Industritekniska programmet (IN)

IN för dig som vill skaffa dig en yrkesutbildning och börja arbeta direkt efter dina gymnasiestudier. Dina gymnasiestudier gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Vad får du göra på utbildningen?
Under det första året skaffar du dig grundläggande kunskaper. Du bereder, tillverkar och skapar produkter i våra verkstäder. Du läser kurser integrerat och arbetar precis som det vore i en verkstad på något av våra samverkansföretag. I årkurs 2 erbjuds du också sommarjobb på något av våra samverkansföretag.

Du lär dig svarva, fräsa, svetsa, forma och sammanfoga metall, programmera CNC-maskiner och hur man sköter och underhåller produktionsutrustning.

Vad kan du bli?
Det finns många spännande arbeten att sikta på. Exempelvis underhållsmekaniker, maskinoperatör, montör, svetsare, CNC-operatör eller -programmerare, verktygsmakare.

Vi erbjuder kurser så att du kan erhålla grundläggande behörighet för vidare studier på ex yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Inriktning

Svetsteknik

Tillsammans med våra samverkansföretag har vi utformat en bred utbildning så att du blir attraktiv på arbetsmarknaden. En modern teknisk utbildning som passar både tjejer och killar. Vår inriktning heter svetsteknik och du läser olika kurser som ger dig en bred kompetens som efterfrågas i arbetslivet. Under årskurs två väljer du fördjupningskurser utifrån dina önskemål. Du väljer om du vill fördjupa dig inom svets, underhåll eller datorstöd produktion (CNC).

Teknikcollege

Teknikcollegelänk till annan webbplats är ett koncept där kommuner, skolor och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniska utbildningar. Teknikcollege ger den studerande en attraktiv utbildning som kan leda till jobb direkt efter studierna eller lägga en god grund för fortsatta studier.

Minimera
Faktablad och programstruktur
Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information