Naturvetenskapsprogrammet (NA)

För dig som…

är intresserad av de naturvetenskapliga ämnena och vill studera för framtidens arbetsmarknad, så är NA ditt självklara val.

Utan naturvetare får Sverige svårt att hävda sig i konkurrens med omvärlden i framtiden. Så skrev Teknikdelegationen när de försökte få fler elever som väljer naturvetenskap på gymnasiet. Detta gäller fortfarande i högsta grad.

Du lär dig…

att se samband inom matematik, biologi, kemi, fysik, och skapar därmed en god grund för framtida studier. Det är mycket praktiskt som du gör, inte bara teori. Du får göra exkursioner och labborationer. Du kan också spetsa dig mot samhällsfrågor eller matematik. 

Efter dina gymnasiestudier…

Arbetslivet skriker efter välutbildade naturvetare vilket gör att du har alla möjligheter efter avslutade studier. Hela världen ligger öppen för dig.

På naturvetenskapsprogrammet kan du läsa språk och därmed skaffa dig full meritpoäng, som kan vara viktiga för att komma i på vissa utbildningar.

Inriktningar

Naturvetenskap

För dig som vill fördjupa dig i de naturvetenskapliga ämnen kemi, fysik och biologi. Du gör laborationer för att förstå helheten i en föränderlig värld. Du får den bredaste behörighet till universitetet efter denna inriktning.

Matematik- spets (särskild variant)

För dig som söker särskilda utmaningar i matematik. Matematik – spets är riksrekryterande och är Norrland enda spetsutbildning i ämnet. Spetsutbildningen börjar i åk 1 och väljs i gymnasievalet. Urval sker genom särskild antagning. Som utökat program kan du läsa biologi 2 samt kemi 2.

Naturvetenskap och samhälle

För dig som vill fördjupa dig i något naturvetenskapligt ämne men är också intresserad avsamhällsfrågor. Du får fördjupa dig i geografi och samhällskunskap. Du skaffar dig en bred behörighet för vidare studier.

Här hittar du oss 

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information