Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Minimera
Faktablad och programstruktur

För dig som…

vill ha ett framtidsyrke som ger dig möjlighet att arbeta med människor. På vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig hur du bemöter och kommunicerar med människor på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt. 

Du lär dig…

de grundläggande yrkeskunskaperna som krävs för att kunna arbete inom vård- och omsorgsområdet. Det ger en bra grund för många yrkesområden där du kommer i kontakt med människor. Under samtliga tre åren på utbildningen varvas teori och praktik så att det du lär dig teoretiskt i skolan omsätts i praktiskt  arbete ute på arbetsplatser. Efter dina tre år på vård- och omsorgsprogrammet har du en utbildning motsvarande undersköterska.

På vård- och omsorgsprogrammet finns  möjlighet att kunna läsa din utbildning som lärling. Det innebär att en större del minst hälften av dina yrkesämnen genomförs ute på arbetsplatser med stöd av bra handledare. Det påbörjas redan under höstterminen i årskurs ett.

Efter dina gymnasiestudier…

på vård- och omsorgsprogrammet får du en bra grund för många yrkesområden ex polis, socionom, brandman, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut. Vård- och omsorgsprogrammet kan  ge behörighet till yrkeshögskola och högskolestudier.

Här hittar du oss 

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information