Residensskolan i centrum - den lilla högstadieskolan med de stora möjligheterna

Vår skola ligger placerad i en rik utbildningsmiljö med närhet till Luleå Gymnasieby. Residensskolan kännetecknas av:

 • Hög kompetens hos lärare, där varje elevs hälsa och måluppfyllelse står i fokus, så att eleverna får goda möjligheter att utvecklas och lyckas.
 • Möjligheter till att utveckla talang och intressen inom de olika profilerna. Sportcampus, Naturvetenskap, Internationalisering/språk och Estetisk inriktning
 • Basketinriktning i samarbete med elitklubbarna.
 • Modern IT teknik är en naturlig del i undervisningen; för att möjliggöra detta får varje elev låna en bärbar dator under sin tid på skolan.
 • Den rika utbildningsmiljön med moderna lokaler och utrustning inspirerar till lärande.
 • Närheten till Luleå Gymnasieby skapar förutsättningar för en naturlig övergång från grundskolan till fortsatta studier.
Logotype UR-skola
Minimera
Kontakt

Kontakt

Ansökningsblankett till Residensskolanöppnas i nytt fönster

Residensskolan
Skeppsbrogatan 1
972 38 Luleå

Rektor
Sven-Erik Mohlin
0920-45 33 81
sven-erik.molin@skol.lulea.se

Skolhandläggare
Berit Hansson
0920-45 33 66
berit.hansson@skol.lulea.se

Personalrum: 0920-45 33 93 eller 45 33 90
Sjukanmälan: 0920-45 33 87

Minimera
Senaste nytt
 • Vinst i mattetävling

  Residensskolans lag i mattetävlingen Pythagoras Quest vann regionfinalen för Norrbotten för fjärde året i rad. Nu väntar Sverigefinalen i Malmö i slutet av terminen.
  I laget ingår: Jakob Fredby, Dagmara Pietrzak och Robin Malmström. Läs mera...länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Publicerat 2017-03-24
 • Norrbotten bästa matteelever

  Idag vann Residensskolan Pytaghoras Quest. Tävlingen gick av stapeln på universitetet. Vårt lag kommer att få representera Norrbotten i Sverigefinalen i Malmö. Laget består av Dagmara 8A, Jakob 7A, Simon 9B.

  Publicerat 2016-03-18
 • Matteinriktning

  Residensskolan har inlett ett samarbete med mattespetsutbildningen på gymnasiet. Speciellt intresserade matteelever erbjuds undervisning vissa lektioner tillsammans med gymnasiet. Hösten 2016 startar vår valbara matteprofil.
  Publicerat 2016-03-18
 • Länets bästa matteelever

  Residensskolan vann idag lagtävlingen i matematik för högstadieelever för andra året i rad. Tävlingen avgjordes ute på universitetet. Laget består av Isabella Chee-awai, Dagmara Pietrzak och Lamija Coric. Stort grattis!
  Publicerat 2015-03-16
 • Residensskolan 2:a i Sverige i största mattetävling

  Residensskolan kom på andra plats i Sverigefinalen i mattetävlingen Pythagoras Quest. Finalen gick i Malmö den 28 maj. Laget består av Joakim Edlund, Isabella Chee Awai och Marta Pietrzak.Efter att ha vunnit distriktsfinalen för Norrbotten på universitetet i mars månad så gick Residensskolan till riksfinal i Malmö, Pythagoras Quest-Sweden. 

  Publicerat 2014-06-02