El- och energiprogrammet (EE)

Minimera
Faktablad och programstruktur

För dig som…

Tycker du om att ta reda på hur saker och ting fungerar? Skulle du vilja lära dig hur man får elen att fungera i ett hus och hur man jobbar som industrielektriker eller bästa sättet att bygga upp ett datornätverk? Trivs du med att lösa problem både teoretiskt och praktiskt? Programmet syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete med elinstallationer samt till att ge tekniska och teoretiska kunskaper inom elteknik och datorteknik.

Du lär dig…

Teoriavsnitt varvas med praktiska arbetsuppgifter för att ge förståelse för tekniska begrepp och sammanhang. Programmet syftar även till att ge en grund för fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier. De teoretiska inslagen i programmet är omfattande. Vi lägger stor vikt vid logiskt tänkande och noggrannhet samt yrkesmässigt utförande av de praktiska uppgifterna. Många arbetsuppgifter innebär omfattande kundkontakter där social förmåga och servicekänsla är viktiga kompetenser. Under gymnasietiden arbetar vi kontinuerligt med detta. En del av utbildningen kommer att arbetsplatsförläggas (APL) under åk 2 och 3. Ute på företagen får du tillämpa vad du lärt dig i skolan.

Efter dina gymnasiestudier…

Efter dina tre år här, färdigställer du din utbildning genom att göra 1600 timmar på ett elföretag. Efter detta är du behörig elektriker och kan då jobba som nätverkstekniker, larmtekniker, elinstallatör. Du kan också vidareutbilda dig på yrkeshögskola.

Inriktningar

Elteknik

Inriktningen leder till yrken som installationselektriker och larmtekniker. Du får lära dig att installera och driftsätta belysning, tele, larm, passersystem, styr- och reglerteknik, datanät, bredband, kabel-TV etc.

Dator och kommunikationsteknik (ny inriktning)

Inriktningen leder till yrken som nätverkstekniker, IT-supporttekniker. Du lär dig planera, konfigurera och installera nätverk, routers, switchar, virituella servrar, samt får kännedom om en del övrig datorutrustning. Du kommer också kunna skaffa dig behörighet för elinstallation på denna inriktning.

Här hittar du oss 

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information