Nyheter

Här visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • Skolstart, läsåret 2018 – 2019 samt information om skolbusskort - elevresor

  Läsåret startar torsdag den 23 augusti enligt nedan. Skollunch serveras, tider meddelas vid upprop.
  Publicerat 2018-06-21
 • från vänster: Viktor Stubbfält och Wilhelm Nilede

  Spetselever antagna till forskarskolor

  Viktor Stubbfält från Örviken, Skellefteå och Wilhelm Nilede från Boden, båda studerande vid Matematik Spetsutbildningen, Luleå Gymnasieskola har blivit antagna för att delta i forskarskolorna Rays och Rymdforskarskolan den här sommaren.
  Publicerat 2018-06-20
 • Förstaplatsen i SKOL-SM-Hantverksprogrammet Frisör

  Stort grattis till Mathilda Strand från oss på Luleå gymnasieskola, Hantverksprogrammet. Frisör Mathilda från HV2FRI fick kliva högst upp på pallen när poängen i de olika momenten var sammanräknade efter lördagens tävling i Stockholm.
  Publicerat 2018-04-16
 • Årets UF-lärare!

  Med stolthet vill vi framföra gratulationer från Luleå Gymnasieskola till vår Camilla Hansson på Ekonomiprogrammet som igår vann priset som årets UF-lärare!
  Publicerat 2018-02-23
 • Första kullen gymnasieingenjörer har tagit examen

  Samverkan för succé - hela årskullen har jobb. Första årskullen från TE4 har tagit examen och man kan utan att överdriva säga att det är ett framgångsrikt år för alla inblandade. Eleverna vittnar om en spännande och intressant utbildning och näringslivet har svarat genom att helt enkelt anställa hela årskullen.
  Publicerat 2017-06-12
 • Novellpristagare 2017

  Årets novelltävling är avslutad och fem (utav femtio inlämnade) noveller har uppmärksammats lite extra. Tre i kategorin relationer och två i kategori framtid respektive fantasy. De hyllade skribenterna fick diplom, blommor, ett presentkort samt klasskamraternas applåder.

  Publicerat 2017-05-24
 • Victoria Lindbäck är Årets säljare med sitt företag Stadsglas UF. Foto: Helene Markström

  Luleås unga företagare vann

  Gymnasieelever från Luleå vann i fem kategorier i årets mässa Ung Företagsamhet i Piteå. Priserna för Årets säljare, mästare, hantverk, produktutveckling och hållbarhet gick till unga företagare från Luleå Gymnasieskola.
  Publicerat 2017-04-03
 • Luleå gymnasieskola dominerar SM-lag i Ung Företagsamhet

  Hälften av Norrbottens lag under SM i Ung Företagsamhet kommer från Luleå. Det står klart efter Entreprenörskap på riktigt, där länets UF-företag mötte kunder och tävlade i företagande. Nordic Life UF vann kategorin Produktutveckling, där det handlar om att presentera en helt ny produkt för marknaden.
  Publicerat 2017-03-31
 • Luleå gymnasieskola i topp för Ung Företagsamhet

  Fler gymnasieungdomar än någonsin driver UF-företag. Luleå gymnasieskola är med 263 UF-elever och 85 företag näst störst i Sverige. – Vi ska ge våra elever bästa möjliga framtidsutsikter och därför är det självklart att satsa på UF-företagande. Forskning visar att elever som provat UF-företagande både startar företag i större utsträckning och klarar sig bättre på arbetsmarknaden, säger gymnasiechef Eva Lindbäck.
  Publicerat 2016-12-16
 • UF-företaget Charge Easy UF i Luleå fick ta emot pris för Årets logotyp

  De vann efter att en jury från mediebyrån Helikopter valt mellan totalt 80 bidrag. Charge Easy har tagit fram en laddsladd som går att använda mellan USB-portar och både Iphone och Androidtelefoner.
  Publicerat 2016-12-02
 • Studiero på Kungsfågeln

  I gårdagens NSD berättade både elever och lärare om vilken stor betydelse studion har för elever som behöver hjälp eller bara vill plugga i lugn och ro.
  Publicerat 2016-10-25
 • Luleå Gymnasieby satsar på hotell och turism

  Höstterminen 2017 startar ett nytt yrkesprogram, Hotell- och turismprogrammet. Syftet är att möta upp branschens behov av kompetens inom hotell, konferens och besöksnäring.
  Publicerat 2016-10-03
 • Gymnasiebyn fyller 10 år ...eller kanske 20?

  - Idag skänker jag en extra tanke till de kloka politiker i Luleå som för tjugo år sedan fattade beslutet att bygga en samlad gymnasieby, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke, i sitt jubileumstal.
  Publicerat 2016-09-16
 • Gymnasieingenjör

  Nu är den igång, utbildningen TE4 som är ett valbart fjärde år på Teknikprogrammet och som leder fram till gymnasieingenjörsexamen. Eleverna som valt TE4  kan se fram emot en spännande utbildning som ger eleverna en helhetsbild av byggbranschen och byggprocessens alla beståndsdelar.
  Publicerat 2016-09-05
 • Prisregn på Ekonomiprogrammet Luleå gymnasieskola kv Hackspetten

  Årets UF-mässa var en fullträff för ekonomiprogrammets elever som deltog på den regionala UF-mässan den 22-23 mars i Boden.
  Publicerat 2016-04-07
 • Prisutdelning i Luleå Gymnasieskolas Novelltävling!

  Alla elever i åk1 på gymnasiet har erbjudits att skriva noveller i kategorierna ”Relationer” och ”Fantasy”. Totalt sett kom det in ett tjugotal texter. Juryn har bla bestått av författaren och fd läsambassadören Johanna Lindbäck (bördig från Luleå).
  Publicerat 2016-02-25
 • Rekordmånga Luleåelever driver UF-företag

  Luleå gymnasieskola är med 201 elever den fjärde största UF-skolan i Sverige. Detta sett till antalet elever som startar, driver och avvecklar UF-företag under ett läsår.
  Publicerat 2015-12-21
 • Förstklassiga igen!

  VVS- och fastighetsprogrammet har ännu en gång utnämnts till Förstklassig skola. Idag har branschrådet träffat lärare och elever för att  dela ut diplomet.
  Publicerat 2015-11-23
 • Marta Pietrzak, elev på Spetsutbildningen i matematik till final i skolornas matematiktävling

  På fredag åker hon till Linköping för att tävla tillsammans med 20 andra från hela landet som har kvalificerat sig till finalen. Marta har sedan grundskolan erfarenhet av matematiktävlingar, två gånger varit med och framgångsrikt representerat Residensskolan i finalen i Pythagoras Quest. Vi håller tummarna för Marta.
  Publicerat 2015-11-16
 • Svenskt-finskt elevutbyte på gymnasiets Handelsprogram

  Gymnasieskolans Handelsprogram och Oulu Vocational College har sedan 1990-talet ett etablerat elevutbyte. Femton finska ungdomar och fyra lärare har under två veckor deltagit i Luleå handelsprograms skolarbete.
  Publicerat 2015-05-04
 • Gilla Luleå Gymnasieskola på Facebook

  Publicerat 2015-04-29
 • VVS- och fastighetsprogrammet har utsetts till förstklassig skola 

  För andra året i rad har VVS-branschens yrkesnämnd utsett VVS- och fastighetsprogrammet vid Luleå gymnasieskola till förstklassig skola.
  Publicerat 2014-12-04
 • Martin Nilsson på spetsutbildningen i matematik har antagits till Rays sommarforskarskola

  Martin Nilsson läser andra året på spetsutbildningen i matematik har som en av 18 elever i hela landet antagits till Rays sommarforskarskola. 
  Publicerat 2014-04-02
 • Entreprenöriellt, hållbart tema på Hantverksprogrammet Textil Design

  Samarbete förskola, gymnasium och Röda Korset. I början av höstterminen fick vi en förfrågan från Marie Sandström, förskollärare på Spira förskola, om det fanns elever på Textil Design som är intresserade av att designa och sy utklädningskläder av återbruk till barnen i förskolan.
  Publicerat 2014-02-14