Om vår skola

På Bergskolan finns det 13 st klasser och lärarna på skolan jobbar i tre lärlag. Lärarna i lärlaget undervisar i så stor utsträckning som möjligt samma elever. Vi jobbar ofta ämnesintegrerat vilket betyder att mer än ett ämne jobbar med samma ämnesområde. Exempel på det är arbete kring demokrati, hållbar utveckling och sex och samlevnad.

På skolan har eleverna tillgång till kuratorer, skolsköterska samt studie- och yrkesvägledare.

Ett elevfik finns på skolan och det sköts av vår skolvärd Linnea. Intill elevfiket har vi pingisrummet där många elever spenderar rasterna. I elevfiket kan man köpa något lättare att äta, låna en tidning att läsa eller en basketboll för att kunna spela basket ute på skolgården.

Slöjd, musik och bild är viktiga för lärprocessen och för att utveckla kreativitet och nyfikenhet. Därför försöker vi alltid ge goda möjligheter för eleverna att utvecka dessa förmågor inom alla ämnen. Vi har flera friluftsdagar där eleverna får prova på olika sorters aktiviteter och dessutom genomför eleverna en klassiker varje år, där de simmar, cyklar, springer och åker längdskidor.

Två klocktimmar i veckan har eleverna Läx- och Ämnesstöd. På denna tid har eleverna tillgång till behöriga lärare och de får välja vad de vill arbeta med. Utöver det har vi Bergskolans Räknestuga på torsdagar kl 15-17 då volontärer från Mattecentrum är på skolan för att ge stöd och hjälp åt eleverna i matte. Räknestugan är helt frivillig då den sker efter skoltid.

På Bergskolan finns en Fotbollsinriktningöppnas i nytt fönster som eleverna har möjlighet att välja när de börjar på skolan i år 7. De väljer inriktningen för tre år och kommer då att ha två fotbollspass i veckan under alla tre åren.

För mer information om vad som händer på skolan, gå gärna in på vår blogg bergskolan.blogspot.selänk till annan webbplats eller gilla vår sida på Facebook.