Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Minimera
Faktablad och programstruktur

För dig som…

gillar utmaningar och vill ha ett omväxlande och fritt arbete med goda framtidsutsikter, är detta ett program för dig.

Du lär dig…

grunderna i ditt valda yrke genom att teori och praktik varvas under hela studietiden.

Efter dina gymnasiestudier…

är vår målsättning att du ska få en anställning som lärling inom ditt valda yrkesområde. Alla våra inriktningar ger dig möjlighet till fortsatta studier på Yrkeshögskola.

Inriktningar

Husbyggnad

Ger grundläggande kunskaper och kompetenser för arbete inom nybyggnation, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler. Som trä- och betongarbetare arbetar du med att bygga allt från enplanshus till stora hyreshus, broar och andra betongkonstruktioner.

Länk till husbyggnad

Plåtslageri

Ger grundläggande kunskaper och kompetenser för arbete inom  byggnads- och ventilationplåtslageri. Som byggnadsplåtslagare jobbar du med att lägga tak, tillverka och montera olika plåtdetaljer. Som ventilationsplåtslagare arbetar du med att tillverka och installera ventilationssystem.

Länk till plåtslageri

Övriga inriktningar

Inom Fyrkanten finns också inriktningarna måleri (Piteå), anläggningsfordon (Boden) och mark och anläggning (Älvsbyn). Inför årskurs två kan du söka dessa inriktningar, men det är viktigt att känna till att varje kommun i första hand är skyldig att erbjuda de elever som redan går på skolan/utbildningen en plats. Sökande från andra kommuner tas emot i mån av plats efter att de egna eleverna beretts plats.

I Luleå erbjuder vi Husbyggnad och Plåtslageri

Här hittar du oss

Återställ
Kontakt
Återställ
Mer information