Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Porsöskolan klass 6 A - Årets tryggaste skolklass

På kommunfullmäktiges möte idag delades stipendierna ut till Årets trygghets- och folkhälsoinsats. För första gången delades i år också ut ett stipendium till Årets tryggaste klass.

Motivering: Eleverna i klass 6 A på Porsöskolan visar tillsammans med sin lärare Christer Jonsson att de arbetar för att vara en trygg klass. Elever och personal har tillsammans nominerat sig till stipendiet.

I klassen finns ett tillåtande klimat, ingen lämnas ensam och alla stöttar varandra. Alla respekteras och allas åsikter är lika mycket värda. De äldre eleverna är förebilder för de yngre eleverna, ett "hej" och en kram är naturligt. Eleverna och läraren pratar med varandra om allt som händer, de bryr sig om varandra, ingen ska vara ensam och ledsen. Eleverna lär sig saker på olika sätt, de läser, skriver och använder olika skapande uttrycksformer för att visa och synliggöra sitt eget och andras lärande. Alla i klassen trivs och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Det gemensamma arbetet i klass 6 A är ett bra exempel på trygghetsarbete i en skolklass.

Se länk här!länk till annan webbplats