Industritekniska programmet (IN/I-Tek)

Minimera
Faktablad och programstruktur

För dig som…

vill skaffa dig en yrkesutbildning och börja arbeta direkt efter dina gymnasiestudier. Dina gymnasiestudier gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden. Under det första året skaffar du dig grundläggande kunskaper. Du bereder, tillverkar och skapar produkter i våra verkstäder. Du läser kurser integrerat och arbetar precis som det vore i en verkstad på något av våra samverkansföretag. I årkurs 2 erbjuds du också sommarjobb på något av våra samverkansföretag.

Du lär dig…

svarva, fräsa, svetsa, forma och sammanfoga metall, programmera CNC-maskiner och hur man sköter och underhåller produktionsutrustning.

Efter dina gymnasiestudier…

finns det många spännande arbeten att sikta på, eftersom Industritekniska programmet är en bred yrkesutbildning. Vi erbjuder kurser så att du kan erhålla grundläggande behörighet för vidare studier på ex yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Exempel på yrken, underhållsmekaniker, maskinoperatör, montör, svetsare, CNC-operatör eller -programmerare, verktygsmakare.

Inriktning

Svetsteknik

Tillsammans med våra samverkansföretag har vi utformat en bred utbildning så att du blir attraktiv på arbetsmarknaden. En modern teknisk utbildning som passar både tjejer och killar. Vår inriktning heter svetsteknik och du läser olika kurser som ger dig en bred kompetens som efterfrågas i arbetslivet. Under årskurs två väljer du fördjupningskurser utifrån dina önskemål. Du väljer om du vill fördjupa dig inom svets, underhåll eller datorstöd produktion (CNC).

Teknikcollege

Teknikcollegelänk till annan webbplats är ett koncept där kommuner, skolor och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniska utbildningar. Teknikcollege ger den studerande en attraktiv utbildning som kan leda till jobb direkt efter studierna eller lägga en god grund för fortsatta studier.

Här hittar du oss 

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information