Låneregler

Lånekort
Du kan använda ditt lånekort både på folkbiblioteken i Norrbotten och gymnasiebiblioteket.
För att få ett lånekort måste du visa ditt id/pass ELLER ta med din lärare som kan intyga att du är du.

Ditt lånekort är personligt och ska inte användas av någon annan. Du ansvarar för de böcker som lånas med ditt lånekort.

Om du tappar ditt lånekort, meddela biblioteket så att vi kan spärra det.

Lånetid
är normalt 4 veckor, om det är kö på boken kan lånetiden vara kortare.

Omlån
Det går bra att förlänga lånetiden om det inte är någon som står i kö, du kan ringa eller komma in på biblioteket och begära omlån.

Om du har en pinkod kan du göra dina omlån själv via gymnasiebibliotekets bokkataloglänk till annan webbplats eller Bibblo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Pinkod får du av personalen.

Reservation
Du kan ställa dig i kö till böcker som är utlånade. Du får ett meddelande, via brev hem eller på mailen, när boken du reserverat finns att hämta.

Om du har en pinkod kan du göra reservationer själv via gymnsiebibliotekets bokkataloglänk till annan webbplats Pinkod får du av personalen

Återlämning
Du kan lämna böcker i bibliotekets bokinkast eller till personalen vid utlåningsdiskarna.
Tänk på att återlämna böckerna där du lånat dem. Om böckerna lånats på Kulturens hus, ska de också återlämnas där. Gymnasiebibliotekets böcker återlämnas på gymnasiebiblioteket.

Försenade böcker
Vi skickar påminnelse om boken inte lämnas tillbaka i tid. Om boken trots detta inte återlämnas skickar vi en räkning på 300 kr per bok.
Om böckerna återlämnas stryks räkningen.
Om böckerna inte lämnas tillbaka och räkningen inte heller betalas inom föreskriven tid skickas räkningen vidare till inkasso.