Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Minimera
Faktablad och programstruktur

För dig som…

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) är den bredaste utbildningen i branschen i norra Sverige. Du kan välja att antingen utbilda dig mot kök och servering eller mot bageri och konditori. Men innan du väljer får du kunskaper om båda inriktningarna. Livsmedelsbranschen är stor i Sverige vilket gör att möjligheterna till jobb är stora.

Du lär dig…

Du kommer få en inblick i de olika yrken inom livsmedelsbranschen, för att sedan specialisera dig inom ett yrkesområde till åk 2. 

Efter dina gymnasiestudier…

Kan du bli studera vidare eller arbeta både i Sverige och utomlands.
Yrkesutgångar:
Kock
Servitör/servitris
Bagare/konditor

Inriktningar

Bageri och konditori

För dig som vill ha ett fritt och skapande arbete som bagare eller konditor. Du får lära dig det mesta om bakning, allt från matbröd till tårtor. Du har också möjlighet att lära dig hur man driver ett eget företag inom branschen. Allt som tillverkas säljs i vår butik Gesällen.

Kök och servering

För dig som drömmer om ett arbete inom restaurangbranschen. Du får lära dig att planera menyer och att arbeta med recept samt att tillaga mat i vårt professionella kök och servera i vår populära restaurang Novisen. Köket använder endast kravmärkta produkter och är därmed kravcertifierad.

Här hittar du oss 

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information