avslutad och fem (utav femtio inlämnade) noveller har uppmärksammats lite extra. Tre i kategorin relationer och två i kategori framtid respektive fantasy. De hyllade skribenterna fick diplom, blommor, ett presentkort samt klasskamraternas applåder.

  Publicerat 2017-05-24
 • Victoria Lindbäck är Årets säljare med sitt företag Stadsglas UF. Foto: Helene Markström

  Luleås unga företagare vann

  Gymnasieelever från Luleå vann i fem kategorier i årets mässa Ung Företagsamhet i Piteå. Priserna för Årets säljare, mästare, hantverk, produktutveckling och hållbarhet gick till unga företagare från Luleå Gymnasieskola.
  Publicerat 2017-04-03
 • Luleå gymnasieskola dominerar SM-lag i Ung Företagsamhet

  Hälften av Norrbottens lag under SM i Ung Företagsamhet kommer från Luleå. Det står klart efter Entreprenörskap på riktigt, där länets UF-företag mötte kunder och tävlade i företagande. Nordic Life UF vann kategorin Produktutveckling, där det handlar om att presentera en helt ny produkt för marknaden.
  Publicerat 2017-03-31
 • Luleå Gymnasieby satsar på hotell och turism

  Höstterminen 2017 startar ett nytt yrkesprogram, Hotell- och turismprogrammet. Syftet är att möta upp branschens behov av kompetens inom hotell, konferens och besöksnäring.
  Publicerat 2016-10-03
 • Gymnasiebyn fyller 10 år ...eller kanske 20?

  - Idag skänker jag en extra tanke till de kloka politiker i Luleå som för tjugo år sedan fattade beslutet att bygga en samlad gymnasieby, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke, i sitt jubileumstal.
  Publicerat 2016-09-16
 • Gymnasieingenjör

  Nu är den igång, utbildningen TE4 som är ett valbart fjärde år på Teknikprogrammet och som leder fram till gymnasieingenjörsexamen. Eleverna som valt TE4  kan se fram emot en spännande utbildning som ger eleverna en helhetsbild av byggbranschen och byggprocessens alla beståndsdelar.
  Publicerat 2016-09-05
 • Förstklassiga igen!

  VVS- och fastighetsprogrammet har ännu en gång utnämnts till Förstklassig skola. Idag har branschrådet träffat lärare och elever för att  dela ut diplomet.
  Publicerat 2015-11-23
 • Marta Pietrzak, elev på Spetsutbildningen i matematik till final i skolornas matematiktävling

  På fredag åker hon till Linköping för att tävla tillsammans med 20 andra från hela landet som har kvalificerat sig till finalen. Marta har sedan grundskolan erfarenhet av matematiktävlingar, två gånger varit med och framgångsrikt representerat Residensskolan i finalen i Pythagoras Quest. Vi håller tummarna för Marta.
  Publicerat 2015-11-16
 • Svenskt-finskt elevutbyte på gymnasiets Handelsprogram

  Gymnasieskolans Handelsprogram och Oulu Vocational College har sedan 1990-talet ett etablerat elevutbyte. Femton finska ungdomar och fyra lärare har under två veckor deltagit i Luleå handelsprograms skolarbete.
  Publicerat 2015-05-04
 • Gilla Luleå Gymnasieskola på Facebook

  Publicerat 2015-04-29
 • VVS- och fastighetsprogrammet har utsetts till förstklassig skola 

  För andra året i rad har VVS-branschens yrkesnämnd utsett VVS- och fastighetsprogrammet vid Luleå gymnasieskola till förstklassig skola.
  Publicerat 2014-12-04
 • Martin Nilsson på spetsutbildningen i matematik har antagits till Rays sommarforskarskola

  Martin Nilsson läser andra året på spetsutbildningen i matematik har som en av 18 elever i hela landet antagits till Rays sommarforskarskola. 
  Publicerat 2014-04-02
 • Entreprenöriellt, hållbart tema på Hantverksprogrammet Textil Design

  Samarbete förskola, gymnasium och Röda Korset. I början av höstterminen fick vi en förfrågan från Marie Sandström, förskollärare på Spira förskola, om det fanns elever på Textil Design som är intresserade av att designa och sy utklädningskläder av återbruk till barnen i förskolan.
  Publicerat 2014-02-14