Om vår skola

Östra skolan har en fantastisk byggnad och ett utsökt läge.

Östra skolan ligger belägen i centrala Luleå med alla stadens möjligheter inom gångavstånd och även nära lummiga grönområden. Här går ca 270 elever från förskoleklass upp till år 6. I skolbyggnaden ryms även Särskolan.
 
Skolan, som är Luleås äldsta, byggdes 1901 och är en fantastiskt fin byggnad med högt i tak. En del elever tycker skolan är som tagen ur Harry Potter filmerna!

Skolan totalrenoverades 2009. Nu har vi en ljus, öppen, fräsch skola som vi är väldigt stolta över. Utemiljön är också uppfräschad. Vi har en lekvänlig skolgård och nära till Boulognerskogen. I Boulognerskogen åker vi skridskor på isbanan, längdskidor samt pulka eller madrass i snöhögarna. På sommarhalvåret blir det mycket lek, fotboll, uteidrott och brännboll på den stora gräsytan. Innan skolavslutningen brukar vi ha en brännbollsmatch i Boulognerskogen mellan personal och elever.
 
Vi besöker regelbundet biblioteket i Kulturens Hus samt Pontusbadet. Idrott har vi i Luleå Energi Arena. På vintern går vi till Coop Arena eller isvägen vid Norra Hamn och åker skridskor, eller så tar vi en skidtur ut till Gråsjälören. Ibland besöker vi Norrbottens museum eller någon konstutställning på Kulturens Hus. Alla dessa närbelägna inspirationskällor ger nya infallsvinklar i skolarbetet.
 
Eleverna på skolan kommer från många olika områden; centrala stan, Bergviken och Östermalm för att nämna några exempel. I början av höstterminen lägger vi stor vikt vid att eleverna ska lära känna varandra och börja fungera ihop som grupp. Vi har fadderverksamhet som vi använder oss av hela året, särskilt i de lägre årskurserna.

Vi baserar vår verksamhet på att varje människa är viktig för helheten och att det är varje elevs rättighet att utvecklas i sin egen takt. Vi utgår ifrån att varje människa är kompetent och bär på en inneboende nyfikenhet och vilja att ständigt utvecklas. Att ibland arbeta åldersblandat stärker gemenskapen på skolan, - äldre lär av yngre och tvärtom.