Estetiska programmet (ES)

ES för dig som är studiemotiverad och samtidigt vill utveckla dina kreativa och konstnärliga sidor tillsammans med andra.

Vad får du göra på utbildningen?
Du får skapa, uppleva och tolka olika estetiska uttrycksformer både individuellt och i samverkan med andra. Du lär dig både ett konstnärligt samt vetenskapligt förhållningssätt. Då vi erbjuder fem inriktningar hos oss öppnas möjligheter till spännande sceniska produktioner. Programmet har även paketlösningar för dig som är intresserad av att arbeta som artist eller fördjupa dig i ljud- och ljusteknik.

Efter dina gymnasiestudier
Du har en god grund inför studier på högskola och universitet inom främst konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Beroende på inriktning får du olika specialkunskaper.

Inriktningar

Bild och formgivning

Inriktningen ger dig grundläggande färdigheter inom teckning, målning och skulptur. Du får fördjupade kunskaper i att gestalta egna idéer och känslor, med traditionella och moderna tekniker inom bildområdet. Du lär dig även foto och film. Under de tre åren får du vara med om att visa dina bilder offentligt på olika sätt.

Dans

Inriktningen ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att inom olika dansgenrer gestalta och kommunicera. Undervisningen betonar samband mellan dansteknik, skapande och scenisk verksamhet.

Musik

Inriktningen ger dig möjlighet att spela flera olika instrument och sjunga i flera olika stilar. Du får möjlighet att lära dig arrangera och skapa egen musik. Detta sker både individuellt och i grupp. Undervisningen utgår från olika genrer: blues, jazz, klassiskt, pop och rock.

Musikproduktionsprofilen

Vill du bli den nya Avicii, Laleh eller Silvana Imam? Då är vår musikproduktionsprofil något för dig.

Musikproduktionsprofilen är en ny profil inom musikinriktningen på estetiska programmet. Den vänder sig till dig som skapar din musik med hjälp datorer eller som vill lära dig mer om musikproduktion för att kunna utveckla ditt eget låtskrivande.

Profilen är inte bunden till någon musikgenre men kommer att ta avstamp i modern pop, singer/songwriter eller hip-hop.

Teater

I inriktningen får du arbeta med både kropp och röst och utveckla din förmåga att sceniskt gestalta och kommunicera utifrån manus och improvisationer. Under de tre åren får du vara med om att göra minst en större teaterproduktion.

Minimera
Faktablad och programstruktur
Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information