El- och energiprogrammet (EE)

EE passar dig som vill arbeta med elinstallationer, elteknik eller datornätverk.

Vad får du göra på utbildningen?
Teoriavsnitt varvas med praktiska arbetsuppgifter för att ge förståelse för tekniska begrepp och sammanhang. Programmet syftar även till att ge en grund för fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier. De teoretiska inslagen i programmet är omfattande. Vi lägger stor vikt vid logiskt tänkande och noggrannhet samt yrkesmässigt utförande av de praktiska uppgifterna. Många arbetsuppgifter innebär omfattande kundkontakter där social förmåga och servicekänsla är viktiga kompetenser. Under gymnasietiden arbetar vi kontinuerligt med detta. En del av utbildningen kommer att arbetsplatsförläggas (APL) under åk 2 och 3. Ute på företagen får du tillämpa vad du lärt dig i skolan.

Har du koll på vad en elektriker gör? Om inte, kan du komma till El- och Energiprogrammet och följa en elev under en dag kontakta studie- och yrkesvägledare på El- och energiprogrammet.

Vad kan du bli?
Efter dina tre år här, färdigställer du din utbildning genom att göra 1600 timmar på ett elföretag. Efter detta är du behörig elektriker och kan då jobba som nätverkstekniker, larmtekniker, elinstallatör. Du kan också vidareutbilda dig på yrkeshögskola.

Inriktningar

Elteknik

Inriktningen leder till yrken som installationselektriker och larmtekniker. Du får lära dig att installera och driftsätta belysning, tele, larm, passersystem, styr- och reglerteknik, datanät, bredband, kabel-TV etc.

Vid intresse kan vi erbjuda lärlingsplatser!

Högskolebehörighet

På El- och energiprogrammet har vi lagt in kurserna svenska 2, svenska 3 samt engelska 6 i programmet. Vi har valt att gjort det för att tydligt visa att du inte hamnar i en återvändsgränd om du går ett yrkesprogram, utan kan om du vill ta dig vidare till högskola eller annan vidareutbildning.

Minimera
Faktablad och programstruktur
Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information